Dağılım. Birçok farklı habitatta yaşarlar, çöl, tarlalar, orman, ve otlaklar buna dahildir. Aşırı derecede soğuk veya kuru havayı sevemezler.
Kaliteli bir silikon veya silikon lateks kullanarak bu alanlardaki boşlukları giderebilirsiniz. Kapı ve pencerelerdeki hasarlı camlar ve sineklikler onarılmalı veya değiştirilmelidir. Osuruk böcekleri ışığa da gelirler. Bu nedenle dış aydınlatmayı daha az çekici sarı ampullere veya sodyum buharı ışıklarına değiştirin.
Böcekleri evden uzak tutmak için en etkili yöntemlerden biri olarak, bulaşık deterjanı ve şekerli su karışımını deneyebilirsiniz. İlgili köşelere biraz şekerli su ve deterjan dökün. Şeker, onları bu karışıma doğru çekecektir. Bu yöntemi, özellikle arıları ve karıncaları kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir.
DİĞER BÖCEKLERİ KENDİLERİNE ÇEKERLER
Bu tür böcekler istilacı tür olarak bilinir. Çünkü salgıladıkları koku ile diğer böcekleri de kendilerine çekerek evinizi istila edebilirler. Diğer koku böcekleri bu sinyalleri aldığında özellikle çatlaklardan, cam ve pencerelerden evinize giriş yapabilirler.
Bok böcekleri, tek bir noktada olan ve bitkinin ölmesine neden olacak miktarda bir arada bulunan dışkıyı alır, toprakta delikler kazarak onları top haline getirerek çukurlara gömmektedirler.
İlgili 27 soru bulundu
Genellikle yaz sonunda ve sonbaharda dışarıdaki sıcaklıklar düşmeye başladığında Osuruk böcekleri evlerimize ve kapalı alanlara girmeye çalışırlar. Çok sayıda canlı veya ölü osuruk böceği bulmak istilanın en büyük işaretidir.
*Otlayıcıların gübresiyle beslenen ve bu atıkların ayrıştırılmasına yardımcı olan bok böcekleri olmazsa; atıklar ve leşler ekosistemde kalarak besin akışını engeller. Zararlılarla mücadele: Mahsulleri tehdit eden haşereler ile beslenen istilacı böcekler pestisitlerin görevini yerine getirir.
Hamam böceklerini anında kaçıran kokular arasında limon ve defne yaprağı bulunuyor. Haşerelerin dayanamadığı bu kokular sayesinde de kimyasal bir ilaçlamaya gerek duymadan kolayca tüm hamam böceklerinden kurtulabilirsiniz.
Karbonat ve şeker: Bir kap karbonat ve bir kap şekeri karıştırıp bunu evinize serpiştirin. Hamam böcekleri şekere doğru çekilir ve karışımı yer. Karbonat da içlerinde baloncuklar oluşmasına sebep olup onları öldürür. Boraks: Bu doğal malzeme giysileri yıkamak için yapılan sabunlarda kullanılan doğal bir malzemedir.
Hamam böceklerini öldürebilen birtakım yemler mevcuttur, farklı çeşitlerde hamam böceği yemleri kullanılmalı böylece hamam böceklerinin yok edilme ihtimali arttırılmalıdır. Çamaşır suyu, konsantre sıvı, sabunlu su, böcek öldürücü sprey ve profesyonel haşere öldürücüler kullanılmalıdır.
Çöpler ve pis bulaşıklar hamam böceklerinin hızlı bir şekilde evinize yerleşmesine neden olabilir. Bunların dışında dışarıdan gelen koliler, poşetler, bacalar, mutfak ve banyolardaki çatlaklar, kapının ya da camın açık kalması evinize hamam böceklerinin girmesine neden olabilir.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Osuruk böceği ilacı, genellikle sprey veya jel formunda bulunabilir. Bu ilaçlar, osuruk böceklerini öldürmek için özel olarak formüle edilmiştir. İlaçlar, osuruk böceklerinin barındığı yerlere uygulanmalıdır. Bu nedenle, ilacı doğru bir şekilde kullanmak çok önemlidir.
Bu yırtıcı kokulu böcekler aslında mahsulleri yıkıcı zararlılara karşı korumaya yardımcı olabilir. Tırtılları, böcekleri ve hatta bitki beslenen yaprak biti böceklerini yerler. Kokulu böcekler, evleri ısınmak için istila ettiklerinde evdeki zararlılara dönüşebilirler. Evlerine yaz sonunda veya sonbaharda girerler.
Farelerin ve böceklerin gezdiği yerleri sirkeli su ile silip uzaklaştırabilirsiniz. Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz.
Bununla beraber hamam böceği ve diğer böcek türleri de defne yaprağı kokusunu sevmemektedir. Nane ve defne yaprağından anlayacağımız gibi kalorifer böceği keskin kokulu bitkileri sevmemektedir.
Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.
Tatlılar, nişastalar ve hayvansal proteinler bir hamam böceğinin en sevdiği yiyeceklerdir. Ayrıca yağlı yiyecekleri, peyniri veya küflü veya fermente olmuş her şeyi severler. Bazı hamam böceği türleri, alkollü içeceklere, özellikle de biraya önemli bir ilgi göstermiştir.
Hamamböcekleri çoğunlukla geceleri gezerken, gün boyunca yarık ve çatlaklarda gizli kalmayı tercih ederler. Çoğunlukla beslenmek için geceleri ortaya çıkarlar. Evinizde bulunan tüm gıda maddeleri hamamböcekleri için çekicidir.
Hamam böceklerinden kurtulmak için, sabunlu su oldukça etkilidir. Bir sprey şişesine sıvı sabun veya duş jeli dökün. İçerisine su ekleyerek seyreltin. Hazırladığınız karışımı doğrudan hamam böceğinin üzerine sıkın.
Hamam böcekleri kış aylarında çok görülmez. Genellikle havaların ısınmasıyla birlikte yeryüzüne çıkarlar. Tesisat borularından ve merdivenlerde kolayca giriş yapabilir. Her ne kadar küçük olsalar da çok hızlı böcek türleri arasında yer alıyor.
Erdem Hızal, "İnsanlara zarar verici bir durumu yok. Direkt saldırmaz, arı gibi sokmaz. Ama yine de kişiden kişiye değiştiği gibi, salgıladığı koku alerji yapabilir " dedi. İstanbul'da bir süredir kahverengi kokarca böceği kabusu yaşanıyor.
Bok böceği veya pislik böceği, kısmen veya tamamen dışkıyla beslenen böceklerin ortak adıdır.
dışkıları toprağa gömdükleri için gübre ekimini sağlarlar ve toprağı zenginleştirirler. ve en önemli faydalarından biri doğanın döngüsünü sağlamalarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri