BUZDOLABI CAM RAFLARI NEDEN BUĞULANIR? Bu durum, büyük olasılıkla yüksek göreceli hava nemliliğinden kaynaklanır fakat ayrıca bunun nedeni, buzdolabının dış yüzey sıcaklığının çiy noktası sıcaklığına çok yakın olması da olabilir.
Isı kaynağı olmasa da buzdolabının duvara çok yakın bir şekilde konumlandırılması da gereken soğutma işleminin sağlanması için engel oluşturabilir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde dolabınızı güneşten ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta, duvara ve çevresine en az 5 santimetre uzaklıkta konumlandırmalısınız.
Hemen açıklayalım. Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir. Bu sebeple buzdolabının kapağı asla açık bırakılmamalıdır.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
İlgili 26 soru bulundu
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Lastiklerin birbirine yapışmıyor olma sebebi kapının uzun süre açık kalmış olması olabilir. Bunun sonucunda sıcak hava içeri girer ve soğutma azalır. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın. Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır.
Buzdolabı buzluk kapağı 4-5 saat açık kaldığında buzluk içerisindeki hava dolaşımı engellenir ve bozulur. Buzdolabınızın üst kısmı soğutmuyor ya da fazla buzlanıyor ise diğer olası sorunları da kontrol edebilirsiniz; Buzdolabı motoru bozulmuş olabilir.
Buzluk yani derin dondurucu kısmının uzun süre açık kalması ise içerisinde yer alan gıdaların hızla çözülmesine, erimesine ve dolayısıyla tüketilemeyecek duruma gelmesine neden olmaktadır.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Buzdolabıyla duvar arasında en az 5 santimetre, üst dolapla arasında en az 3 santimetre ve her iki yanında ise yarımşar ya da birer santimetre boşluk bırakmanız gerekiyor. Bu şekilde buzdolabı hem daha verimli çalışıyor hem de aşırı ısınma sorunu yaşamıyor olacaktır.
Metal kenar ve köşe sabitleme aparatlarını belli aralıklarla dolap ve duvar zemini üzerine monte etmelisiniz. Dolap zemini alanını yaklaşık 50 cm. ile 70 cm. aralıklarındaki mesafelere bölerek duvar sabitleyici metal aparatlar ile monte edebilirsiniz.
– Buzdolabının yerine karar verirken, arkasındaki ve yanlarındaki duvara çok yakın olmamasına dikkat edin. Böylelikle ısı birikmez, buzdolabı daha fazla çalışmak zorunda kalmaz. Fırın ve bulaşık makinası gibi ısı veren beyaz eşyalardan ise en az 30 cm uzak olmalı.
Buzdolabını fazla doldurmayın, yiyecekler arasında yeterince boşluk bırakın. Fazla doldurulan buzdolaplarında soğuk havanın serbestçe dolaşması engellenebilir ve yiyeceklerinizi uygun şekilde soğutmayabilir. Bu da ısınmaya neden olacağından yiyeceklerinizin beslenme ve duyusal kalitelerinin düşmesine neden olur.
Her evin olmazsa olmaz parçası olan buzdolabını en ideal şekilde kullanmak gerekiyor. Bunun için de buzdolabının kullanım durumuna ve mevsimsel değişikliklerine bağlı olarak ayarlarının yapılması doğru oluyor. Buzdolabının ideal çalışma ayarı +4 derece ve -18 derece arasında olmalı.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Dolapları ve Çekmeceleri Duvara Sabitlemek İçin L Aparatlar Kullanın. Herhangi bir hırdavattan ya da yapı marketten L şeklinde aparat alabilirsiniz. L şeklindeki aparatlar genellikle vidaları ile birlikte satılır.
Usta bir mobilyacı mobilyaların duvara sabitleme işlemlerini zaten yapar. Ancak siz yine de can güvenliğiniz için son derece önemli olan bu ayrıntıyı evinize gelen mobilya montaj ustalarına hatırlatmalısınız.
Bir de duvar delmeden dolap sabitleme yöntemi vardır. Bu yöntem daha hafif ürünlerde kullanılabilir. Örneğin çift taraflı yapıştırıcı bantlar,sökülebilir ve ayarlanabilir çiviler,çift taraflı montaj bandı kullanılabilir.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Mutfak: Sabit olmayan tüm beyaz eşyaların sabitlenmesi gerek. Mutfak dolap kapaklarının da mutlaka dolap kilit sistemi ile desteklenmesi şart. Aksi halde sarsıntı sırasında mutfak dolaplarındaki eşyalar düşerek yaralanmalara sebebiyet verebilir.
Buzdolabı: Buzdolapları büyük ve ağır düşük olduğu için duvara mutlaka sabitlenmesi gerekir. Peki, ama buzdolabı nasıl sabitlenir? İşte, böyle: Buzdolaplarını duvara sabitlemek için genellikle çelik tel veya kablo, cıvata, dübel, delik açma matkabı, halka ve vida gibi malzemeler yeterli olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri