Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Haliyle yenilenmesi gereken bir uygulama olarak tanımlanabilir. Bu süreç çoğunlukla 6-10 ay arasında gerçekleşir. Haliyle 8 aylık bir sürecin sonunda yeniden Botoks yaptırmak gerekecektir. Fakat burada da fayda zarar hesabı yapıldığı takdirde insan sağlığı için daha faydalı olduğunu söylemek zorundayız.
Botox'un etkisi süresi 4-6 ay kadar sürmektedir. 3 aydan sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye, 4'cu aydan sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6'cı ayın sonrasında etkisi tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
Botoks işleminden sonra yaklaşık 4-6 ay boyunca tekrar botoksa ihtiyaç duymazsınız. Ancak 6 aydan sonra tekrar yaptırmanız gerekebilir. Yapılan işlem arttıkça botoksunuzu 6 aydan bir kaç ay daha uzun bir süreye kadar kullanmanız mümkündür.
İlgili 24 soru bulundu
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline döner.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Botoks Yaptırmayı Bırakınca Kırışıklıklar Daha Kötü Olur mu? Botoks yaptırmayı bıraktığınız zaman kırışıklıklarınız eski halinde gelmeyecektir. Aksine, mimik kaslarında zayıflama olacağı için kırışıklıklarınızın belirginliği de azalmış olur.
Alın botoksu işleminin klinik ortamda uzman tarafından yapılması durumunda herhangi bir yan etkisi söz konusu değildir. Oluşabilecek minimal yan etkiler enjeksiyon yapılan bölgede kızarıklık olmasıdır.
Botoks fiyat listesi 2023 yılı için baktığımızda; Tüm yüz dediğimiz, göz kenarı, kaş ortası, alın ve burun üstü kırışıklıkları gidermek için uygulanan botoks fiyatı ortalama 3500 TL'dir. Kolaltı ve el içi terleme tedavisi için yapılan terleme botoks fiyatı ortalama 4000 TL'dir.
Botox fiyat listesi 2022 araştırmalarında ortalama 800 ile 4000 TL arasında rakamlar bulunur. Kliniğe ve uzmanın tecrübesine göre de fiyat aralıkları değişebilir. Uygulanacak alana göre fiyat aralıkları farklılaşır. Genetik faktörleri bile ortadan kaldırabilen botoks uygulaması etkisi geçmeye başladığında tekrarlanır.
Botoksa ne zaman başlamalıyım? Sorusuna verilecek en net yanıt 30'lu yaşlar olabilir. İnce çizgilerin görülmeye başladığı 30'lu yaşlar botox için idealdir. 30'lu yaşlardaki kırışıklıkların en büyük nedeni strestir. Stres cildi olumsuz yönde etkileyen en önemli unsurdur.
Botoks tedavisi her yaş grubuna göre farklı avantajlar sağlayan bir uygulamadır. 20'li yaşlarda yapıldığında 18'li yaşlardaki görünüme sahip olunabilir. 30'lu yaşlarda uygulandığında 20'li yaşlardaki görünüme, 40'lı yaşlarda ise 30'lu yaşlardaki görünüme kavuşulabilir.
Cilt yüzeyinin altına etki eden kaz ayağı botoksu şu şekilde uygulanmaktadır: Ortalama 10-15 dakika süren bir tedavidir. Yetişkin bireylerin; alın çizgileri, kaz ayakları, kaş arası çizgilerine uygulanarak kırışıklık görünümünü ve kas aktivitesini azaltır. Geçici bir tedavi yöntemidir.
Alın çevresi Botoks fiyatları 600 ile 1000 TL aralığında değişmektedir. Alın ve göz çevresi botoksunu paket halinde yaptırmayı tercih ederseniz fiyatlar 1200 – 2000 TL arası değişiklik göstermektedir.
Botoksun etkisi, uygulanmasından sonra 1 hafta içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Botoks cildi parlatır mı? Uygulama sonrası ciltteki tüm çizgiler ve kırışıklıklar açılacağı için evet, bir parlaklık oluşur.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Yüz Bölgesinde Botoks Uygulamaları
Zaman ilerledikçe cilt dokusundaki elastin, kolajen ve hyaluronik asit miktarı azalır. Buna bağlı olarak yüzün belirli bölgelerinde kırışıklıklar ve hacim kayıpları meydana gelir. Ciltteki kırışıklık ve elastikiyet kaybı ise sarkmaya neden olur.
Ancak, masseter botoksu genellikle gülüşü etkilemez. Botoks, sadece çene kaslarını hedef alır ve yüzün diğer bölgelerini doğrudan etkilemez. Dolayısıyla gülüşünüzde veya yüz ifadelerinizde büyük bir değişiklik olmaz. Yani, gülüşünüzü sergileme yeteneğiniz veya gülüşünüzün doğal görünümü genellikle etkilenmez.
Botox, yüzü incelterek yeniden şekillendirme de ameliyatsız teknik olarak yeni bir seçenek sağlıyor. Masseter botoksu neştersiz, ağrısız, sıfır şişlik ve dikiş izi ile çeneyi incelterek yüz şeklini değiştirme imkânı sunuyor. Masseter reduction / V-line botoksu ile çene inceltilip küçültülebiliyor.
Paris ışıltısı, botoks gibi cildin içine enjekte edilen bir yöntem değildir. Paris ışıltısı, cildin dışına uygulanan bir yöntemdir. Paris ışıltısı, cildin içine özel bir formül uygulanması ile gerçekleşir. Bu formül, cildi canlandırmak ve gençleştirmek için gerekli olan maddeler içerir.
Botoks yılın her mevsimi yaptırılabilen bir estetik uygulamadır. Güneşle hiçbir etkileşimi yoktur. Özellikle yüzün üst yarısında olan alın, kaş arasındaki derin çizgiler ve göz etrafındaki kaz ayağı çizgileri üzerinde etkili oluyor.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Ayrıca kaş uç alt kısımlara uygulanan ek botoks kaş kalkıklığının artmasına katkı sağlar. Botoks kaş kaldırma sonuçları herkeste değişik derecede oluşur. Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri