Botoks Kimler İçin Uygun Değildir? Botoks işlemi hamile ve emziren kadınlara uygulanmaz. Buna ek olarak myastenia gravis gibi kas hastalığı olan kişiler de bu uygulama için doğru aday değildir.
Botoks uygulaması şu kişiler için uygun değildir: Sinir-kas sistemine ait hastalığı bulunan kişiler (Eaton-Lambert sendromu gibi), Hamile kadınlar, Emziren anneler.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Botoks Sonrası Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi
Rötuş Botoks enjeksiyonu yaptırmak bir seçenektir. Göz çevresindeki kasları sakinleştirerek ve normal göz kapağı pozisyonunu yeniden oluşturarak, bu bazı durumlarda göz kapağı sarkmasının tedavisine yardımcı olabilir.
Botoks (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir.
İlgili 35 soru bulundu
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Merhabalar, Gözaltına botoks uygulaması yapılamaz, göz altı torbalarının belirginleşmesine ve alt göz kapağının düşmesine neden olabiliyor. Botoksun en başarılı uygulama alanları üst yüz bölgesidir.
Botoksun herhangi bir yan etkisi yoktur.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Bununla birlikte bazı hastalarda botoks enjeksiyonunun etkisi minimal düzeyde olur. Bu, botoks direnci olarak adlandırılan bir durumdan kaynaklanır.
Uzun ya da kısa vade de hiçbir zararlı etkisi görülmemiştir. Botoks sinirlerin kaslara gevşeme ya da kasılma mesajını iletebilme kabiliyetini azaltarak etki eder.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Merhabalar Serna Hanım; Uygulama yapıldıktan 48 saat sonrası botoks etkisini göstermeye başlar. İstenilen halini alması 10 günü bulur.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoks yaptıran herkesin aklında oluşabilecek bir kuşku olarak zararları üzerinde durulabilir. Aslında çok uzun bir süredir kullanılmakta ve geliştirilmekte olan bu yöntemin kanıtlanabilmiş bir zararı bulunmuyor.
Hayır botoksun felç gibi bir yan etkisi de yoktur.
Botox Fiyat Listesindeki Uygulamalar
Göz çevresi için 500 ile 1000 TL arasında. Alın ve göz çevresi için 1000 ile 2000 TL arasında. Masseter Botoks için 800 ile 1500 TL arasında. Kazayakları için 600 ile 2000 TL arasında.
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Botoks Yaptırdıktan Kaç Saat Sonra Uyunur? Alın botoksunu yaptırdıktan sonra, en az 5 saat uyumamanızı tavsiye ederiz. Bu nedenle de yaptırılmak istenen herhangi bir tür botoks işlemi, sabah saatlerinde yapılmalıdır.
Bunlar ilacın uygulama yeri dışına yayılması sonucu oluşmaktadır. Yutma, konuşma ve solunum güçlüğü, genel halsizlik, göz kapağı düşmesi, bulanık görme, çift görme, idrar tutma problemleri, konuşma sesinin bozulması-kabalaşması nadirde olsa görülebilmektedir.
Botoks Sonrası Duş
Botoks uygulamasından sonra, en az iki saat boyunca banyo yapılması tavsiye edilmemektedir. Sonrasında ise hekiminizin tavsiyeleri doğrultusunda duş alınmasında bir sakınca yoktur. Ancak havuz gibi mikroorganizma yoğunluğu yüksek olabilecek ortak kullanım alanlarından kaçınmak gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri