BİR HADİSEYİ BİR KİMSEYİ VEYA BİR ŞEYİ RÜYADA GÖRMEK İÇİN ( Bismillâ hirrahmâ nirrahîm) Bir kimse bir hadiseyi, bir kimseyi veya bir şeyi rüyada görmek için Besmeleyi ( 786 ) defa okuyup abdestli olarak yatarsa, rüyasında her şey kendisine açık bir şekilde gösterilir.
Güzel rüya görmek amacı ile Fatiha Suresi, İhlas Suresi, Ayete-l Kürsi okunması gerekmektedir.
Rüyada Sevdiği Kızı Görmek
Rüyasında sevdiği kızı gören kişi bu rüyayı gören kişinin kısa zaman içinde maddi anlamda sıkıntıdan kurtulacağına delil olur. Yine bu rüyayı gören kişi kısa süre sonra evleneceği şeklinde de yorumlanır. Rüyada sevdiği kızı gören kişi ferahlığa erecek ve mutluluğu yaşayacaktır.
Vel'ahıretü hayrün ve ebka. İnne haza lefissuhufel'ula. Suhufi ibrahiyme ve musa. Sevdiğine kavuşma duası abdest alınarak okunmalıdır.
Okunuşu: "Euzü bi-kelimâti'l-lâhi't-tâmmeti min ğadabihî ve 'ıkâbihî ve şerri 'ıbâdihî ve min hemezâti'ş- şeyâtîni ve en yehdurûn."
İlgili 41 soru bulundu
Allahümme inni es'elüke rü'ya salihaten, sadikaten gayra kazibetin nafiaten ğayra darratin. Amin. Anlamı: Esirgeyen, bağışlayan Cenab-ı Hakkın adı ile, Ey, Allah'ım benim için doğru olan ve yalan çıkmayacak, her zaman faydası olan ve hiç zararı dokunmayacak güzel bir rüya görmek istiyorum.
Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim. Bu dua kötülükten korunmak için okunan duadır. Anlamı bakımından Allah'ın tek olduğunu söyler.
"Üç kişinin duası geri çevrilmez.
1- Babanın (evladına) duası. Babanın evladına duası, Peygamber'in ümmetine duası gibidir. 2- Misafirin duası. 3- Mazlumun duası (Tirmizi, Birr, 7/1905)."
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.
Bihakkı Lâilâhe illallahü Muhammedin Resulullahi Yarab, sen ol Şan'ı büyük Allah, sen ki yedi kat yerleri ve gökleri yarattın: Yarab senin izzetin hürmeti için Filanca'nın gönlünü ve canını ve yedi kat endamını ve iradesini ve kararını bana çevirgel, gayrilerinden gönlünü ayırgil.
Rüyada Platonik Aşık Olduğun Kişiyi Görmek
Rüya sahibi, rüyasında platonik olarak aşık olduğu kişiyi görüyorsa bu hayatında bazı hayırlı değişimlerin olacağına işaret eder. Rüya sahibinin geçmişten bu yana süren ancak çözemediği sorunların artık çözüleceği rivayet edilir.
İnsanın hoşlandığı kişiyi rüyasında görmesi her zaman rüyayı gören kişi için merak edilen bir konu olmuştur. Rüyada hoşlandığın kişiyi görmek rüya sahibi için hayra yorulacak rüyalardandır. Kişinin başarı ve mutluluk kapılarını açacağı, önündeki engelleri aşıp başarıya ulaşacağı anlamına da gelir.
Rüyada sürekli sevdiği kişiyi görmek rüya sahibinin başarmak istedikleri için elinden gelen her şeyi yapacağını yorulur. Bu doğrultuda eğer vazgeçmez lise hayallerini ve hedeflerine ulaşacağına delalet etmektedir. Bu sosyal yaşantı da olabilir ya da iş yaşamında olabilir.
Haberci rüyalar ile alelade (psikofizyolojik kaynaklı) rüyalar arasındaki temel farklar şöyle açıklanır: Alelade rüyalarda hiçbir amaç yoktur; gelişigüzel veya birtakım parazit titreşimlerin ürünüdürler, saçma sapan öğeler içerirler. Haberci rüyalar ise bir amaca yöneliktir, amaçlı bir düzenlenme vardır.
Rüyasında evleneceği kişiyi gören rüya sahibinin, rüyası genel olarak olumlu bir şekilde yorumlanmaktadır. Gerçekte evlenecek olan kişinin böyle bir rüya görmesi istediklerinin gerçekleşeceğine dair yorumlanmaktadır.
İstihare duası, namaz esnasında edilen bir dua değildir. Dua, namaz bittikten sonra eller semaya açılarak edilir. ''Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta'lemu vela â'lemu ve ente allâmu'l-ğuyûb.
Ezân okunurken, ezânla kâmet arasında ve kâmet getirildiğinde yapılacak dualar da bu kabildendir. Bu konuda Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Ezân okunduğunda sema kapıları açılır ve yapılan dualar kabul olur. Kâmet getirildiğinde dua reddedilmez.” (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, 6/31 [29248]).
Hz. Peygamber'e (s.a.s.), 'Ey Allah'ın Resûlü, hangi dua daha makbuldür?' Diye sorulunca, 'Gece yarısı ve farz namazlardan sonra yapılan duadır. ' cevabını vermiştir.” (Tirmizî, De'avât, 79 [3499]).
Peygamber'in (s.a.s.) bazı hadislerinde İsm-i A'zamdan bahsedilmekte, bu isimle dua edildiği zaman duanın mutlaka kabul edileceği bildirilmektedir (bkz.
(Merakıl-felah)daki hadis-i şerifte, (Her namazdan sonra, üç kere Estagfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın bütün günahları affolur) buyuruldu. Bu fakir [Muhammed Masum hazretleri] farz namazlardan sonra, 70 kere istigfar okuyorum.
İslâm dinine göre dua için mutlaka uyulması gereken özel bir zaman ve mekân tahsis edilmiş değildir. Her yerde her zaman dua edilebilir. Nitekim Kur'ân-ı Kerîm'de, “Akşama ulaştığınızda ve sabaha kavuştuğunuzda, gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde, Allah'ı tesbîh edin (namaz kılın).
"Üç kişinin duası geri çevrilmez. Allah katında makbul olur. 1- Babanın (evladına) duası. Babanın evladına duası, Peygamber'in ümmetine duası gibidir.
Bismillahillezi duası öyle bir duadır ki okuyan kişiye Allah kötülüklerden korunması için zırh gibi onu kapsar.
Allah'a bu esma ile dua eden bir acizin intikamını Allah onun yerine almaktadır. Bu sebeple El-Müntakim sıfatı, aynı zamanda zarar verenin yaptığını karşılıkla ödeştiren olarak ifade edilmektedir. El-Müntakim Faziletleri Nedir? El- Müntakim genellikle zulüm ve düşmanın kötülüğünden kurtulmak için okunan bir esmadır.
Hergün sabah namazından sonra 72 defa Ya Basıt ismini zikredenin rızkı bollaşır. Günde Zikir Sayısı : 1481 – Kötüden ve belalardan korunmak için okunur. Ya Hafız ismini zikreden; korku, telaş, kötülük ve fenalıklardan emin olur ve korunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri