Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dava dosyamı kimler görebilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dava dosyamı kimler görebilir?

Avukat veya stajyer, vekaletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebilir. Bu inceleme isteğinin ilgililerce yerine getirilmesi zorunludur. Vekaletname ibraz etmeyen avukata dosyadaki kağıt veya belgelerin örneği veya fotokopisi verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basaryalti.av.tr

Dava dosyalarını kimler görebilir?

1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 46. Maddesinin 2. Fıkrasında “avukat ve stajyer vekaletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebilir. Bu inceleme isteğinin ilgililerce yerine getirilmesi zorunludur.” hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirklarelibarosu.org.tr

Dava dosyaları herkese açık mı?

[4] Anayasa m.141/1'e göre; “Mahkemelerde duruşmalar herkese açıktır. Duruşmaların bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına ancak genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hallerde karar verilebilir”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Dosya örneğini kimler alabilir?

Zira CMK 153/4 maddesine göre, müdafi, iddianamenin yargıevi (mahkeme) tarafından kabul edildiği tarihten itibaren dosya içeriğini ve muhafaza altına alınmış delilleri inceleyebilecektir. Bütün tutanak ve belgelerin birer örneğini harçsız olarak alabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Savcılık dosyasını kimler inceleyebilir?

Avukatlık Kanunu m.2 ile aynı doğrultuda düzenlenen bu hükümde, avukatların ve hatta stajyerlerin vekaletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebileceği ve ilgililerin bu incelemeye imkan tanıması gerektiği belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Dosya görülme süreleri kısalıyor! Yargıtay'da 460 bin dosya bekliyor

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Gizlilik kararı olan dosyayı kim inceleyebilir?

Soruşturma Aşamasında Kısıtlama Kararı ( Gizlilik Kararı ) Mağdur Vekil Açısından Uygulanması içeriğini ve muhafaza altına alınmış delilleri inceleyebilir; bütün tutanak ve belgelerin örneklerini harçsız olarak alabilir. (5) Bu maddenin içerdiği haklardan suçtan zarar görenin vekili de yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Savcılık dosyası nereden bakılır?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Dava dosyasından kimler fotokopi alabilir?

(3) Davacı, davalı, fer'i müdahil ve vekilleri dava dosyasındaki veya elektronik ortamdaki bütün tutanak ve belgelerin onaysız fotokopi ya da çıktısını harçsız olarak alabilirler. Avukatların belge örneği alabilmeleri için vekaletnamelerinin bulunması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirsehirbarosu.org.tr

Avukat hangi bilgilere ulaşabilir mi?

Avukatlar, vekili olmadıkları kişiler hakkında sorgulama yapabilecek ve UYAP sisteminde borç bilgileri, araç kaydı, SSK bilgilerine, banka bilgililerine rahatlıkla ulaşabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memleketimbolu.com

Savcı dosyaya neden gizlilik kararı verir?

Bu gizlilik, soruşturmanın sağlıklı yürümesine ve şüphelinin haklarını korumaya yöneliktir. Henüz yargılamaya tabi tutulmamış ve hakkında hüküm verilmemiş şüpheli/sanığın “suçlu” sıfatını yüklenmesine engel olmaktır amaçlardan biri.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Mahkemeyi kimler izleyebilir?

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Madde 141 – Mahkemelerde duruşmalar herkese açıktır. Duruşmaların bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına ancak genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hallerde karar verilebilir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amnesty.org.tr

Dava dosyası kaç yılda kapanır?

Suç Tarihi İtibariyle 18 Yaşını Bitirmişler İçin Dava Zamanaşımı Süresi: 5 yıl ve daha az hapis veya adli para cezasını gerektiren suçlarda 10 yıl. 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda; 20 yıl. Yirmi yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda; 24 yıl.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Mahkeme kararlarını kimler görebilir?

Anayasa'nın 138. maddesine göre ise görevlerinde bağımsız olan hâkimler kararla- rını verirken Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanı kanaatlerine göre hüküm vereceklerdir. Mahkemelerde duruşma- lar herkese açıktır. Bütün mahkemelerin her türlü kararları gerek- çeli olarak yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Dava dosya detayı nasıl öğrenilir?

E-devlet uygulaması üzerinden neredeyse bütün resmi kurumlar il ilgili işlemler yapılabilmektedir. Bu işlemler genelde sorgulama, başvuru ve belge alımıdır. https://www.turkiye.gov.tr/davalarim ayrıca bu linki kopyalayıp arama motoruna yapıştırıp dava dosyası sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Dava dosyamı nasıl görüntüleyebilirim?

Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Dava dosyası nasıl görebilirim?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Avukatlar Uyaptan her dosyayı görebilir mi?

Adalet Bakanlığı, avukatların UYAP üzerinde görüntüleyebildikleri bilgi ve belgelerin kapsamının genişletilmesine yönelik çalışma yaptı. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte, avukatların fiziki olarak ulaşabildikleri soruşturma dosyalarındaki belgelere UYAP'tan erişmelerine imkan sağlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hhgm.adalet.gov.tr

Avukat aileyi arayabilir mi?

Vekili olduğu gerçek veya tüzel kişinin icra takibine konu alacağı için avukatın borçlunun ailesini, yakınlarını veya başka bir üçüncü kişiyi araması ve borçlunun kişisel verilerinin bu kişilere ifşa edilmesi halinde söz konusu bu fiil TCK kapsamında suç teşkil etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ykavukatlik.com

Avukat eski Davalarımı görebilir mi?

5- AVUKATLIK YASASI

Derdest davalarda müzekkereler duruşma günü beklenmeksizin mahkemeden alınabilir. Avukat veya stajyer, vekaletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basaryalti.av.tr

Gizlilik kararını kim verir?

Duruşmalarda mahkeme hakiminin takdiri dahilinde gizlilik karara bağlanır. Dava içinde öne sürülecek olan hususların, başvuruların tanık beyanlarının duruşmada gizliliğini elzem hale dönüştürecek durumlarda bulunması halinde gizli olmasına karar verilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agahhukuk.com

Dava dosyası örneği nasıl alınır?

Kişi, taraf olduğu dosyanın bulunduğu savcılık bürosundan ya da mahkeme kaleminden dosya örneğini, fotokopisini istediğine dair bir dilekçe sunarak dosya örneğini talebinde bulunabilir. Dilekçenin sunulması halinde dosyaya dair örnek alabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Adıma dava dosyası var mı?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Uyaptan dosya neden gözükmez?

Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukat.uyap.gov.tr

Savcılık dosyası Uyapta görünür mü?

DİKKAT DİKKAT : SAVCILIK/SORUŞTURMA DOSYALARININ VATANDAŞLARIN UYAP SİSTEMİNDE GÖRÜNTÜLENMESİ OCAK 2023 İTİBARİYLE HALA MÜMKÜN DEĞİLDİR. AŞAĞIDA BELİRTİLEN YALNIZCA AVUKATLARIN UYAP SİSTEMİ İÇİN YAPILABİLİR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bersukilic.av.tr

Savcı sorgulama yapabilir mi?

Sorgu ile ifade alma işlemi arasındaki temel fark; ifade alma işlemi kolluk görevlileri (polis, jandarma, sahil güvenlik) veya savcılık tarafından yerine getirilirken, sorgu yapma işlemi mutlaka bir hakim tarafından yerine getirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT