Kalorifer Petek Boyu Hesaplama için Temel Bilgiler. Pratik kalorifer petek boyu hesaplama: 1 metre boyunda 60 cm yükseklikte 22 tipi panel radyatör 9-12 m² alan ısıtmaktadır. Bu rakamı pratik petek boyu hesabı yaparken ortalama 10m² alan için 1 metre petek olarak alabiliriz.
*Radyatörün markasına göre kalorisi değişebilir. Genel olarak en pratik şekilde 1 mt boyunda 60 cm yükseklikte 22 tipi panel radyatör 10 m² alan ısıtır. Evinizin odalarını, holü, salonu bu hesaba göre değerlendirebilirsiniz.
20 metre kare odaya kaç metre petek takılmalı? 20 metre kare odaya kaç metre petek takılmalı,petek boyu hesabı yaparken ortalama 10m² alan için 1 metre petek olarak alabiliriz.
Soru : Petek Sayısı Faturayı Etkiler Mi? Cevap: Evinizin büyüklüğüne ve oda sayısına göre kullandığımız petek sayısı değişiklik gösterebilir.
Pratik kalorifer petek boyu hesaplama: 1 metre boyunda 60 cm yükseklikte 22 tipi panel radyatör 9-12 m² alan ısıtmaktadır. Bu rakamı pratik petek boyu hesabı yaparken ortalama 10m² alan için 1 metre petek olarak alabiliriz.
İlgili 33 soru bulundu
Kombi ile ısıtma sisteminde radyatörlere uygun kombi ya da kombiye uygun radyatör seçimi gerekiyor. Örneğin radyatör uzunluğu 5 ile 9 metre arasında ise kombi gücünün 24kW; 9 ile 13 metre arasında ise 31kW; 13 metre ve üzeri ise 35kW olması öneriliyor.
Kombilerin çalışma prensibi gereği en az 3 peteğin yanması gerekmektedir.
Petekleri Kapatmak Tasarruf Sağlar Mı? Doğan, “petek kapatmanın” doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Özetle radyatörleri vanalarından kısmak ya da tamamen kapatmak tasarruf sağlamaz. Yapılması gereken şey reglaj ayarı olarak da bilinen özel bir düzenlemeyle gerçekleştirilebilir.
Bunu yaparken kombinin yerleştirileceği alanın en az 12 m³ hacme sahip olması gerektiğini unutmayın! Ev içerisine yerleştirilen radyatörlerin uzunluğu artırıldıkça, kullanılan ısınma sisteminden alınan verim de artar.
Örneğin İstanbul'da bulunan 3 metre tavan yüksekliğine sahip 20 m⊃2; oda için, ara kat ve izolasyonsuz-korunmalı bir odanın yaklaşık ısı kaybı: 20x3x32= 1,920 kcal/h'dir. Radyatör kapasitesini de 1,600 kcal/h alırsak, radyatör boyu pratik olarak,1,920/1,600= 1,2 m bulunur.
Yani 24 kcal/h'lık bir kombi, 150 m² ev için ve 11 m petek için yeterlidir. Kombi hesaplama için: Mahal alanı (A), bulunan kat, kat yüksekliği (h), ısı katsayısı (k) bilgilerini kullanarak Q = A * h * k formülü üzerinden ilerleyebilirsiniz. Bu sonuç size kombi kapasite hesabını verecektir.
Banyolarda petek radyatör yerine havlupanlar tercih edilmektedir. Estetik açıdan şık görünen havlupanların en bilinen özellikleri de yüksek olmalarıdır. Banyo gibi işlevsel alanlarda zeminden tavana kadar uzayabilen modelleri sayesinde enerji verimliliği ve yer kazanımı da desteklenmektedir.
Tüm Odalara Kalorifer Gerekli Mi? Evlerde hemen hemen her odada pencere bulunduğundan dolayı sadece koridorda petek kullanılmayabilir. Bunun dışında evdeki tüm odalarda kalorifer olması gerekmektedir. Banyolarda ise yukarıda bahsettiğimiz havlupan petekler kullanılabilir.
Kış Aylarında Evde Olunmadığında Kombiyi Kapatmak, Eve Gelindiğinde Kombiyi Açmak. Tasarruf yaşanıyor gerekçesi ile uygulanan bu yöntem yakıt tüketimini 2 katına çıkarmaktadır.
Hayır, gece yatarken kombiyi kapatmamalıyız. Kombi ayarının sürekli değiştirilmesi ya da kombinin açılıp kapatılması, yanlış bir uygulamadır.
tüm petekleri açın. günlük doğalgaz m3 tüketimini gözlemleyin çok fark etmez bence. biz 130 m2 evin tüm petekleri açık olarak kullanıyor 8m kadar petek var. 23 derecede sabit ev gayet iyi ısınıyoruz.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
PETEKLERİ KAPATMAK TASARRUF SAĞLAR MI? Doğan, "petek kapatmanın" doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Radyatör Uzunluğuna Göre Kombi Seçimi
Tabloya göz atarak, 24 kw kombi kaç metre petek ısıtır sorusuna karşılık 5 metre - 9 metre arası yanıtını bulabilir veya 6 metre petek için kaçlık kombi sorusuna karşılık 24kW kombi kapasitesinin uygun olduğunu söyleyebiliriz.
Genel olarak en fazla kullanılan kombi markaları Demirdöküm ve Baymak olarak öne çıkıyor. A SES grubunun favorisi Bosch olurken kombide tercih edilen markaların bölgelere göre değişiklik gösterdiği de dikkat çekiyor. Arçelik Karadeniz'de zirveye yerleşirken, Ege'nin favorisi ise Demirdöküm oluyor.
En iyi kombi markası olarak ülkemizde satışı yapılan yabancı markalar Vaillant Kombi, Viessmann , Bosch Kombi, Buderus diyebiliriz. Kombi içinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve performansı diğer yerli markalara göre iyidir denilebilir. Genelde kombi ömrü daha uzun ömürlüdür.
80 m2, 100 m2, 120 m2 ve 150 m2 ev için kombi seçimi için 24kW yoğuşmalı kombi modellerini tercih edebilirsiniz. 160 m2'den daha büyük evler için kapasite seçimi yaparken ise tablodaki değerleri dikkate alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri