Operasyon sonrası hastalar genel durumlarına göre 1-3 gün hastanede kalıp gözetim altında tutulabilirler. İlk 15 gün sıvı diyet önerilir ve ilaçları reçete edilip hastalar taburcu edilir.
Alt Çene Ameliyatı Kaç Günde İyileşir? Alt çene ameliyatından sonra kişinin iyileşme süreci yaklaşık 1-2 haftadır.
Günümüzde ortognatik cerrahi ameliyatı olan hastalar, müdahalenin ardından ilk 2 gün sonunda çenelerinde bağlama gerçekleştirilir. Söz konusu sürenin ortalama olarak 7 gün ile 10 günlük bir periyodu alır.
Çene ve yüz kemiklerine yönelik ilerletme ve geriletme ameliyatları hasta uyutularak yani genel anestezi altındayken yapılır. Ameliyatlar 2,5- 4 saat arasında sürer.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir.
İlgili 44 soru bulundu
Çene ameliyatında; (eğer hastanın bilinmeyen özel bir riski yoksa) ölüm riski yoktur.
Çene Estetiği operasyonları, çene kemiğine müdahale edilen operasyon türleridir bu nedenle operasyon sırasında ağrınız olamayacağı gibi sonrasında ise hafif hassasiyetlerle karşılaşabilirsiniz.
Çene ameliyatı acıtır mı? Genel anestezi altında uygulanan çene estetiği ameliyatları sırasında ağrı ve acı hissedilmez. Ancak ameliyat sonrasında çene bölgesinde uygulanan estetik müdahalelere bağlı olarak ağrı ve şişlikler oluşabilecektir.
Ağızdaki dikişler, eriyebilen dikişler olsa bile 5. Günden itibaren (tercihen 7. Ve 10. Günde) alınması gereklidir. Dikişlerin alımı için doktor randevusu alınması unutulmamalıdır.
Çene Ameliyatı
Burada hastanın şikayeti tam olarak anlaşıldıysa ve ortognatik cerrahi ihtiyacı varsa, detaylı bir röntgen, ağız içi 3 boyutlu tarama ve ortodontist muayenesi yapıldıktan sonra durum tekrar değerlendirir. Tedavide hedeflenen sonuç bilgisayar ortamında ortaya çıktıktan sonra diş telleri takılır.
Türkiye'de çene ucu törpüleme fiyatları 2023 yılında tek çene 10.000 TL ile 15.000 TL civarında, çift çene ameliyatı fiyatları ise 15.000 TL ile 30.000 TL fiyat aralığında değişmektedir.
8. Beslenme şekli ameliyat sonrası bakımınızda önemli bir yer alır. Genellikle yaklaşık 10 hafta süre ile çiğnemeden beslenmek gerekir. Ameliyat sonrası en azından ilk 7-10 gün sadece sıvı gıdalar ile beslenmeniz gerekir.
Ameliyat sırasında idrar sondası takılır ve birkaç gün sonra çekilir. Ameliyat sonrasında ağız-yüz bölgesinde şişlikler, morluklar, sızıntı kanamalar kişiden kişiye farklı olarak görülebilir.
Ağzınızdaki ve yanaklardaki şişmelerin bir kısmını engellemek için gece 2-3 yastıkla başınızı yükseltecek şekilde yatmanız gerekebilir. 6. Genelde ameliyat sonrası 1 veya 2 gün içerisinde taburcu olabilirsiniz. .
Dikişlerim var, ne yapmalıyım? Cerrahi müdahale esnasında ağız içindeki yara yerine birkaç dikiş atılmış olabilir. Bu dikişler bazen vücut tarafından emilebilir cinstendir ve alınması gerekmiyor olabilir. Eğer emilebilir cinsten değilse bu dikişler genelde 7 ile 10 gün içerisinde alınır.
Ortognatik cerrahi, ortodontik tedavi sürecinde yapılan bir işlemdir. İki tedavi ayrı ayrı yapılmaz. Örneğin toplam 2 yıl sürecek ortodonti tedavi sürecinin 2/3 lük kısmı tamamlandığı zamanda ortognatik cerrahi yapılır. Ameliyat bittikten sonra ortodontik tedavi ortalama 4 ay kadar devam eder.
1 hafta boyunca ameliyat edilen tarafla yemek yenmemeli; mümkün olduğunca yumuşak bir diyet tercih edilmelidir. Çok sıcak, çok soğuk, asitli, aşırı baharatlı gıdalar, ya da ameliyat bölgesine kaçabilecek çerez vb. taneli gıdalar tüketilmemelidir. Ameliyat sonrası 1 hafta boyunca kesinlikle sigara içilmemelidir.
Çene ameliyatı fiyatları 2022 yılında tek çene olarak yapıldığında 8.000 TL ile 12.000 TL aralığındayken, çift çene ameliyatı fiyatları 12.000 TL ile 16.000 TL fiyat aralığındadır. Ortognatik cerrahi fiyatları, hastanın kapanış bozukluğuna ve rahatsızlığının derecesine bağlı olarak belirlenmektedir.
Ağız içinden yapılan kesiler de hiçbir iz kalmamaktadır. Genelde doktorların tercihi de bu yöndedir. Yalnız alt dudakta ve damakta hissizlik oluşabilmektedir. Boyundan yapılan kesiler de ise hastanın cilt tipine göre hafif izler kalabilmektedir.
Çene ameliyatı için ağız içinden ya da çenenin alt kısmından kesi açılmaktadır. Bazı durumlarda her ikisinden de kesi açılabilir. “İz kalır mı?”, tedavi için açılan kesiler ağız içinde yer aldığı için operasyon sonrasında kesi izi oluşmamaktadır.
Bu operasyonlar estetik amaçlı yapılmazlar ancak üst çene ameliyatlarıyla hastanın burnunun ucunda olumlu ve olumsuz birçok değişiklik olur. Bu değişiklikler çeşitli işlemlerle büyük oranda hastaya uyumlu hale getirilir ve çenelerin normale dönmesiyle de hasta, daha estetik bir görüntü kazanır.
Ama çene ameliyatı amcak diş teli takarak oluyor. Bazen hastanın dişleri aşırı çağraşık ve kapanışı da aşırı bozuk oluyor ve o zaman önce tel tedavisiyle dişleri düzeltip sonra hastayı ameliyata alıyoruz. Bazen de dişlerdeki düzensizlikler hafifse hastayı önce ameliyat edip 1-1,5 ay sonrasında diş tellerini takıyoruz.
ÜST ÇENE AMELİYATI
Üst çene ameliyatı 18 yaşını geçmiş, çene ve kemik gelişimini tamamlamış yetişkinlere yapılabilir. Üst çene ameliyatı tek başına yapılmaz, öncelikle ortodonti tedavisi yapılmış veya yapılıyor olması gereklidir. Ameliyat ortodontik tedavi sırasında ve diş telleri çıkarılmadan yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri