Günde 1 kere sulama görevlerinin olması çim adam büyütme konusunda yeterli olacaktır.
Çim adam büyütürken günde 2 kere sulama yapılmalıdır. Çok az veya aşırı miktarda su ilave etmek yerine çorap içindeki talaşın iyice ıslandığından emin olacak şekilde sulama yapılmalıdır. Sabah ve akşam olacak şekilde günde 2 defa yeterli oranda sulama yapıldığında çim adam büyümeye başlar.
Çim adam kaç günde büyür? Çim adamınızı tüm aşamaları takip ederek hazırladıktan ve üzerini süsledikten sonra sırayı sabırla büyümesini beklemek alıyor. Çim adam düzenli bir şekilde sulandığında 1 hafta gibi kısa bir süre içinde çimlerinin çıkmaya başladığını; hatta uzadığını göreceksiniz.
Aşağıda malzemeler arasında belirttiğimiz gibi çim adam yapımında isterseniz elenmiş talaş isterseniz çim toprağı kullanabilirsiniz. Karar verdikten sonra çorabın içerisine ne kadar büyüklükte bir çim adam yapmak istiyorsanız o kadar toprak ya da talaş doldurmanız gerekmektedir.
Bakım konusunda aloe vera bitkisi ile benzerlik gösterir. Bitkinizi her gün düzenli olarak sulamanız daha hızlı gelişme göstermesi açısından önemlidir. Emoji çim adam nasıl sulanır sorusu da bu doğrultuda sorulabilir. Talaşın iyice ıslandığından emin olana kadar sulama işlemini devam ettirmeniz önerilir.
İlgili 27 soru bulundu
Çimlerinizi sık biçtiğiniz aylarda, yeterli sulama yapıp yapmadığınıza dikkat etmeniz gerekir. Genellikle, olgun çimler, yağışa bağlı olarak, ilkbahar ve sonbaharda 3 günde bir, yaz aylarında 2 günde 1, çok sıcak havalarda her gün 1 defa sulanmalıdır.
Sabah 7-8 gibi en erken saatlerde sulama yapılması öğle sıcağına kadar suyun emilmesine vb. çimlerin yanmasına zemin hazırlamamasına yardımcı olacaktır. Bunun dışında akşam güneş batmaya yakın saatlerde 6 – 7 – 8 gibi akşam saatlerinde sulama yapılması daha uygun olmaktadır.
En merak edilen sorulardan biri ise çim adam kaç günde çıkar? Düzenli şekilde sulandığında 1 hafta içinde çimlerin çıktığını ve çim adam kafasının artık saçlı bir kafaya dönüştüğünü göreceksiniz.
Çim tohumunun iyi bir kök gelişimi göstermesi ve suyun toprakta tutulabilmesi için toprağın 20-40 cm derinlikte işlenmesi gerekmektedir. Zayıf kumlu topraklara 5 cm kalınlığında organik madde (hayvan gübresi veya kompost) ilave edilir ve 15-20 cm'lik üst tabakaya karıştırılır.
Toprakta 2-3 cm çapından daha büyük, moloz, taş, çakıl, odun parçaları, bitki artıkları tırmıkla toplanarak dışarı atılmalıdır. Mevcut toprağı zenginleştirmek yada çukur alanları doldurmak için, organik maddece zengin, milli Zümrüt Bahçe Toprağı uygulanmalıdır.
Nemli havalarda mantar (fungus) etkisini arttırarak keçeleşmiş beyaz ya da soluk pembe renge bürünür ve bitkinin küçük gruplar halinde ölümüne neden olur. Fazla azotlu gübre kullanımı nem ve havasızlık hastalığı teşvik eder. Çim bitkilerinden Poa, Lolium ve Festuca rubra hastalığa karşı daha hassastır.
Çim tohumlarının bin tane ağırlığı ortalama 2 gramdır. Tek yıllık çimlerin tek yıllık ve iki yıllık, iki alt varyetesi bulunmaktadır. Tek yıllık çimler çok yıllık çime göre daha uzun boylu olurlar, gövdeleri dik gelişir ve yaklaşık 130 cm kadar boylanır.
Talaş nerelerde kullanılır detayları ile derledik. Talaş, ağaç sanayinde kullanılan odunların testereyle kesimi sırasında çıkan kırıntılar ve tozlardır. Torna Tezgahında işleme, kesim, rende ve törpüleme sırasında talaş çıkmaktadır. Bunlar ince talaş, kalın talaş ve jips talaş şeklinde çeşitleri bulunmaktadır.
Çim tohumları mevsim olarak genelde Nisan, Mayıs yada Eylül, Ekim aylarında ekilmelidir. Bu aylarda yapacağınız ekim işlemi diğer aylara nazaran son derece faydalı olacaktır. Yaz dönemlerinde çim ekim işlemini yapmaya kalkışmayın.
Öngörülen koşul metrekare alan başına 30 ile 45 gram arasında çim tohumu serpmektir. Çim tohumunun ekim yöntemi de serpilecek olan tohum miktarı kadar önemli bir husustur. İlk olarak çim tohumları güzelce karıştırılır ve rüzgara sırtımız verilerek tohumların yarısı sağa yarısı sola gelecek şekilde serpilir.
Çimleri 4 yada 5 günde bir kesmek gerekir. Düzenli kesim kardeşleşmeyi artırır. Sulama da hava sıcaklığı 30 derecenin üstünde ise günde iki kez, hava sıcaklığı 30 derecenin altındaysa günde bir kez sulama yapılmalı. Sabah güneşin doğuşundan saat 9 a kadar sulama yapılabilir.
Çim bitkisi yaklaşık on türü bulunan ve ekonomik ömrü 2–4 yıl olan bir bitkidir. Önemli iki türü bulunmaktadır.
Ekimden önce toprağa 15*15*15 NPK veya 20*20*0 NPK (kompoze gübre) metrekareye 25 gr atarsanız tohumların çıkış performansı daha iyi olur. Ekime hazırlanmış toprak tabakasının üzerine m2'ye 40-50 gr hesabıyla çim tohumları elle veya makinayla ekilir.
1 m² çim alanın optimum su ihtiyacı 10 lt /gün'dür ve çim alanın sulaması için sulama süresi, toprak yapısına göre değişiklik göstermektedir. Çim alanlarda ilk biçim çok önemlidir.
Çok killi ya da kumlu topraklarda çimler sağlıklı bir şekilde gelişemezler. Çim ekilecek toprak kalınlığı en az 15-20 cm derinliğinde olmalıdır. Ekim öncesinde toprak taşlardan, köklerden yabancı otlardan iyice temizlenmeli, çapalanmalı ve düzleştirilmelidir.
Toprağınızın Ph Değerini Ölçün!
Toprağınız en az 10-15 cm derinliğinde olmalıdır ki bu sayede çiminiz hastalığa, susuzluğa ve diğer olumsuz etkenlere karşı dirençli olabilsin. Toprağınız yeterli değilse ilave toprak temin etmelisiniz.
Çim Alanlarda Gübreleme
En uygun gübreleme zamanları; erken sonbahar (eylül), erken kış (kasım başı), erken bahar (mart-nisan) ve geç bahar(mayıs)'dır. Gübreleme toprak ısısının en düşük olduğu, sabah veya akşam üstü yapılmalıdır. Gübre uygulaması ıslak çime Yapılmamalıdır.
Çim alanınızda ne kadar çok toprak tıpası ve deliği varsa o kadar iyi olur. Fazla tohum ektiğiniz zaman, çimler deliklerin içinde ve toprak tıpaların altında ve etrafında kök salacak ve büyüyecektir. Toprak tıpaları, sulamaya başladığınızda açılarak verimli, yoğun ve uyumlu bir büyüme sağlar.
Çim sulaması için doğru saat tespitinde yarar sağlayan temel unsur, güneş açılarıdır. Güneş ışınlarının dik açıyla yeryüzüne indiği öğle saatlerinde çimler, genellikle yanmaya maruz kalmaktadır. Yanmanın önüne geçmek için sulama işleminin sabah saatlerinde, 7-8 gibi, gerçekleştirilmesi idealdir.
Çimler susuz yaşayamazlar. Genellikle yağmur suları çimlerin beslenme ihtiyacını karşılarlar. Ancak yağışların azaldığı ilkbahar sonu ve yaz aylarında çimlerin suya ihtiyaçları artar.Bu nedenle çim sulaması özel bir ilgi ister, sulamanın zamanı ve miktarı çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri