Bilgisayarınızın ve Bluetooth cihazının birbirinden çok uzakta olup olmadığını kontrol edin. İki cihaz arasındaki uzaklık arttıkça Bluetooth sinyali zayıflar ve dosya aktarımı yavaşlar. 3. Dosyanın boyutu büyükse (örneğin, 100 MB'ın üzerinde) Wi-Fi, USB veya başka bir aktarım yöntemi kullanmanız önerilir.
Bluetooth Kulaklığımızın ismini bulup bilgi düğmesine basıyoruz. "Cihazı Unut" seçeneğine basıyoruz. Ardından kulaklıklarımıza 10-15 saniye boyunca basılı tutarak led ışıkların yanıp sönmesini ve durmasını bekliyoruz. Kulaklıklarımız sıfırlanmış durumda.
İlgili 36 soru bulundu
Android cihazınızda "Ayarlar" uygulamasını açın ve "Bağlantılar" veya "Connected devices" seçeneğini bulun. "Bluetooth" seçeneğini seçin ve eğer kapalı ise, Bluetooth'u açın.
Cihazlar ayarlarında Bluetooth ile dosya gönder veya al'ı seçin. Bluetooth Dosya Aktarımı altında Dosya gönder > paylaşım yapmak istediğiniz cihaz > İleri'yi seçin. Gözat > paylaşılacak dosya veya dosyalar > Aç > İleri (onu gönderir) > Son'u seçin.
Bluetooth teknolojisinde aynı frekans bandı içinde yer alan cihazların birbiriyle karışmasını engellenmesi amacıyla frekans zıplama adı verilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede mevcut frekans bandı 79 ayrı kanala bölünerek saniyede 1600 defa random yani rastgele olacak şekilde kendi arasında değişir.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Bu mesafe, bu cihazları kullandığınız ortama göre farklılık gösterebilir.
Home menüsünden, [Bluetooth]'u seçin. [Eklenmiş Cihazları Yönet] öğesini seçin. Seçenekler menüsünü görüntüleyin ve [Cihazı Sil] öğesini, ardından silmek istediğiniz cihazı ve [Evet] öğesini seçin.
Bluetooth'un en son sürümü, 2021'de piyasaya sürülen Bluetooth 5.3'dür. Bluetooth 5.3'den önce Bluetooth teknolojisinin gelişimi aşağıdaki gibidir: Bluetooth 1.0 - 1998'de icat edildi ve zamanına göre çığır açıcı bir teknoloji olarak ortaya çıkmıştı.
Bunun için telefon menüsünden Ayarlar > Bluetooth yolunu izleyin ve önceden eşleştirilen cihazı unutun. Bluetooth aksesuarınızın açık ve şarjının dolu olduğundan emin olun. Ağ ayarlarını sıfırlayın. Bunun için telefondan Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu izleyin.
Bilgisayarınızda hangi Bluetooth sürümünün olduğunu görmek için. Görev çubuğundaki arama kutusuna cihaz yöneticisi yazın ve ardından sonuçlar arasından seçin. Genişletmek için Bluetooth'un yanındaki oku seçin. Bluetooth bağdaştırıcısı kaydını seçin (sizinki yalnızca kablosuz cihaz olarak listelenmiş olabilir).
Eğer telefonunuzun Bluetooth bağlantısını sürekli açık tutuyorsanız, güvenliğiniz tehlikede olabilir. Armis adlı bir güvenlik şirketinin fark ettiği BlueBorne adlı güvenlik açığı, Samsung Galaxy, Google Pixel, LG Sports Watch ve hatta otomobil ses sistemlerini bile etkiliyor.
Aygıt yöneticisini açın. Bilgisayarınıza bağlı tüm aygıtların göründüğü bu ekranda Bluetooth var mı diye bakın. Bluetooth aygıtını listede göremediyseniz "Ağ Bağdaştırıcıları" kategorisini de kontrol edebilirsiniz. Bluetooth da bir kablosuz bağlantı olduğu için bu alanda görülebilir.
Uluslararası radyo frekans ağında 2.402-2.480 gHz (gigahertz) arasındaki 79 kanalı kullanan bluetooth cihazları, entegre edildikleri birimlerin diğer birimler ile (bilgisayar, cep telefonu, modem, faks, yazıcı vs.) radyo dalgaları üzerinden veri transferi yapabilmelerini sağlıyor.
Bluetooth ismi Danimarka Kralı I. Harald'ın lakabı olan mavi dişten gelmektedir.
Bluetooth cihazları arasındaki kayıt işlemine “eşleştirme” adı verilir. Cihazlar eşlendikten sonra, Walkman'inizi Bluetooth cihazına, sonraki seferden itibaren basit bir işlemle bağlayabilirsiniz.
Peki, tek bir bilgisayara iki cihaz bağlanabilir mi? Evet, bunu bir USB Bluetooth ses alıcısı ile yapmak kolaydır. Bazı alıcıların çift bağlantı özelliği , aynı anda iki ses cihazını bağlamanıza olanak tanır.
Bluetooth Kulaklıklarda Ses Gelmeme Sorunu Neden Olur? Sorunun nedeni olabilecek en güçlü olasılık kulaklıkların bağlantı esnasında yeterli bağlantı aralığında olmasıdır. Bir diğer sebep ise kulaklığın anlık yazılımsal problemleri olabilir. Kulaklıklardaki arızadan dolayı doğan bir problem olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri