Kabataş ve Bostancı İskelesi; Kabataş ve Bostancı iskelelerinden Büyükada vapur seferleri ile yaz-kış adaya geçebilirsiniz. Büyükada ulaşım alternatifleri fazla olduğu için rahatça yolculuk edebilirsiniz.
Büyükada'ya gitmek, zahmetli ve zor değildir. Bostancı, Kadıköy, Eminönü ve Beşiktaş iskelelerine ulaşım sağlayarak vapur saatlerini takip edebilir, Büyükada'ya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Üstelik bu yolculuk İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzaralarını sunacaktır.
Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
Eminönü - Adalar vapur hattı (Beşiktaş→Büyükada), Beşiktaş durağından başlayıp Büyükada durağına gidene kadar 5 i̇stansyonlar geçiyor.
Genel olarak turistler tarafından merak edilen konulardan biri Avrupa yakasından Adalar'a nasıl gidilir sorusudur. Bunun için Kabataş, Eminönü ve Beşiktaş vapur iskelelerini kullanabilir, vapur ya da motorlara binebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Adalar içi ulaşımda motorlu araçlar kullanılmamaktadır. Motorlu araçlara, sadece kamu hizmeti için kullanılan temizlik, sağlık, ambulans, polis, itfaiye gibi hizmetlerde izin verilmektedir. Büyükada, Heybeliada ve Burgazada'da kamu ulaşımı, faytonlar aracılığıyla yapılmaktadır.
ADALARA NASIL GİDİLİR? İstanbul'dan Adalar'a gitmek için deniz yolunu kullanmanız gerekmektedir. İstanbul Anadolu Yakası'ndan Bostancı ve Kadıköy'den hareket eden vapurlara binebilirsiniz. Ayrıca Bostancı, Kartal'dan motorlar kalkmaktadır.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Vapur: Yazın ve kışın düzenli vapur seferleri mevcut. Şehir Hatları firması düzenliyor. Ücretleri uygun, yolculuk 1 saat kadar sürüyor.
Gün içerisinde yalnızca iki seferden ibaret olan Bakırköy Büyükada vapur saatleri 10:00 ve 19:00'da Bakırköy iskelesinden kalkarak tüm Prens adalarını takip eden bir güzergah izliyor.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Kartal'dan Büyükada'ya nasıl giderim diye endişeleniyorsanız hiç merak etmeyin. Kartal iskelesinden Büyükada'ya vapur ve motor seferleri düzenlenmektedir. Kartal iskelesinden Prenstur motor seferleri aracılığıyla yarım saatte adaya ulaşabilirsiniz.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Eminönü'nden başlayarak Anadolu Kavağı'nda sona eren güzergâhta Boğaz Hattı Vapuru, Kabataş, Beşiktaş, Ortaköy, Üsküdar, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Çengelköy, Arnavutköy, Bebek, Kandilli, Küçüksu, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Emirgan, İstinye, Çubuklu, Paşabahçe, Beykoz, Büyükdere, Sarıyer, Rumeli Kavağı, Anadolu Kavağı olmak ...
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
HEYBELİADA-BÜYÜKADA ARASI NE KADAR SÜRER? Heybeliada ile Büyükada arası mesafe ortalama 3 km'dir. Ortalama 5-10 dakika arasında ulaşım sağlanabilmektedir.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tüm adayı yürüyerek dolaşmayı planlamıştık, kızılçam ormanları içinde rahat bir yolculuk yapacağımıza inanıyorduk ve gerçekten de öyle oldu. Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Otobüs ücretleri Ada halkı için 3,50 TL, ziyaretçilere 12 TL, Taksi ücreti tarife açılışı ise Ada sakinleri için 5 TL, ziyaretçiler için ise 15 TL dir.
Büyükada'ya gitmek için deniz yolunu kullanarak Büyükada'ya sefer düzenleyen firmalardan yararlanabilirsiniz. Eminönü, Kabataş, Bostancı, Avcılar, Kartal dahil olmak üzere 23 iskeleden kalkan deniz taksisiyle,İDO, Turyol, Mavi Marmara gibi vapur hatlarıyla Büyükada'ya doğru yol alabilirsiniz.
Ulaşımı deniz yolu ile sağlanan Burgazada, vapur seferleri ile kolaylıkla gidilebilir. Belirlenen vapur saatlerinde İstanbul Bostancı, Eminönü ve Kadıköy vapur iskelesinden vapurlar ile Burgazada'ya ulaşımı sağlanabilir.
Eğer geleneksel Büyükada fayton gezisi şansını kaybettiğinizi düşünüyor, adanın kayda değer güzelliklerinden mahrum kalacağınız için üzülüyorsanız üzülmenize gerek olmadığını hemen söyleyelim. Büyükada fayton turları İETT'nin sağladığı elektrikli fayton ya da elektrikli araçlarla devam ediyor.
Büyükada'ya hangi mevsimde gidilir ? Büyükada'ya genelde yaz aylarında gitmek tercih ederler. Oysa Prens Adaları'nın en büyüğü olan bu tabiat harikasında zaman geçirmek, kışın da mükemmel keyiflidir. Yaz aylarındaki yoğunluktan ve kalabalıktan uzak nezih, sesiz ve sakin bir Büyükada bulursunuz karşınızda.
Adalar motorlu araç trafiğine fiilen açılmıştır ve bu yasal değildir. Esas varılması gereken sonuç Adalar'da bireysel motorlu araç olmamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri