Saçınızı şekillendirirken, dolgunluk ve hacim veriyor; denizden henüz çıkmışcasına belirgin, dalgalı ve doğal bir görünüm yaratıyor. Doğal ve dağınık dalgalar yaratmak için nemli ya da kuru saçınıza eşit bir şekilde sıkıp elinizle şekil vermeniz yeterli.
Deniz Suyunun Saça Etkileri
Bunun meydana gelmesi için saçların deniz suyuyla en az 20 dakika temas halinde olması gerekir. Tuzlu suyla ıslanmış saçlarda görülecek en önemli etki saç tellerinde tuz birikmesidir. Netice olarak bu tuz saçları oldukça sertleştirir.
Yumuşatır ve hacim ekler
Deniz suyunda bulunan iyot ayrıca saçlara, özellikle yağlı saçlara yardımcı olur. Bu element yumuşaklık ve hacim sağlayacaktır, bu nedenle deniz suyunun saçlarımız üzerindeki faydalarından yararlanmak istiyorsak, sık sık denizde yıkanmak uygundur.
Tuzun nem çekme özelliğinden dolayı, saçların da dış kılıfında bulunan nem azalıyor. Saçlar nemini kaybetmesi sonucu da kuruyor. Kuruyan saçlar kırılmaya ve kopmaya elverişli hale geliyor. Aynı zamanda deniz suyu ve kumu saçı yıpratıyor, matlaştırıyor, hatta renginin açılmasına bile sebep olabiliyor.
Deniz suyu saç sağlığı açısından da çok önemlidir. Deniz suyu, saçınızın doğal büyüme sürecini teşvik etmek için gerekli olan mineralleri, özellikle de magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi mineralleri içerir. Bu mineraller, saçınızın güçlenmesine, daha sağlıklı görünmesine ve daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
İlgili 35 soru bulundu
Ancak, deniz suyunu saçlarınızda kullanmadan önce, aşırı kullanımın saçınızın kurumasına ve kırılmasına neden olabileceğini unutmayın. Ayrıca, tuzlu suyun saçınızda birikmesi saçınızın matlaşmasına ve kırılganlaşmasına neden olabilir.
Deniz suyu, saç rengini açacağı gibi saçı yıpratır. Deniz suyunun bu zararlarından korunmak için, haftada iki kez bakım yapılmalı. Bal, zeytin, susam, portakal ve tatlı badem yağı kullanılabilir.
Beraberinde doğal şampuanlar, kremler ve bakım yağları mutlaka uygulanmalıdır. Böylece tatil boyunca saçlarınızın ışıltısı ve dolgunluğu aynı kalacaktır. “Denizden çıktıktan sonra saç yıkanmalı mı?” sorusuna kesinlikle “Evet” cevabını verebiliriz.
Deniz Suyu Saçı Uzatır Mı? Deniz suyundaki tuz, saç derisini ferahlattığı ve stimüle ettiği için kan dolaşımının artmasına da destek olur. Bu sebeple saçın uzamasına yardımcı olabilir.
Deniz ya da havuzdan çıktığında tuzu, klorun ve güneşin etkisini tamamen gidermek için mutlaka duş alman şart. Eve gittiğinde ise, saçlarından günün yorgunluğunu giderebilmen için deniz sonrası şampuan kullanabilirsin.
Saçınıza şampuan dökmeden önce, saç derinize biraz tuz dökün ve en az 5 dakika boyunca masaj yapın. Daha sonra durulayın ve kepeklerden kurtulun.
Deniz suyu, saç rengini açacağı gibi saçı yıpratır. Deniz suyunun bu zararlarından korunmak için, haftada iki kez bakım yapılmalı. Bal, zeytin, susam, portakal ve tatlı badem yağı kullanılabilir.
Saç Renginizi Doğal Bir Şekilde Açar
Deniz suyundaki iyot, aslında saçın doğal rengini korur. Deniz suyu, tek başına saç rengini açmaz. Deniz tuzu, saçtaki pigmentleri kaldırma yeteneğine sahiptir. Ancak asıl etki, güneşle birleşince ortaya çıkar.
- Tuz bu suyun içinde iyice çözülene kadar çalkalanır. - Bir kapta eritilen Hindistan cevizi yağıyla bir saç kremi karıştırılıp şişenin içerisine aktarılır. - Şişe bu işlemler sonra bir kez daha çalkalanır ve el yapımı deniz tuzu spreyi elde edilmiş olur.
Uzun süre suda kalmak cilt tabakasını zedeleyebilir
Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir. Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir.
CİLDİ CANLI VE GENÇ TUTUYOR
“Araştırmalar gösteriyor ki deniz suyunun içerisinde 90'a yakın faydalı hatta şifalı diyebileceğimiz madde mevcut. Bunların içinde en önemlisi potasyum klorürdür. Potasyum klorür, cildin elastikiyet derecesini artırır ve cilt dış yüzeyini pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir.
Deniz suyunda bulunan magnezyum ve hidrat, cildin genç ve parlak görünmesi için önemli bir mineral. 2- Sivilcelerin kurutulmasında, cildin yenilenmesinde ve siyah noktaların temizlenmesinde de etkili.
Tuzlu suya gereğinden fazla maruz kalmak, sudaki çözünmüş tuzun bedeninize geçmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, vücuttaki tuz oranını artırarak tansiyonu yükselttiği ve yüksek tansiyonun da kalp krizine sebep olabileceği belirterek denizde uzun süre kalınmamasını öneriyor.
Cilt toniklerini yüzümüzü temizledikten sonra cildimizi tamamen arındırmak, gözenekleri sıkılaştırmak ve cildimizi ferahlatmak için kullanırız. Deniz suyu da tonik şeklinde yüze sürüldüğünde bu etkilerin hepsini sağlar.
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Bu esnada saçlarınızın yapısına, ihtiyaçlarına ve sorunlarına yönelik saç bakım ürünlerinden yardım almanız gerekir. Fakat saçları her gün yıkamanın, onların sağlıkla uzaması açısından herhangi bir etkisi yoktur. Aksine, gereğinden sık saç yıkamak saçlarınızın yağ dengesini bozabilir.
2) Saçları yıkamamak sağlıklı bir yaklaşım
Ancak saçı uzun süre yıkamamak da sanılanın aksine hiç sağlıklı değil. Çünkü dış ortamdan saçımıza yapışan toz ve kir gibi maddeler saçların sağlıklı yapısını bozarak donuk ve mat görünmesine, zor şekillenmesine ve koparak dökülmelere yol açabiliyor.
Deniz suyunun saç derisi üzerinde faydalı bir etkisi vardır, saç köklerini güçlendirir. Ancak faydaların bittiği yer burasıdır, çünkü deniz suyunda yüzdükten sonra saçlarda arzulanandan çok daha fazlasını bırakır. Saçlar gözle görülür şekilde sertleşir.
Aloe vera jelini mutlaka tercih etmeniz yanıkların geçmesi için çok önem teşkil eder. Aloe vera jeli sürülen bölgede acıyı hafifletir ve daha iyi hissetmenizi sağlar. Bundan dolayı aloe vera jeli doktorlar tarafından da öneriliyor. Aloe vera jeli cilt sağlığı açısından son derecede faydalı olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri