Dikey olarak 10 cm, yatay olarak ise 15 cm ek parça ile hazırlanır. Su membranlarının her birinin hizaya sokulması gerekir. Bu şekilde birleşme bölgelerinde de yapıştırma yapılır ve sağlam hale getirilir. Bitümlü membranlar bir anda erir ve zemine yapışır.
Membranlar hizalı bir biçimde ayarlanmalı ve üst üste gelecek şekilde yere serilmelidir. Birleşme yerlerinde yapıştırma LPG'li şalumo alevinden yararlanılarak gerçekleştirilir. Zift gibi eriyerek zemine iyice yapışan bitümlü membran, spatula ya da mala yardımıyla bastırılarak sabitlenmelidir.
Bitümlü su yalıtım örtüleri genelde teras çatılarda kullanılırken eğik çatılarda da su yalıtım amacına yönelik olarak da kullanılmaktadır. Bunun dışında eğik çatılarda çatı kaplama malzemeleri arasında (kiremit,shingle ve metal kaplamalar..v.b.).koruyucu önlem amacı ile de kullanılmaktadır.
Bitüm-kauçuk esaslı, yatay ve düşey derzlerde kullanılan sıcak uygulamalı derz dolgu macunudur.
Bitüm, hammadde veya karışım halinde uygulama alanlarına bağlı olarak kullanılabilir. Yollar, pistler, otoparklar, yaya yolları için asfaltta bağlayıcı olarak kullanılabilir. Ayrıca bina ve inşaat sektöründe bodrumdan çatıya kadar mükemmel su yalıtımı özellikleri sağlamak için karışım olarak kullanılır.
İlgili 15 soru bulundu
Bitüm, su geçirmez ve yapışkan bir malzemedir. Kimyasal olarak HİDROKARBON'lardan (karbon ve hidrojen) oluşur. Katı уa da sıvı halinde bulunur ve ısıtılınca yumuşar. Bitüm, іlk kez Ortadoğu'daki doğal yataklardan еldе edilmiştir.
Genellikle koyu, siyah renkte katı, yarı-katı ve sıvı halde bulunabilen yüksek molekül ağırlıklı hidrokarbonlardan oluşan ve karbon disülfürde tamamen çözünen bağlayıcı özellikli madde olarak tanımlanır. «Asfalt» ve «Bitüm» terimleri aynı anlamda kullanılabilmektedir.
hidrokarbon zincirlerinden oluşur. %100 Tehlikeli olarak sınıflandırılmamıştır. Fiziksel/Kimyasal Tehlikeler : Sıcak ürünle temas edilirse yanık olabilir.
Bitümlü örtüler, genellikle inşaat alanında kullanılan su yalıtım ve kaplama malzemesidir. Bitümlü su örtüleri arasındaki polimer esaslı örtüler ise SBS ve APP polimer katkılarını içerir. İçeriğindeki bu katkılar sayesinde de sıcak ve soğuk iklim performansı yüksek bitümler elde edilir.
Bitümlü Sıcak Karışımlar (BSK) agrega, filler ve bitümlü bağlayıcının yüksek ve uygun sıcaklıkta karıştırılması ile elde edilirler. Karışımın çoğunluğunu oluşturan agreganın özellikleri bu karışımların dayanımını ve dayanıklılığını etkiler.
Güneşin UV ışınlarına karşı koruyucu bir tabaka oluşturduğundan, bitümlü izolasyonun daha uzun ömürlü koruma yapmasını sağlar. Güneş ışığını yansıtıcı özelliğinden dolayı, iç mekanların daha serin ve konforlu olmasını sağlar. Yapıya estetik bir görümüm kazandırır. Yüksek yapışma performansı gösterir.
Bitüm, ham petrolden uçucu ve hafif yakıtlar rafine edildikten sonra kalan ağır petrol bileşenidir. Damıtılmış petrolden elde edilen bitüm başlarda en çok yol inşaatlarında yapıştırıcı amaçlı kullanılmaktaydı. Çünkü 50 °C 'de eriyip, 0 °C 'de kırılması, bina çatılarında kullanılmasını engellemekteydi.
Üstün yapışma özelliği sayesinde, üstüne uygulanan bitüm esaslı ürünlerin, yüzeye daha sağlam ve boşluksuz yapışmasını sağlar. Bünyesindeki su buharlaştıktan sonra, sürüldüğü yüzeyde su geçirmez bir tabaka oluşturur. Yanıcı ve zehirli maddeler içermediğinden, kapalı alanlarda kullanıma uygundur.
Bitümlü membran lar, çatıları, köprüleri, terasları, temelleri, perdeleri ve yapıları suyun olumsuz etkilerinden korumak için suya maruz kalan diğer yapılara uygulanan su yalıtımında kullanılan malzemelerdir.
Kemal GEL / Teknik Müdür BTM A.fi. Örtünün enine bindirmeleri en az 10 cm, boyuna bindirmeler ise, en az 15 cm olmal›d›r.
Bitümlü membran, su ile sürekli temas etmesi gereken yüzeylerin alt ya da üst kısımlarına geçmesine engel olmayı sağlayan bir izolasyon malzemesi olarak karşınıza çıkar. İnşaat sektöründe su yalıtımı sistemleri özel olarak düşünülmesi gereken alanlardır. Nem ve suya karşı binayı korumak çok önemlidir.
Bitümlü bağlayıcılar esas olarak iki kısma ayrılırlar: Asfaltlar ve katranlar. Asfaltlar doğal asfaltlar ve yapay asfaltlar diye iki gruba ayrılabilir. Doğal asfaltlar, mineral maddelerle karışmış halde bulunan kaya ve göl asfaltlarıdır. Yapay asfaltlar ise, ham petrolün arıtılmasından elde edilir.
Bitüm kauçuk esaslı su yalıtım malzemesi, özel amaçlar için yaygın olarak kullanılan bir üründür. Nemli yüzeylere bile uygulanabilen çok güvenilir bir sızdırmazlık ve kaplama maddesidir. Bu aynı zamanda büyük veya endüstriyel projeler için mükemmel bir çözümdür.
Tanımı: Modifiye bitüm ve kauçuk esaslı, tek bileşenli, su bazlı bir su yalıtım malzemesidir. Kürlendikten sonra uygulandığı yüzeye kuvvetli bir şekilde yapışarak suya ve neme karşı dayanıklı bir tabaka oluşturur.
Fransa, asfalt yapımında kullanılan bitüm maddesinin insanda ciddi kanser riskleri ortaya çıkardığını duyurdu. Yollara 150 derece ısıda dökülen asfalttan yayılan toksik ve kanserojen dumanla bağlantısı bir mahkeme tarafından kabul edildi1,6.
Membran Astarı - Bitümlü Membran Astarı
Su ve bitümün, özel yöntemler kullanılarak karıştırılması ile elde edilen kullanıma hazır bir astar malzemesidir.Bünyesindeki su buharlaştıktan sonra, sürüldüğü yüzeyde yapışma artırıcı bir tabaka oluşturur.
Bitüm penetrasyon cinsi, oksitlendirilmiş, sert ve katbek bitüm olarak 4 çeşitte üretilirler ve birbirlerinden penetrasyon, viskozite, yumuşama noktası kombinasyonları ile ayrılırlar.
Bitüm poliüretan yaygın olarak tercih edilen yalıtım ve kaplama malzemesidir. Kolay uygulanabilir ve çevre dostu olması sebebiyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca esnek yapısı ile çatlakları örtme özelliği bulunur. Uygulandığı yüzeyde pürüzsüz ve su geçirimsiz sağlam bir taban oluşturur.
Bitüm emülsiyonu nasıl yapılır? Bitüm emülsiyonu, bir emülsifiye edici madde ile birlikte bitüm (yapışkan, siyah ve oldukça viskoz bir malzeme) ve su karışımıdır. Emülsiyon, bitüm damlacıklarının suda dağıtılmasıyla oluşturulur ve çeşitli inşaat ve yol bakım projelerinde kolay kullanım ve uygulama sağlar.
Asfalt, asfalt çimentosu, zift (bitüm) ve asfalt bağlayıcı terimleri esnek kaplamalarda aynı anlama gelecek şekilde birbirlerinin yerine kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri