Bu bağlamda bağ kelimesinin zıt anlamı olan herhangi bir sözcük yoktur.
Dağ kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Eş anlamlısı ise = nişan , acı .
ZIT(KARŞIT) ANLAM
kelimelerde yeni ve eski var. Bu iki kelime birbirinin zıt anlamlısıdır. Aynı şekilde yaşlı ve genç kelimeleri de zıt anlamlı sözcüklerdir. Anlam açısından birbirinin karşıtı olan durumları ifade ediyorlar.
Anlamları birbirinden farklı olan kelimeler zıt anlamlı olarak nitelendirilir. Manzum eserlerde sıklıkla kullanılan tezat sanatında da zıt anlamlı kelimelere yer verilir. Örneğin: ''Dünümü hatırlamam artık / Çünkü yarınım sensin'' (Dün - Yarın)
İlgili 28 soru bulundu
Zıt kelimeler sadece anlam bakımından birbiri ile çelişen kelimelerdir, olumlu anlamı olan bir kelimenin olumsuz anlamı zıt anlamlı kelime olarak sayılamaz. Örneğin; alçalmak kelimesinin olumsuzu olan alçalmamak zıt anlamlı olarak adlandırılamaz. Alçalmak kelimesinin zıt anlamlısı ise yükselmektir.
Zıt anlam demek soru kelimesinin tam olarak karşıtı olan anlamı içermek demektir. Bu bakımdan soru kelimesinin ilk zıt anlamlısı olan kelime; cevap olup ikinci zıt anlamlısı yani karşıt anlam içeren sözcük yanıt kelimesidir.
Edatlar zıt anlamları olmayan kelimelerdir.
Zıt anlamlı kelimeler; anlam yönünden birbirinin tersi olan kelimelere verilen isimdir. Böylece bir kelimenin zıt anlamlısı O kelimenin tam olarak tersini ifade etmektedir. Dilimizde her sözcüğün zıt anlamlısı yoktur. Bu durumda zıt anlamı olmayan kelimeleri yakın anlamlı kelimeler ile ifade etmek mümkün olmaktadır.
Anlamca birbirinin karşıtı olan, birbiriyle çelişen kelimelere zıt anlamlı kelimeler adı verilir. Türkçemizde her sözcüğün eş anlamlısı olmadığı gibi zıt anlamlısı da yoktur. Zıt anlamlı sözcükler genellikle nitelik veya nicelik bildiren sözcüklerde yani sıfat ve zarf özelliğindeki sözcüklerde bulunur.
Eş Sesli (Sesteş) Kelimeler Yazılışı ve okunuşları aynı olan ama anlamları birbirinden farklı olan kelimelere eş sesli kelimeler denir. Bunlar yalın hâlde olabildikleri gibi ek almış hâlde de olabilirler. Zıt (Karşıt) Anlamlı Kelimeler Anlamca birbirinin karşıtı olan kelimelerdir.
Çift kelimesinin zıt anlamlısının karşılığı tek kelimesidir.
Yok kelimesinin zıt anlamlısı Var olarak kabul edilmektedir. Yok kelimesinin karşıt anlamı olan durumlarda Var sözcüğü kullanılır.
Bağ sözcüğünün 4 tane eş anlamlı kelimesi mevcuttur. Bağ sözcüğü yerine eş anlamlısı olan ilişki, demet, bağlaç ya da rabıt sözcüklerini kullanabilirsiniz. Bu kelimelerin tümünü birbirleri yerine kullanabilirsiniz. Bağın eş anlamlısı olan sözcükler demet, bağlaç, rabıt ve ilişki kelimelerdir.
Dağın eş anlamlısı nedir? Dağ kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük "cebel"dir.
Dağ, çevresindeki karasal alanlardan daha yüksek olan kara kütlelerine verilen addır. "Dağlık" sıfatı, dağlarla ilişkili ve kaplı alanları tanımlamak için kullanılır.
Hava olayı olarak kullanılan kar kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamaktadır.
Zıt anlamlı kelimeler anlam bakımından birbirinin karşıtı kelimelerdir. Ancak bu tanım Türkçe'de yer alan her kelimenin zıt anlamı olduğu anlamına gelmez. Zıt anlamlı kelimeler genel olarak zarf ya da sıfat özelliği taşıyan kelimelerde yer alır.
Zıt (Karşıt) Anlamlı Kelimeler Anlamca birbirinin karşıtı olan, birbiriyle çelişen kelimelere zıt anlamlı kelimeler adı verilir.
Mucize kelimesi, kudretin zıddı olan “acz” kökünden türetilmiştir.
Öğrenci kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler yoktur. Bununla beraber öğrenci kelimesinin zıt anlamının karşılığının olmadığını belirtmek gerekir. Öğrenci kelimesinin yalnızca eş anlamı bulunmaktadır.
Küçük kelimesinin zıt anlamlısı büyük kelimesidir.
Yanlışın Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler
Yanlış kelimesinin en sık kullanılan zıt anlamlı kelimesi doğru kelimesi iken essah ve esas kelimeleri de yanlış kelimesinin zıt anlamlı kelimeleridir.
evet zıt anlamlıdır. sen kelimesi başkasını ifade eder. ben kelimesi kendini ifade eder. bu durumda sen ve ben birbirine terstir.
Erkek kelimesinin zıt anlamlısı Kadın kelimesidir. Erkek ve Kadın kelimeleri birbirine zıt olan iki kelime olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri