Güneş gözlüğü ise kemik şekillendirilmesi yapılan hastalarda, hafif tercih edilmek şartı ile (tercihen titanyum çerçeve ve organik cam) 1. aydan itibaren kullanılabilir. Kemikler ile ilgili bir işlem yapılmamış ise 2. haftadan itibaren dilediğiniz güneş gözlüğünüzü kullanabilirsiniz.
Doktorlar hastaların rinoplastiyi takiben en az 4 hafta boyunca güneş gözlüğü takmamalarını önerir. Bu dönemde burun kemikleri tamamen iyileşmez ve hafif basınç bozulmaya, girintiye ve ikincil burun deformitelerine neden olabilir.
Burun estetiği sonrası 1 hafta gözlük takılabilir. Burun sırtında 1 hafta plastik alçı olacağından, burun zaten korunmuş olur.
Ameliyattan sonra, enfeksiyondan korunmak için 1 ay denize-havuza girmemeniz önerilir. 2 ay gözlük kullanılmaz (güneş gözlüğü dahil), 2 ay güneşten korunmak gerekir. Bunun için şapka takmak veya doğrudan güneşe çıkılacağı zaman yüksek faktörlü güneş koruyucu (50+ faktör) kullanmak gerekir.
Ameliyattan sonra bir süre deniz, havuz, hamam, solaryum ve sauna gibi yerlere gidilmemelidir. Buralarda burnun darbe alma ve iltihap kapma riski vardır. Burun ameliyatından sonra 3 ay cilt bakımı yaptırılmamalıdır. Futbol, voleybol, basketbol gibi top ile oynanan spor aktivitelerinden kaçınılmalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Gözlük Kullanımı
Burun estetiğinden sonraki 1 ay zarfında gözlük kullanımı önerilmez.
Genel olarak burun ameliyatları sonrasında doktorlar en az iki hafta süreyle güneş ışınlarından korunmayı öneriyorlar. Güneş ışınlarının zararlı ışınlarından korunmak özellikle burun bölgesinin iyileşme sürecinde olumlu yönde etki ediyor.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Yatma Şekli. Burun estetiği sonrası ilk iki hafta yüksek yastıkta ve sırt üstü yatmaya özen gösteriniz. Daha sonra yan yatabilirsiniz. Yüz üstü yatmak için 3 ay bekleyiniz.
40-45 yaş sonrası dönemi ilgilendiren yakın görme sorununa presbiyopi adı verilmektedir. Gençliğinde hiç göz bozukluğu yaşamamış, gözlük kullanmamış kişilerde bile 40-45 yaş civarı gözlerin uyum yapma, netleştirme mekanizması bozulmaya başlar ve yakın görme bozulur. Bu noktada yakın gözlükler devreye girer.
Rinoplasti Sonrası Cilt Bakımı
Hekimler hastalara; rinoplasti sonrası cilt bakımına başlamak için operasyonun etkilerinin geçmesini beklemeyi öneriyor. Bu süre hastadan hastaya değişiklik gösteriyor. Ancak yaklaşık 1 aylık süre yeterli oluyor.
Çok ağır malzemeler kullanılarak üretilen güneş gözlükleri burun kemiği üzeride ağırlık oluşturarak sürekli kullanan kişilerde zamanla burunda eğrilik oluşturabilir.
Çok büyük ya da çok küçük, kemerli ya da düz burun şekillerinin hepsi yüz algısını farklı şekillerde değiştirecektir. Rinoplasti ameliyatı ile burun şekli değiştirildiğinde, yüz dengesi ve uyumu doğal bir şekilde yeniden sağlanır. Bu da diğer yüz özelliklerinin de öne çıkmasını sağlar.
Saf titanyum gözlük çerçeveleri hafif ve rahat olma avantajlarına sahiptir. Gözlük malzemeleri arasında en hafif olanıdır, sertliği iyidir, kolay deforme olmaz, korozyona dayanıklıdır, cilt alerjisine neden olmaz ve daha dayanıklıdır.
Gözlükleriniz burun kemerinizde istenmeyen izler bırakıyor mu? Pek çok gözlük burnun üstünde dururken, metal çerçeveler ağırlığı eşit olarak dağıtmak için burun pedlerine dayanırlar. Yanlış biçimde ayarlandıklarında, izler bırakabilir ve acı veren sıkıştırmalara neden olabilirler.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Burun estetiği sonrası hapşırma ve gülme konusu kadar merak edilen bir diğer husus ise eğilme konusudur. Ameliyattan sonra eğilmenin burunda bozukluk oluşturacağına dair yaygın bir kanı var. Hekimler, Burun ameliyatından sonra eğilmenin herhangi bir zararı olmadığını söylüyor. Yavaşça eğilmek burnunuza zarar vermiyor.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Burnunuzun içindeki yaraların geçmesinin ve burun içi ödeminin azalmasının 3-4 haftada olacağını hatırlayınız. Bu yüzden burnunuzda tamponlar alındığında tıkanıklık olabileceğini unutmayınız. Yara iyileşmesi sırasında burun içinde aşırı kabuklanmalar olabilir.
İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır. Bu nedenle hastaların burun estetik ameliyatı sonrasında sabırlı olması ve ilk 1 sene çok dikkat etmesi gerekmektedir. Küçük operasyonlar 9. aydan sonra da son görünümüne kavuşabilir.
Dolayısıyla burun ameliyatları yazın yapılabilir ve hiçbir tıbbi sakıncası yoktur.
Yaklaşık 4-5 gün süreyle başınız yaklaşık 45 derece dik olacak şekilde yatın (yatarken 2 veya 3 yastık kullanmanız yeterlidir), yan yatabilirsiniz fakat burnunuz yastığa temas etmesin, hapşırırken ağzınız açık hapşırın.
Sıcak Havadan Uzak Durun: Yaz aylarında burun estetiği ameliyatı yaptırdığınızda hızlı bir iyileşme için, sıcaklığın çok yüksek olduğu dış mekanlarda çok fazla zaman geçirmekten kaçınmalısınız. Çünkü fazla sıcak hava, burundaki şişmeyi artırabilir ve hatta kanamaya neden olabilir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri