Defne yaprağını suyun içinde iyice kaynatın ve 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Soğuduktan sonra suyu süzün ve yüzünüze sürün. Düzenli kullandığınızda 1 ay gibi kısa bir sürede cildinizin ipek gibi yumuşak ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
Defne yaprağı kaynatılarak hazırlanan su ciltte tonik olarak kullanıldığında sivilce oluşumunu engeller ve güneş lekelerini azaltır. Defne yaprakları kurutulup toz haline getirilip açık yaralara kullanılır. Açık yaraların enfeksiyon kapma riskini önler.
Cilt bakımı için kimyasal ürünleri tercih etmeyenlerin başvurabileceği bitki olan defne yaprağı, cildi temizler, cilde ışıl ışıl bir görünüm kazandırır. Sivilcelerin ve lekelerin azalmasına yardımcı olur, daha temiz, pürüzsüz bir cilt meydana getirir.
Defne yaprakları A vitamini ve antioksidan bileşikleri içerdiğinden dolayı cilde faydaları olduğu bilinir. Defne yaprağı, kuru, yağlı ve alerjik ciltlerde güvenle kullanılabilir. Hücrelerin onarımı ve yenilemesini sağlayarak genç bir görünüm sağlar.
Defne yaprağı içerisinde yer alan manganez, kalsiyum, magnezyum sayesinde cilt sağlığına iyi gelerek cildin yenilenmesini sağlar.
İlgili 17 soru bulundu
Defne yaprağını suyun içinde iyice kaynatın ve 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Soğuduktan sonra suyu süzün ve yüzünüze sürün. Düzenli kullandığınızda 1 ay gibi kısa bir sürede cildinizin ipek gibi yumuşak ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
Defne yaprağı yağı, cilt sağlığına birçok fayda sağlar. Antioksidan özellikleri sayesinde cildi serbest radikallerin zararlarından korur. Aynı zamanda cildi nemlendirir, sivilce ve aknelere karşı savaşır, ciltteki lekeleri azaltır ve cildin genel görünümünü iyileştirir.
Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir. Merkezi sinir sistemini yavaşlatabilir. Ameliyat olacak kişiler 2 hafta önceden defne yaprağı tüketimini bırakmalıdır.
İki ya da üç adet defne yaprağını bir su bardağı kaynamış suyun içine ekleyerek on dakika demlenmeye bırakın. Bu arada çay hem demlenecek hem de içilmesi gereken kıvama gelecektir. Demlenen çayı yapraklardan arındırmak için süzgeç kullanabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan defne çayını afiyetle içebilirsiniz.
Özellikle su iyice kaynatılmalıdır. Hemen ardından ise 3 adet defne yaprağı da bu suya konulur. yaklaşık 4 dakika kadar çay demlenir. Bunun ardından ise çay süzülerek 8 dakika beklenir.
Defne yaprağı çayı, defne yapraklarının kaynatılması ile elde edilen bir çaydır. Defne yaprağı, taze veya kuru olarak kullanılabilir.
Defne yaprağı yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur. Defne yaprağı tütsüsünün insanlar üzerinde stresi azalttığı ve enerjilerinin yükselttiği gözlemlenmektedir.
Defne yapraklarını serin ve yumuşak bir su altında durulayın. Toz ve döküntüleri temizlemek için yapraklara hafifçe masaj yaptıktan sonra mümkün olduğunca fazla suyu akıtın ve bir kağıt havluyla kurulayın. Ayrıca yaprakları bir süzgeç ve kase içinde koyarak da bekletip temizleyebilirsiniz.
Öncelikle elimizde bulunan 2-3 adet defne yaprağını kaynamış suyun içine ekleyelim. 5-10 dakika demlemeye bırakalım. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra çayımızı süzelim ve yaklaşık 8 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenme süresi defne yaprağı çayının acı tadını alacaktır.
Salatalarda, ana yemeklerde ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılan defne yaprağı iyi bir antioksidan içerir. Stres ve sıkıntı içerisindeyseniz defne yaprağı çayı sakinleştirici özelliği taşır. Öte yandan Defne yaprağı, böbrekler için doğal bir iyileştiricidir.
Seçtiğiniz metal kase veya tabağın içine birkaç parça defne yaprağı yerleştirin. Ateş kaynağınızı (çakmak veya kibrit) kullanarak defne yaprağını ateşleyin. Yakılan defne yaprağını metal kabın içinde bırakın ve hoş kokunun yayılmasını bekleyin.
Defneyaprağı çayı vücut direncini sağlayarak hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Böylece vücut güçlü ve canlı hissetmektedir. Aynı zamanda da zararlı maddelerin birikmesine engel olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı defneyaprağı çayının sabahları uyandıktan sonra aç karnına içilmesi önerilmektedir.
•Defne yaprağı çayı hazırlarken ilk önce 1 su bardağı suyun içine 2-3 defne yaprağı ekleyin. Daha sonra ilave ettikten sonra 10 dakika demleyin. Demlenen çayınızı iyice süzüp afiyetle tüketebilirsiniz. •Günde 2 kez defne yaprağı çayı tüketebilirsiniz.
Örneğin, kurutulmuş baharatlar, kurutulmuş bitkilerden daha uzun süre dayanma eğilimindedir ve baharat ne kadar bütün veya daha az işlenmiş olursa, raf ömrü de o kadar uzun olur. Kurutulmuş otlar genellikle 1-3 yıl dayanır.
Defne; terletir, ateşi düşürür, vücuda rahatlık verir. İdrar söktürür. İştah açar, hazmı kolaylaştırır.
İltihap önleyici özelliği ile nam salan defne yaprağı, suyu kaynatılarak alternatif şekillerde fayda sağlanabiliyor. Özellikle kadın hastalıkları için defne yaprağının suyuna oturmak, tedavi edici olabiliyor.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır.
Defne sabunu kuru ciltler haftada iki defayı geçmeyecek şekilde diğer cilt tipleri içinse sabah ve gece yatmadan günde iki defa uygulanabilir. Düzenli kullanım sonucu cildi temizler, akneleri ve sivilceleri önler, cilt lekelerini azaltır ve cildi beyazlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri