Bu işlemi gerçekleştirmek için Ayarlar > Yedekleme ve Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla bölümüne gidip Her Şeyi Sil ya da Telefonu Sıfırla seçeneğini kullanmak yeterli.
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Depolama alanını temizle: Tüm uygulama verilerini kalıcı olarak siler.
Depolama alanınızı kontrol etme
Google Hesabınızda oturum açın. Sağ üstte profil resminize veya adınızın baş harfine dokunun. Depolama alanını yönet'e dokunun. Üst kısımda, depolama alanınızı tamamen doldurmanın ne kadar süreceğine dair bir tahmin görürsünüz.
İlgili 32 soru bulundu
Saklama Alanı ve Veriler > Saklama Alanını Yönet'e dokunun. WhatsApp'ın cihazınızda kapladığı yer miktarı, ekranın üst kısmında gösterilir. Büyük boyutlu veya çok kez iletilmiş öğeleri silerek depolama alanında yer açabilirsiniz. İsterseniz belirli bir sohbette bulunan öğeleri de silebilirsiniz.
Cep telefonlarında en fazla depolama alanı kullanan içerikler şüphesiz fotoğraf, oyun, mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarıdır. Özelikle fotoğraf ve mesajlaşma uygulamalarının gereksiz içeriklerinin belli aralıklarla silinmesi, yer sıkıntısı yaşanmasını da önleyecektir.
Telefonunuzda yüklü olan uygulama sayısı arttıkça, sistem verilerinin kapladığı alan da artacaktır. Aynı şekilde uygulamaları kullanma sıklığınız ve yaptığınız işlemler arttıkça da sistem verilerinin kapladığı alan artacaktır.
Android cihazınızda daha fazla depolama alanı elde etmek için başvurabileceğiniz en basit yollardan birisi, microSD kart alıp cihaza takmaktır. 64 GB boyutunda bir kartı, performansına göre, 80 ila 120 TL gibi bir fiyat aralığında bulmanız mümkün olacaktır.
Disk Temizleme Aracı ile Depolama Alanı Açma
C sürücüsüne sağ tıklayarak özellikleri açın. Gelen pencerenin sağ alt kısmında disk temizleme butonunu göreceksiniz. Bu kısma tıklayarak bilgisayarınızda yer alan gereksiz dosyaları kaldırabilir ve geniş alanlara sahip olabilirsiniz.
SOHBETLER sekmesinde, > Ayarlar'a dokunun. Depolama ve veriler > Depolama alanını yönet'e dokunun.
Tamamen sunucuya yedekliyor telefonunda yer kaplamaz.
Hectopat. Telefon kullanılamaz hale gelir, çok az yer kalınca arama yapmaya bile izin vermiyor.
Dâhili depolama araçlarının bilgisayar sistemlerinde ki ismi dâhili bellek olarak biliniyor. Dâhili depolama araçları bilgisayarın olmazsa olmaz araçları arasında detay oluşturuyor. Dâhili bellek çıkarılabilir sabit disklere ihtiyaç duyulmadan depolama imkânı yaratan yerleşik bellek olarak da değerlendirilebiliyor.
WhatsApp, kullanım sıklığına paralel olarak paylaşılan veriler ile çok ciddi bir depolama alanı kaplamaktadır. Fakat gereksiz olduğunu düşündüğünüz WhatsApp verilerini temizleyerek cihazınızın hafızasını rahatlatabilirsiniz.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Hafızası dolu bir Android telefonun yavaşlaması doğrudan dolu hafızayla ilgili değildir. Performans düşüklüğü, kullanıcı tarafından yüklenen uygulamaların ve süreçlerin kaynak tüketimiyle ilişkilidir. Hafıza yönetimi ve gereksiz verileri silme gibi önlemler alarak telefonunuzun performansını artırabilirsiniz.
WhatsApp uygulaması aslında çok yer kaplayan bir uygulama değildir. Ancak, son sürümlerde uygulama içerisine eklenen yeni özellikler uygulamanın boyutlarının çok daha büyük olmasına neden olabiliyor. Bunun yanı sıra gelen medya verileri uygulama içerisinde çok ciddi yer kaplamaya neden olabiliyor.
Android kullanıcıları Whatsapp uygulamasını açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan üst üste üç nokta işaretinden ayarlar menüsüne giriş yapın. Açılan sekmede Veri ve Depolama Kullanımı menüsünde kullanımınıza bağlı olarak depolama kullanımınız ile ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz.
Bu durumun ana nedeni, iPhone'ların Android cihazlar gibi SD kart desteği sunmaması ve tüm verileri doğrudan cihazın hafızasına kaydetmesidir. Cihaz hafızasını en çok işgal eden uygulamaların başında sosyal medya uygulamaları gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri