4-6 yaş arasındaysa dans edip, ip atlayabilir, hafif topları yakalamak, fırlatmak, iki veya arkada ek tekerleri olan bisikletlere binebilirler. 6 -7 yaşından sonra çocukların motor becerileri ve güvenlik duygusu artar. Artık takım sporlarına başlayabilirler.
4-6 yaş: Dans, yüzme, jimnastik, ip atlama ve üç tekerlekli bisiklete binmek gibi sporlar ideal.
Uzmanlara göre, 1-4 yaş arasında gün içinde 180 dakika süreyle aktif olunmalı. 5-11 yaş aralığında ip atlama ve jimnastik, 12-18 yaş aralığında tempolu dans ve yoga, yetişkinler için de haftada en az üç gün dayanıklılık egzersizleri öneriliyor.
Bu yaş grubu için uygun olabilecek spor ve aktiviteler şunları içerir: Koşu, atlama, zıplama, hoplama, fırlatma, yakalama, yüzme, üç tekerlekli bisiklet sürme, oyun alanı ekipmanına tırmanma yapabilirler.
2 - 3 yaş arasındaki çocuklar alanında uzman kişiler ile temel, basit jimnastik hareketleri ile denge ve koordinasyon becerilerini geliştirmek için dört tekerlekli bisiklet sürme, scootera binme gibi aktiviteler yapabilirler.
İlgili 28 soru bulundu
3-4 yaş arasındaki çocuklar, sportif aktivite ihtiyaçlarını hareket gerektiren oyunlar sayesinde giderirler. Örneğin:Koşma, zıplama veya atlama gibi oyunlar onlar için uygundur. El becerileri açısından atma, fırlatma gibi eğlenceli oyunlar oynayabilirler, 3 tekerlekli bisikletlere binebilirler.
2 yaş döneminde seçilebilecek oyuncaklar
Evde ve sokakta arabalar ile oynama, salıncak, kova, kürek, kum, su ile oynama, renkli kitap ve resimler ilgisini çeker. Müzik, çocuk şiir ve hikayelerinden hoşlanır ve oynar.
İdeal yaş aralığı jimnastik ve atletizm için 2 ila 4; futbol ve basketbol gibi çarpmalı sporlar için ise 8 ila 10 yaş olarak öneriliyor. 2 dk. 49 sn.
İp atlama hem eğlenceli bir fiziksel aktivite hem de sağlıklı bir egzersiz şekli. Aynı zamanda boy uzatma sürecine de olumlu etkileri olabileceği düşünülüyor. İp atlama, kemik yoğunluğunu artırıcı bir etki gösterebiliyor.
İp atlamak kalçanızı ve bacaklarınızı aktif olarak çalıştırdığı için selülitlerin giderilmesinde etkili bir egzersizdir. Efor gerektiren bir egzersiz olduğu için, çok fazla ter atmanızı ve dolayısıyla daha fazla toksinin vücudunuzdan atılmasını sağlar.
İp atlamak kalori yakmak ve bacakları için gerekli bir harekettir asla boy uzatmaz Tamam vücuttaki bütün kasları çalıştırır ama uzatmaz.
Bu yaşa dek aerobik veya düzenli egzersiz programlarına başlanması uygun değildir. Ergenliğe kadar uzun mesafe koşularına izin verilmemelidir. Organize takım sporları, koşu, paten, bisiklet, ip atlama, yüzme, kürek, atletizm yapılabilecek sporlardandır.”
5 yaş altındaki çocuklar
Ancak, bu yaş grubundaki çocuklarda el-göz koordinasyonu ve kurallara uyum henüz tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle kaba motor becerileri geliştiren, karmaşık kuralları olmayan ve zaman kısıtlaması olmayan olarak jimnastik, yüzme ve bisiklet sürme gibi aktiviteler seçilmelidir.
Tenise başlama yaşı her çocuğun fiziksel gelişimine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Zihinsel ve motor becerilerine bakılarak eğitime başlanabilir. Ortalama yaş olarak 5-6 yaşlarında Tenise başlaması uygun olur. Eğitimler tenis altyapısıyla hazırlanmış oyunlar ve basit vuruşlar şeklindedir .
6 ve 7 yaşları civarında çocuk, dengeyi artırıcı ve koordinasyonu geliştirici hareketleri daha fazla yapmalıdır. Bu yaşlarda özellikle vücudun iki tarafını eşit olarak geliştiren sporlara önem verilir; yüzme, atlama, jimnastik, kayak, atıcılık ve dans gibi sporlara başlanabilir.
jimnastik yaş sınırı 2 ile 12 yaş arasıdır.
Aile üyelerinin isimlerini bilir. Vücut kısımlarının isimlerini bilir (göz, burun, ağız vb.). Kıyafetlerinin bazılarını çıkarabilir ve giyebilir. 3-4 kelimelik basit cümleler kurabilir.
Bu dönemde çocuklar rahat bir şekilde ayakta durabilir ve yürüyebilir. Kendilerine doğru atılan bir topu tutup geri atabilir. Taklit etmeyi öğrenerek hem evdeki bireylerin hem de eşyaların taklidini yapabilir. Tek ya da birkaç kelimelik cümleler kurup isteklerini anlatabilir.
Pedagog Ne Demek? Pedagog; 0-12 yaş çocukların duygusal, zihinsel gelişimlerinin değerlendirmesini ve takibini yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri