MUĞLA BODRUM DEPREMİ Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında saat 04.53 sıralarında 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Ege Denizi'nde meydana gelen depremin yerin 9.2 kilometre derinliğinde yaşandığı kaydedildi.
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında saat 12.38'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Yerin 6.28 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı, kentin kıyı kesimlerinde hissedildi.
2017 Ege Denizi depremi, 21 Temmuz 2017 tarihinde merkez üssü Türkiye'nin Muğla ilinin Bodrum ilçesinin 10 km güneydoğusunda ve Yunanistan'ın İstanköy adası açıklarında yerin 5 km altında richter ölçeğine göre 6.6 Mw büyüklüğünde meydana gelen deprem.
Bodrum'da bugün öğle saatlerinde Ege Denizi açıklarında yerin 6,28 kilometre derinliğinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
Son dakika deprem mi oldu sorusu, yaşanan sarsıntıların ardından vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. AFAD'dan aktarılan bilgiye göre; Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 06.09'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İlgili 31 soru bulundu
BODRUM DEPREMİ MERKEZ ÜSSÜ NERESİ? AFAD'ın verilerine göre 30 Eylül saat 12.38'de Muğla'nın Bodrum ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı sarsıntı Kandilli Rasathanesi'nde 4,2 olarak belirtildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre depremin derinliği ise 27,77 kilometre olarak kaydedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem; Muğla'nın Fethiye, Marmaris ilçeleri ile İzmir'de de hissedildi.
Muğla 1. derece deprem bölgeleri arasında yer alıyor.
1957 yılında Fethiye'de 7,1 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen bu deprem, Fethiye'de bulunan yapıların neredeyse tamamen yıkılmasına neden olmuştur. Yaşanan afet sonrası Kızılay bölgeye ilk yardımları ulaştırırken, dini ve sosyal cemiyetler de bölgeye yardım göndermiştir.
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Muğla açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan Muğla açıklarında saat 16.19'da 4,1 büyüklüğünde deprem oldu.
Bodrum'da kuzeydoğu/güney batı istikametinde 15 milyon yıl önce oluşan fay kırığı işliyor. Bu kırık İstanköy'den (Kos) Bodrum'un tam çarşı içine girip Gündoğan'a uzanır. Bir de Gökova kırığı vardır, Ören'den kuzeyi takip ederek termik santralin önünden geçer, Bodrum'a doğru ilerler.
Jeoloji Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilcisi Ramazan Kartal, Muğla'nın birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek, "Muğla merkezin ova kısmında olan yerlerin iri çakıllı olması, yer altı suyu seviyesinin düşük seviyelerde olması, zemin açısından Muğla Menteşe'yi biraz daha avantajlı kılıyor.
1941 Muğla depremi, 23 Mayıs 1941 tarihinde yerel saatle 21:51'de; merkez üssü Türkiye'nin Muğla iline bağlı Kıran köyü yakınlarında meydana gelen, yerin 15 km altında, richter ölçeğine göre 6.0 Mw büyüklüğünde meydana gelen deprem. Bu depremde 4 kişi öldü, 20 kişi ise yaralandı.
Ege Denizi açıklarında saat 03.48'te 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.48'te merkez üssü Ege Denizi olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Büyüklüğü ve konumu. Deprem, 17 Ağustos 1999'da, saat 03.02'de, 40,70 kuzey enlemi ile 29,91 doğu boylamının tarif ettiği bölgede, İzmit'in 11 kilometre güneydoğusunda meydana gelmiştir.
30 Eylül cumartesigünü Van'da 2.1 büyüklüğünde saat 00.11'de yeni bir sarsıntı yaşandı. Çelikhan'da (Adıyaman) ise yaşanan depremin büyüklüğü 1.3 olarak duyuruldu.
Ancak yine de Muğla deprem konusunda şanslı. Çünkü burada en büyük deprem 7 şiddetinde olacaktır. Eğer Muğla kentsel dönüşümü ciddi yaparsa depremlerden yıkılmaz. Ancak ülkemizde 5 şiddetinde bile yıkılan yapılar ve can kayıpları olabiliyor.
Kule, 5,2 şiddetindeki 1974 İzmir depremi sırasında hasar aldı. Bu depremde saat kadranları üzerindeki son kat yıkılmış ve saat depremin oluş saati olan 02:04'te durmuştur.
Bölgede son yüzyılda meydana gelen önemli depremlere de değinilen raporda, bu depremler ve büyüklükleri şöyle sıralandı: “2 Mayıs 1953 Karaburun depremi 5.6, 16 Aralık 1977 İzmir depremi 5.3, 14 Haziran 1979 Karaburun depremi 5.7, 6 Kasım 1992 Seferihisar Körfezi depremi 6.0, 14 Kasım 1997 Sakız Adası Açıkları-Ege ...
Bunun avantajı, sağlam karaya daha çok inilmesi. Bir de üzerine rijit bodrumlar eklediğinizde, bina için çok ciddi kelepçe yaratıyorsunuz. Aynı zamanda depremsellik olarak bir katı yok edip, riski azaltıyorsunuz. Aslında üstteki 3 kat etkilenirken, 1 kat toprak altında kaldığından bina daha güçlü davranıyor.
AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
Şurada Paylaş! MUĞLA FAY HATTI NEREDEN GEÇİYOR? Muğla ili, Anadolu'nun güney-batısında bulunan fay hatlarının üzerinde bulunuyor. En büyük fay hattı da Gökova mahallesinden başlayan Milas-Ören mahallesine kadar uzanan fay hattıdır.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akdeniz'de Muğla'nın Datça ilçesine 201,61 kilometre mesafede 4,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, 6,4 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.
4 büyüklüğünde deprem: Bu büyüklükteki depremlerde eşyalar yerinden oynar, zayıf binalar hasar görebilir. 6 büyüklüğünde deprem: Orta çaplı ve binaların dayanıklılığına bağlı olarakbüyük hasara neden olurlar, duvar ve bacalar yıkılır. 7 büyüklüğünde deprem: Bu büyüklükteki depremler binalarda büyük hasara neden olur.
Muğla, en tehlikeli ve aktif fay hattının üzerinde bulunması nedeniyle en tehlikeli 18 il arasında yer alıyor. Muğla'dan Çanakkale'ye kadar olan tüm yerleşim yerlerinde faylar bulunuyor. Bu fayların aktif olması ise deprem riskini arttırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri