Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Cayma hakkı ne zaman kalkacak?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Cayma hakkı ne zaman kalkacak?

E-ticaret kapsamındaki mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının 14 güne çıkarılması 1 Ocak 2024'te yürürlükte olacak. Yapılan yeni düzenlemenin cayma hakkının kullanımı dışındaki hükümleri ise 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Cayma hakkı ne zaman kalkıyor?

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde, 23 Ağustos 2022 tarihinde yapılan düzenlemeyle, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Cayma hakki kalkti mi?

Cayma hakkı maddesinin yürürlülük tarihi 1 Ocak 2024'e ertelendi! Resmî Gazete'de yayımlanan “Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik” ile birlikte cayma hakkı konusundaki maddenin yürürlüğe gireceği tarih 1 Ocak 2024 olarak güncellendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webtekno.com

14 gün içinde cayma hakkı kaldırıldı mı?

İnternetten yapılan alışverişlerde 14 günlük cayma hakkı, elektronik eşyalar için kaldırılıyor. Tüketici, telefon ve bilgisayar gibi ürünlerin paketini açmasa bile ürünü iade edemeyecek. Geri kalan tüm ürünlerde ise, ürün kusurlu değilse iade kargo ücreti tüketiciye ait olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t24.com.tr

Cayma hakkı ne zaman kullanılamaz?

Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde de tüketici cayma hakkını kullanamaz. (4) Tüketicinin satıcıyı bulduğu finansal kiralama işlemlerinde cayma hakkı kullanılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Cayma hakkını elimizden aldılar, iade'de kargo ödeyecek miyiz?

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Cayma bedeli hangi durumlarda ödenmez?

İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozavukatlik.net

Cayma hakkı kaç yıl?

Belirsiz süreli veya süresi 1 yıl ve daha uzun bir sözleşmeyi herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin istediğiniz zaman feshedebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.ticaret.gov.tr

Cayma hakkı değişti mi?

E-ticaret kapsamındaki mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının 14 güne çıkarılması 1 Ocak 2024'te yürürlükte olacak. Yapılan yeni düzenlemenin cayma hakkının kullanımı dışındaki hükümleri ise 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

24 ay taahhütlü internet cayma bedeli ödenir mi?

İnternet aboneliklerinde cayma bedeli hakkında yeni bir mahkeme kararı ortaya çıktı. Emsal teşkil eden karara göre aboneler 24 aylık taahhütlerde bir sene dolduktan sonra cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshedebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Hangi ürünlerde cayma hakkı kullanılamaz?

Unutulmamalıdır ki, “Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler” cayma hakkı kapsamı dışındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukfuar.com

Iade yasası ne zaman çıkacak?

Ürünlerin iadesi sadece kusur varsa yapılabilecek. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, 1 Ekim 2022'de yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Cayma hakkı kaç ay?

1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulticaret.com

Cayma bedeli geri alınabilir mi?

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Tüketiciler kendilerinden 'indirim' adı altında alınan cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurup geri alabilir." dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Cayma bedeli kaç gün?

MADDE 8 – (1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasanonen.av.tr

Cayma hakkı süresi nasıl hesaplanır?

Cayma hakkının detayları Mesafeli Sözleşmesi Yönetmeliği'ne göre belirlenmektedir. Cayma hakkı 14 gün süresi ne zaman başlar dediğimizde ürünün tüketiciye teslim edildiği günden itibaren başlamaktadır. Cayma hakkının kullanılması durumunda yapılacaklar da mesafeli satış sözleşmesinde tüketicilere bildirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticimax.com

Üründen cayma hakkı kaç gün?

Tüketici kredisi sözleşmeleri için tüketiciye ilk defa 14 gün içinde cayma hakkı tanındı. Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip hale gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

12 ay üzeri taahhüt yasal mı?

Birçok sektördeki firma, iki yıl vadeli satışlarla vatandaşın kafasını karıştırıyor. Oysa 12 ayın üzerinde taahhütlü satış yapmak yasak ve abonelerin ceza ödemeden cayma hakkı bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

1 yıldan fazla taahhüt yasal mı?

denmek suretiyle, 1 yıldan uzun süreli taahhüt içeren abonelik sözleşmelerinde, tüketicinin hiçbir sebep göstermeden, herhangi bir cezai şart ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkı olduğu açıkça düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yavuz-uyanik.av.tr

Taahhüt ne zaman iptal edilebilir?

Araştırdığımda şöyle bir yazıyla ile karşılaştım: Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

Tüketici beğenmediği ürünü iade edebilir mi?

Tüketici Hukuku kapsamında cayma hakkı, “Memnun kalınmayan bir malı veya hizmeti iade etmek için tüketicilere sunulmuş bir hak” olarak tanımlanabilir. Cayma hakkı tüketicinin yapılan bir sözleşmeden herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin caymasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal85.com

Cayma hakkı hangi tür satışlarda vardır?

Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Koşulsuz iade kalktı mı?

Ticaret Bakanlığı'nın Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre internetten alınan teknolojik ürünlerde koşulsuz iade kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Cayma borcu sona erdirir mi?

Cayma hakkının kullanımıyla sözleşme ilişkisini geçmişe etkili olarak ortadan kaldırmaz. Sözleşmeden Cayma, her şeyden önce henüz ifa edilmemiş olan edimleri sona erdirir. Buradaki sona erme geçmişe değil geleceğe etkilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: batur.av.tr

Cayma hakkı süresi geçerse ne olur?

Cayma hakkını kullanan tüketici, sözleşme konusu malı, cayma hakkını kullandığı tarihten itibaren yedi gün içinde satıcıya iade etmekle yükümlüdür. Aksi halde tüketici cayma hakkını kullanmamış sayılır. Hakkın kullanılması durumunda tüketici, malın iade masraflarını yüklenmek zorunda kalacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Sözleşme iptal edilebilir mi?

Sözleşmenin Feshi

Sözleşmede düzenlenmemişse, Kanun'da o sözleşme için düzenlenmiş özel bir fesih sebebi varsa o sebebe dayanarak, böyle bir hüküm yoksa TBK genel hükümlerine göre sözleşme feshedilebilir. Sürekli edimli sözleşmeler için genel bir hüküm TBK m. 126'da yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erendac.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT