Boyalı saçlarda saç uçlarına ve boyaya barışık bir bakım yağı kullanılarak saçların taranması tavsiye edilir. Boyalı saçlar yıpranmaya daha elverişli olduğundan her gün fön işlemi, maşa uygulaması ve ısı ile şekillendirme saç uçlarının kopmasına neden olabilir.
Boyadan Sertleşen Saçları Yumuşatmak için Öneriler
Argan yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler ve kremler saç tellerine nemlilik kazandırarak daha yumuşak olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda saçınızı fön makinesi yerine havluyla kurutmak, saç tellerinin sertleşmesini engelleyebilir.
Saçlarınıza hasar vermeden bu sorunu çözmek için, saç uçlarınıza nem desteği sağlamanız gerekir. Bu sayede yumuşayan saç tellerinizi çok daha kolay bir şekilde açabilirsiniz. Bu işlem için dolaşık saç açıcı sprey ya da yağ çeşitlerinden yardım alabilirsiniz.
Yıpranan saçlarını onarmanın en güvenli yollarından biri boyadan yıpranmış saça keratin maskesi yapmaktır. Keratin içeren saç bakım ürünleriyle boyalı saçlarının daha güçlü uzamasını sağlayabilirsin. Boyadan dolayı yıpranan saçlarını daha parlak ve güçlü göstermek için keratinin gücünden yararlan.
İlgili 43 soru bulundu
Sülfat içermeyen şampuanlar, boyadan yıpranmış saçların bakımında tercih edilir. Çünkü bu tür şampuanlar, saçı temizlerken saçın doğal yağ dengesini bozmaz ve saçın yapısını onarmaya yardımcı olur. Ayrıca, boyadan yıpranmış saçların bakımında saç maskeleri de etkili olabilir.
Boyalı saçları canlandırırken rengi de korumak gerekiyor. Zeytinyağı gibi maskelerde sık kullanılan doğal yağlar asitik değerleri ile saç boyasının renginin açılmasına ve boyada matlaşmaya neden olabiliyor. Ek bakımlara geçmeden önce rutin kullandığın şampuan ve saç kremi gibi ürünleri gözden geçirmelisin.
Saçınızı gün içinde fazla taramak, saçlarınızın şeklini bozacağı gibi onların yağlanmasına da neden olur. Hele de güzel bukleleriniz varsa, emin olun bunlar bir süre sonra kırılıp tiftik gibi görünmeye başlayacaktır. Ama hiç taramazsanız da saçlarınız keçeleşir ve hava almadıkları için dökülmeye başlayabilir.
Saçları taramaya öncelikle uç ve boy kısımlarından başlayarak kökten uca doğru taramalısınız. Dipten taranmaya başlanan saçlar daha çok kırılmaya neden olduğundan, saç mümkün olduğunca daha az hassas olan noktalardan taranmaya başlanmalıdır. Saç taramanın inceliklerinden biri de elle taramaktır.
Saçları kuruyken taramak ve zorlamak kırılmasına, cansızlaşmasına ve gücünü kaybetmesine neden olabilir. Bunun aksine duş sonrası direkt olarak saç taramak da saçlara iyi gelmeyen bir uygulamadır.
Argan yağı, Hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı ve shea yağı gibi doğal kaynaklı içerikler, saç tellerinize ihtiyaç duydukları nem ve yağ takviyesini uygulamanızı sağlar. Tercihinizi bu içerikleri barındıran saç bakım ürünlerinden yana yaparak saçlarınızı derinlemesine nemlendirebilirsiniz.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı gibi saç yağlarını, saç uçlarına uygulayarak saçların yumuşamasını sağlayabilir ve kabarıklığı azaltabilirsiniz. Düzenli Saç Kesimi: Saçlarınızın sert ve kabarık görünmesini engellemek için düzenli olarak saçlarınızı kestirmek önemlidir.
Boyalı saçları olanlar saç bakım ürünlerinde doğal içerikleri kullanmalılar. Aloe Vera, hindistan cevizi ve kına gibi doğal ürünler boyalı saç bakımına çok iyi geliyorlar.
Islak ya da kuru saça uygulama yapılabilir. Ürünü kullanmadan önce çalkalayın, taramaya hazır saça uygulayın ve nazikçe tarayın. Durulama gerektirmez. İstenilen sıklıkta kullanıma uygundur.
1 ölçü bitkisel bazlı gliserini ve 1 ölçü aloe vera jelini 4 ölçü suyla spreyli cam bir şişede karıştırın. Tercihe bağlı olarak sevdiğiniz uçucu yağlardan da birkaç damla ekledikten sonra hafifçe çalkalayın. Duştan çıktıktan sonra saçlarınıza bu karışımı püskürtün ve durulamadan kolayca tarayın.
Kolay Tarama Saç Spreyi, badem özü ve panthenol içeren yumuşak yeni formül; karışmış, düğüm olmuş, zor taranan saçların kolayca taranmasına yardımcı olur.
Saçı ıslakken taramak güvenlidir.
Saçlarınızı taramak zaten kopmak üzere olan saç tellerini kaybetmenize neden olabilir, ama ne saçlarınızın dökülme ihtimalini ne de saç dökülme durumu ihtimalini artırır.
uyumadan önce saç taramak çoğu zaman, masaj etkisinden dolayı rahatlamak ya da sabahları çok fazla uğraşmamak için yapılmasının yanında, dökülen saçlar için de faydalıdır. gece yatmadan önce saçlarınızı taradığınızda sabahları yatağın içinde bulacağınız dökülmüş saç sayısı minimuma inecektir.
Saç Dökülmesi Nedir? Sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur ve erişkinlerde yıkanma ve taramaya bağlı olarak günde ortalama 100-150 adet saç teli dökülmesi normal kabul edilir.
Bu yüzden saçlarınızı tararken kırılmayı en aza indirmek için saç tellerinizin uçlarından başlayarak yavaşça yukarı doğru ve nazikçe tarayınız. Uzmanlar, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yani saçları her gün taramak saç derinizin sağlığı için önemli olduğunu belirtmişlerdir.
Saçlarınızı Dikkatle Tarayın
Duş esnasında saçlarınıza uygun bir bakım kremi kullanmak, duş sonrasında saçlarınızı taramayı son derece kolaylaştırır. Fakat yine de saç uçlarınızda kırıkların oluşmasını engellemek adına, saçlarınızı tararken son derece nazik olmalısınız.
Saç Boyandıktan Sonra Tekrar Ne Zaman Yıkanmalı? Saçınızı boya sonrası durulamak için yalnızca su kullanmanız yeterlidir. Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz.
Zeytinyağı saça uygulandıktan sonra yağın bulaşmasını engellemek amacıyla saçların bir bone ile tamamen örtülmesi oldukça önemli! Bu işlemin ardından ise sıra beklemeye geliyor. İdeal bekleme süresi, saç uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak 15 ila 90 dakika arasında değişiyor.
Vitamin eksikliğinde ise saçlarda kırılma meydana gelir. Bu kırılma sorununu engellemek için zeytinyağını saçlarınız için kullanmalısınız. Dilerseniz; şampuan içine birkaç damla zeytinyağı ilave ederek her duşta yenilik yaşayabilirsiniz. Saç kırılması sonucunda oluşan kötü görünüm, zeytinyağı sayesinde önlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri