Boyanın çoğu gittiğinde, bir çorba kaşığı bulaşık deterjanını iki bardak soğuk suyla karıştır ve kalan lekeyi temizlemek için temiz bir bez kullan. Yağlı boya parke veya linolyum yüzeye düşerse, nemli bir kağıt havluyla hızlıca silebilirsiniz.
Sert yüzeylerde, tiner veya alkol gibi çözücüler kullanarak lekeyi çözebilirsiniz. Cam yüzeylerde ise cam temizleyici sprey veya sirke-su karışımı kullanarak lekeyi çıkarabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey kaliteli bir sabun ile birlikte ellerinizi en az bir dakika yıkamanızdır. Sonrasında saç boyasının tamamen çıktığını göreceksiniz. Eğer kadın saç boyası sıvı sabun yardımıyla çıkmadıysa aseton kullanmayı deneyebilirsiniz.
- Ciltten boyayı çıkaran ve en çok bilinen yöntemlerden biri diş macunudur. Cildinizdeki boyayı çıkarmak için teninize macundan bir miktar sürün ve kuruması için bekleyin. Daha sonra teninizden macunu çıkarın, boya lekesinin yok olduğunu göreceksiniz. - Bir başka işe yarar yöntem ise vazelin sürmek.
Duvardaki boya lekelerini çıkarmak için sirke de oldukça etkilidir. Beyaz sirkeyi sprey şişesine doldurarak lekenin üzerine püskürtün. Birkaç dakika bekleyin. Daha sonra bezle hafifçe silin ve lekenin tamamen kaybolup kaybolmadığını kontrol edin.
İlgili 17 soru bulundu
Yumuşak kıllı fırçalar veya mikrofiber rulolar, daha pürüzsüz bir boyama yüzeyi sağlar ve iz bırakma olasılığını azaltır. İyi bir boya tekniği kullanın: Boyama işlemini yaparken düzgün bir teknik kullanmak önemlidir. Boyama işlemine bir köşeden başlayarak, düz ve kesintisiz bir şekilde boyayı uygulayın.
Beyaz sirke, duvardaki is lekesini çıkarmak için etkili bir doğal temizleyicidir. Eşit oranlarda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesine doldurun ve iyice karıştırın. Lekenin üzerine bu karışımı püskürtün ve bir sünger veya temiz bir bezle hafifçe silin. Sirke, duvar yüzeyindeki lekeyi çözer ve temizler.
Kurumuş yağlı boyaları çıkarmak için çoğunlukla terebentin, gazyağı, aseton ve çeşitli tinerleri içeren kimyasalların kullanılması gerekir. Bu kimyasallar yağlı boyayı çıkarmak için çok etkili olurken, aynı zamanda orijinal renginin diğer yüzeyini, özellikle parke zemini ve halı lekelerini de çıkarabilir.
Bazı durumlarda boya lekesi kuruduğu zaman tiner bu konuda en önemli kullanım aracıdır. Aynı zamanda amonyak ve ardından pudra döküme eşliğinde ıslak bir bez ile yine boya lekesi çıkar. Boya lekesi henüz kurumamış ise o vakit ıslak nemli bir bez ile silmek de yine cümleyi çıkarabilir.
Bölgeyi su ve bulaşık sabunu karışımıyla ıslatın, birkaç dakika sonra fırçalayarak boyanın üzerine yapışan tabakayı çıkarmaya başlayın. Yüzeyde hala boya varsa fazlalığı gidermek için mineral ispirto veya alkol kullanın.
Deriye bulaşan saç boya lekelerini çıkarmanın birçok farklı püf noktası bulunuyor. Deriye bulaşan bir saç boya lekesini sıvı çamaşır deterjanıyla çıkarmak mümkün bir durumdur. Her evde bulunan sıvı çamaşır deterjanından yardım alınarak, deriye bulaşan tüm boya lekeleri kolayca çıkarılabilir.
Yüzdeki boya lekesi nasıl çıkar sorusunun yanıtında ise cilde zarar vermeyecek hassas yöntemler öne çıkar. Bu iş için en çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan ürünlerden biri diş macunudur. Boya lekesi olan yere bir miktar diş macunu sürülüp kuruması beklenir.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Sirke, boya lekesinin çıkmasına yardımcı olabilir. Islatma işleminden sonra, ılık suya az miktarda sıvı deterjan veya hafif sabun ekleyin. Lekeyi nemli bir bezle nazikçe silerek çıkarın. Daha sonra temiz su ile lekeyi durulayın.
Rulo ve fırça izleri boyanızı duvarlarınıza sürerken yanlış uygulama yaparken, seçmiş olduğunuz boyanın kalitesinden ya da fırçanızdan dolayı oluşan izlerdir. Boyanız da fazla inceltici yani su veya tiner kullandıysanız bu hata da duvarlarınızda izlere neden olacaktır.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
Bebek yağı, boya lekelerinin parçalanmasına ve kaldırılmasına yardımcı olur. Elinize bir miktar diş macunu alın ve el sabunu gibi ovalayın. Bir süre sonra elinizi suyla durulayın. Boya lekelerinin elinizden çıktığını görebilirsiniz.
İster akrilik ister su bazlı veya yağ bazlı olsunlar, boya lekelerini çıkarmak için giysinizin yüzeyindeki fazlalıkları silmek veya kazımak ile işe başlayın. Daha sonra Vani̇sh Kosla Multi̇power Deterjan Güçlendi̇ri̇ci̇ kullanım talimatlarını takip ederek lekelere elveda deyin.
Boya tozu için kil uygulaması gereklidir. Pasta kullanmayın, hem yeterince elle yediremez matlık yaparsınız hem de gereksiz yere boyayı inceltirsiniz. Kil sonrası boya korumayı yenilemek gerekir.
Yağ bazlı bir boya türü olan yağlı boyanın kuruduktan sonra çıkarımı zor bir işlem olmaktadır. Kurumuş boya lekesi nasıl çıkar sorusu boya kullanıcılarının cevap aradığı sorulardan olmaktadır. Kurumuş yağlı boyaları çıkarmak için terebentin, gazyağı, aseton ve çeşitli tinerlerin kullanılması gerekmektedir.
Kurumuş boya fırçalarının temizliğinin zor olduğu ve bunun için sentetik tinerin yetersiz kaldığı yazılmaktadır. Kurumuş boyların fırçadan arındırılması için ve "selülozik tiner boyayı çıkarır mı?” sorusuna yanıt için selülozik tiner kurumuş boya kalıntılarına önerilmektedir.
Genellikle bir deterjan veya temizlik spreyi kullanarak hafifçe lekeyi silebilirsiniz. Bu, çoğu lekeyi gidermeye yardımcı olur. Eğer leke inatçıysa, biraz tuz veya karbonat kullanarak lekeyi hafifçe ovalayabilirsiniz. Bu malzemeler, lekeyi çıkarmada yardımcı olabilir.
Kalorifer kaynaklı is lekeleri, çocuklarınızın duvarları boyaması, mutfakta duvarlara sıçrayan yağ lekeleri, sigara dumanı kaynaklı lekeler ve kirleri artık dert etmenize gerek yok. Duvarınızdaki lekelere Asperox Sarı Güç uygulayıp bir bekledikten sonra ıslak bir bezle silerek tertemiz duvarlara kavuşabilirsiniz.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
Karbonat, nişasta, limon suyu, sirke gibi duvar lekelerini temizlerken yaygın olarak kullanılan, kimyasal olmayan bazı doğal ürünler vardır. Eğer bunlardan birini kullanmayı düşünüyorsanız dikkat etmemiz gereken ilk nokta, bu maddelerin sileceğimiz duvara göre çeşitlilik gösterecek olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri