Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
Dahili terleme genelde, buzdolabı içine sıcak havanın girmesine izin veren kapının kauçuk şeridinin kurumasından kaynaklı olabilecek nem süzememe nedeniyle gerçekleşir. Özellikle buzlanmadan bağımsız olmayan buzdolaplarında olmak üzere aşırı sayıda kapı açılmaları da ayrıca terlemeyi arttırır.
Derin dondurucu su akıtıyorsa öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkartıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Mevsimlerin değiştiği dönemlerde veya bulunduğu yerin sıcaklık ve nem oranının fazlalığına göre buzdolabınızın dış kısmında terleme oluşabilir ve bu durum normaldir. Buzdolabınızı temiz ve kuru bir bez ile kurulayın. Eğer oluşan terleme buzdolabınızın sadece belirli bir bölgesindeyse yetkili servisle iletişime geçin.
Sebzeliğe yerleştirdiğiniz besinler, sebzelik arkasında bulunan su tahliye giderini tıkamış olabilir. Temizliğini yaparak sorunu giderebilirsiniz. Düğme üzerinde Min ve Max yazıyorsa düğme ibresini ortaya, 1'den 4 ve Max'a kadarsa 2 veya 3 konumuna, 2'den 8'e kadarsa 4 konumuna alabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
No frost buzdolabı altından su akıtıyor ne yapmalıyım diyorsanız dolabınızın motoru üzerindeki plastik kabı kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bu kap delinmiş, çatlamış veya ayrılmışsa tahliye kabında birikmesi gereken su dolabın altından akabilir.
Buzdolabınız daha iyi soğutacak!
İçi tuz dolu bir çay tabağını buzdolabının içine koyarsanız; Hem tuz dolabın nemini alacak ve daha iyi soğutmasını sağlayacak, hem de gıdaların nemini alıp daha geç bozulmasını sağlayacak.
Öncelikle, derin dondurucunuzun yer aldığı ortam aşırı sıcak havaya maruz kalıyorsa dış yüzeyinde terleme oluşacaktır. Bu durumda derin dondurucunuzun yerini daha düşük sıcaklıkta bir yer ile değiştirmelisiniz.
Soğuk terleme soğuk, ısı veya hararetten kaynaklanmaz. Diaphoresis olarak da bilinen soğuk terleme, aslında vücudumuzun bizi tehlikeli durumlardan korumak için sahip olduğu "savaş veya kaç" tepkisinden kaynaklanır. Bu vücutlarımız korku, ağrı, şok, nefes darlığı veya düşük kan şekerine tepki verdiğinde tetiklenir.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Sandık tipi derin dondurucunuzun dibinde su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliğinin üzerinde tıpa vardır. Tahliye deliğini tıpası tam takılı değilse veya ürünün dış yüzeyinde bulunan tahliye kapağı kapalı değilse derin dondurucunuz su akıtabilir.
Merhaba. Oradaki hazne su tahliyesi için. Buzdolabının arka duvarında oluşan karlanmayı belirli aralıklarla soğutmayı keserek eritir ve alt haznede toplar Haznedeki su da,haznenin altındaki kompresörün sıcaklığı sayesinde buharlaştırılır ve buzdolabından uzaklaştırılmış olur.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Siz buzdolabının kapağını açtığınızda oda sıcaklığında bulunan hava buzdolabının içine girdiğinden sıcak hava ani bir soğumaya maruz kalır. Bu mikro su damlacıkları oluşmasına neden olur bu nedenle buhar görürüz. Bunu sıcak ve nemli havaların aniden soğumasıyla sis oluşumuna benzetebiliriz.
Buzdolabınız çalıştığı ortama, çevresel şartlara veya kullanıldığı iklime göre bazı tepkiler verebilir. Satın aldığınız sebzeleri nemli durumdayken buzdolabınıza yerleştirdiğinizde makine içerisinde buharlaşma ve nemlenme sorunu ile karşılaşabilirsiniz.
Isı kaynağı olmasa da buzdolabının duvara çok yakın bir şekilde konumlandırılması da gereken soğutma işleminin sağlanması için engel oluşturabilir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde dolabınızı güneşten ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta, duvara ve çevresine en az 5 santimetre uzaklıkta konumlandırmalısınız.
Buzdolabı neden ısınır öğrenmek isteyenler, bunun normal bir durum olduğunu anlamalıdır. Soğutucu ve dondurucu bölmelerinde ısı artışı meydana gelmesi korkulacak bir durum değildir. Buzdolabının görevini yerine getirebilmesi için motorun çalışması şarttır. Bu ise arka ve yan taraflarda sıcaklık artışına sebep olur.
Yemek kaplarını dolaba sıcak koymayın. Aksi hâlde yüksek enerji harcar. Buzdolabının raflarına örtü sermeyin. Bunlar hem bakteri oluşmasına sebep olur, hem hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcar, hem de yine hava sirkülasyonu olmadığı için yiyeceklerde daha hızlı bozulmaya sebep olur.
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Buzdolapları asla yıkanmaz.
Temizlik ve dezenfeksiyon hizmeti ozonlama metodu ile uygulanır.
o Buzdolabınızdan fokurtu veya şırıltı şeklinde bir ses geliyor ise, bu buzdolabınızın içerisindeki borularda dolaşan gazın sesidir. o Buzdolabınızdan su akış sesi geliyor ise, buz çözme işlemi esnasında, eriyen buzun buharlaştırma kabına akarken bu sesi çıkarması normaldir.
Sebzeliğe yerleştirdiğiniz besinler, sebzelik arkasında bulunan su tahliye giderini tıkamış olduğunda temizliğini yaparak sorunu giderebilirsiniz.
Buz erir ve cihazın arka duvarındaki tahliye hortumu yoluyla cihazın arka tarafının alt kısmında yer alan kanala doğru akar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri