Kafa derisine masaj yapın: Elinize sıktığınız birkaç damla lavanta yağını direkt olarak saç derisine sürebilirsiniz. Burada 10 ila 15 dakika arası saçınıza parmak uçlarınızda masaj yaptıktan sonra lavanta yağını yarım saat kadar kafanızda bekletmelisiniz. Ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Lacinia lavanta yağlı saç spreyi hijyenin yanı sıra bit bulaşma riskinin önlenmesinde son derece etkilidir. Saçların düzenli olarak yıkanmasının ardından Lacinia saç spreyi kuru saça günde 1 kez sıkılarak uygulandığı takdirde bit bulaşması önlenebilir.
Bitler, lavanta kokusundan hoşlanmazlar. Saça yoğun lavantalı ürünler kullanılması, bitin gelmesini engelleyebilir. Ancak lavanta yağının sık kullanımı, ergenliğe girmemiş erkek çocuklarda meme bezlerinde büyümeye yol açabilir.
Bit, günde 4-5 kez kan ile beslenir ve yaygın olarak okullarda yakın temas yoluyla bulaşır. Tarak, bere, yastık ve saç tokası gibi kişisel eşyaların paylaşılması da bitlerin başkasına geçmesine yol açabilir. Lavanta yağı ve Çay ağacı yağı, bitlerin ve sirkelerin ölmesini sağlayan en etkili maddelerdendir.
Lavanta yağı saç diplerindeki bitleri, sirkeleri ve bit yumurtalarını yok etmeye yardımcı olur. Saçtaki yağlanmayı azaltır, kepeği önler.
İlgili 39 soru bulundu
Erkek çocuklar biraz daha şanslılar, çünkü saçlar kısa, tıraşlıdır. Zorda kalınırsa kazıtılabilir bile. Bitlerin lavanta kokusu ve yağı ile araları bozuk.
"Lavanta yağı yüze sürülür mü?" sorusu da sık sorulan sorulardan biridir. Aktardan alınan lavanta yağını direkt cilde sürmek istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden hindistan cevizi yağı gibi başka yağlarla 1-2 damla karıştırılabilir.
Peki bite ne iyi gelir? Elma sirkesi ve beyaz sirke bit için en etkili yöntemdir. Yıkama suyuna eklenerek kolaylıkla uygulanabilir. Zeytinyağı, sarımsak, aloe vera ve Hindistan cevizi yağı da bite iyi gelen diğer yöntemlerdendir.
Saç Biti Neyi Sevmez? Saç biti ve sirkesi, keskin kokulu malzemeleri sevmez. Bu nedenle sizlere önerdiğimiz yöntemlerde kokusu olan malzemelerden faydalanılmıştır. Özellikle de limon suyu, sarımsak, nane yağı ve biberiye yağı bitlerin sevmediği kokuları barındırır.
Var olan bitlerin yok olmasına etki ettiği gibi aynı zamanda bir bit savar olarak da faydalanabileceğimiz uçucu yağlar vardır. Yapılan araştırmalarda, biberiye, bergamot, okaliptüs, sardunya ve çay ağacı yağı gibi bazı aromaterapi yağları bitleri yok etmede etkili görülmüştür.(1).
Kafa derisine masaj yapın: Elinize sıktığınız birkaç damla lavanta yağını direkt olarak saç derisine sürebilirsiniz. Burada 10 ila 15 dakika arası saçınıza parmak uçlarınızda masaj yaptıktan sonra lavanta yağını yarım saat kadar kafanızda bekletmelisiniz. Ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Saçlardaki bitleri temizlemek için sirke, mayonez, vazelin, zeytinyağı ve sarımsak kullanılabilir. Sirke ile saçtaki tüm bitler temizlenebilir. Özellikle de saçtaki bit temizliğinde beyaz sirke kullanılmalıdır. Aynı oranda beyaz sirke ve su bir kaba alınır.
Lavanta Yağının Saça Faydaları Nelerdir? Saç derisine antiseptik özelliği sayesinde iyileştirici etki yapması lavanta yağı faydaları arasındadır. Antiseptik özelliğe sahip olduğu bilinen uçucu yağ, saç derisinin sağlığını korumaya ve iyileştirmeye yardımcıdır.
Bit ilacını kullandıktan sonra saçlarınızı 1/1 oranında elma veya üzüm sirkeli su ile durulayın. Bu şekilde sirkelerin (bit yumurtası) çözülmesini sağlarsınız. Ardından saçınızı tutamlara ayırarak sık dişli bir tarak ya da bit tarağı ile saçınızı özenle tarayın. Sirkeleri tamamen ayıklayana kadar taramaya devam edin.
Lavanta yağı alin sacina okula gonderirken bir iki damla dokun ve bit tokası kullanın. Onların kokusuna bitler gelmiyor.
Bitler yağlı ve uzun saçları sever. Hijyenik olmayan ortamlarda kolayca yaşasalar da temiz saçlara bulaşma oranları da az değildir.
Saç bitine ne sebep olur? Bitler kendi kendine kirlilik nedenli oluşan varlıklar değillerdir. Bulaş yolu kafadan kafaya geçmesiyle oluşur. Kafanızda yaklaşık olarak maksimum 24 saat hayatta kalabilirler ve bundan dolayı istilaların çoğu direkt olarak kafanıza olan temastan kaynaklanır.
Aynı oranda olmak şartıyla beyaz sirke ve suıyu bir kaba koyup karıştırın. Oluşan karışımı tüm saça ve saç derilerine sürüp 1-2 saat bekletin. Daha sonra ince aralıklı bit tarağı ile saçlarınızı tarayıp ölü bitleri saçınızdan uzaklaştırın. Son olarak saçınızı şampuanlayıp yıkayın ve durulayın.
Saç Biti Yumurtaları (Sirkeler)
Uygun şartlarda 8-9 günde yumurtalarından çıkan sirkeler görünür hal alır ve 9-12 günde olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında 10 gün canlı kalabilirken, erişkin saç biti 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz.
Bitlerin kaybolması için 10-15 tane sarımsağı robottan geçirin. İçeresine limon suyu sıkın. Daha sonra saç diplerinize sürün ve yarım saat kadar saç diplerinde beklemesini sağlayın. En son saçınızı duruladıktan sonra saçınızı bit tarağı ile tarayıp bitleri temizlemeniz gerekmektedir.
Bit asalak bir canlı olduğu için yaşamını sürdürebilmek için her zaman bir konağa ihtiyaç duyar. Bu nedenle de insan vücudu dışında sadece 48 saat canlı kalabilir. İnsan vücudunda ise 30 gün boyunca yaşayabilir. Bit yumurtaları insan vücudu dışında kumaş ve battaniyelerde yaklaşık 10-15 gün boyunca canlı kalabilirler.
Egzama ve Kuru Cilt Durumlarını Yatıştırır
Kuru bir cilde sahipseniz lavanta yağı cildinizin nem bariyerini dengelemek için kullanılabilir. Yumuşak, kaşıntısız bir cildi desteklemek için ekstra kuru olan bölgelere birkaç damla lavanta losyonu veya lavanta içeren vücut yağı ile masaj yapmak cildinizi yatıştıracaktır.
“Lavanta saça nasıl uygulanır?” sorusunun yanıtı oldukça basittir. Her duşun ya da saç yıkamanın ardından saçlarınız nemliyken kafa derisine lavanta suyunu yedirebilirsiniz. Söz konusu ürünün sahip olduğu kokunun sakinleştirici ve dinlendirici etkisi sayesinde saçlarınız yumuşacık olur.
Banyo: Lavanta uçucu yağını banyo yaparken kullanmak da mümkün. Sıcak banyo suyuna birkaç damla lavanta uçucu yağı eklemek sakinleştirici ve rahatlatıcı bir banyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bu şekilde vücudunuzun uzun süre hoş bir şekilde kokmasını da sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri