Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
Karlanma iç kısımda oluşuyorsa:
Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemiş olabilirsiniz. Fazla yiyecekleri çıkartın. Bununla birlikte iç kısmında bir miktar kar oluşması normaldir. Düzenli olarak temizlik yapılması, karın ve buzun eritilmesi gerekir.
Sakladığınız yiyeceklerin buzu çözülmüş olabilir. Yiyeceklerin bozulup bozulmadığını kontrol edin. Ekranın altındaki düğmelerden kar simgesine basarak ürünü "Hızlı Dondurma" konumuna alın. Hızlı dondurmayı iptal etmek için tekrar aynı tuşa basmanız yeterlidir.
Sıcak tencereyi direk dondurucunuzun içi ile temas ettirmeyiniz ve sıcak suyu dondurucunuzun içine dökmeyiniz. Sıcak su koyup dondurucunuzun kapağını kapatınız ve 10 15 dakika bekleyiniz. Kapağı açıp tahta bir spatula ile çok bastırmadan yumuşayan buzları temizleyebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Kullanıcıların kutu içerisinden çıkan talimata uygun olarak derece ayarı yapması öneriliyor. -18 derece derin dondurucunun kış mevsiminde düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Sıcaklıkların yükseldiği yaz mevsiminde ise, sıcaklıklar göz önüne alınarak ortalama -20 derecede çalıştırılması gerekiyor.
Uzun süredir cihaz temizlenmedi ise oluşan buzlanmadan ötürü cihazın iç kısmına nem akışı olacak ve daha fazla karlanmaya sebep olacaktır. Eğer kapak contası zamanla sertleşti ise sıcak su ve bir bez yardımıyla yumuşatabilirsiniz. Sert contanın her zaman karlanmaya sebep olacağını unutmayınız.
Karlanma kapı çevresinde oluşması halinde : Kapı yerine tam oturmuyor demektir. Ürünün fişini çektikten sonra sıcak suyla ıslattığınız bir bez ile kapının lastiklerini silip, 2-3 saat kapağı açmadan bekleyin.
Bu modeller buzu otomatik olarak eritmeye ayarlanmış buzdolabı modelleridir. Bu yüzden buzdolabının iç arka duvarında karlanma görmek yerine su damlacıkları görüyor olmanız normaldir. Buzdolabınızın içinde bulunan nem soğutma haznesine çarpar ve bunun sonucunda donma meydana gelir.
No Frost ürünlerinin pek çok avantajı mevcuttur. Bunlardan ilki bu buzdolaplarında ve derin dondurucularda saklanan gıdaların besin değerlerinin çok daha uzun süre muhafaza edilebilmesidir. Ayrıca bu cihazlar çok daha az enerji tüketir. Karlanma ve buzlanmanın olmaması ekstra bir temizlik ihtiyacı da gerektirmez.
Diğer çeşit olan No Frost ise, karlanma yapmadan, soğuk havayı üfleyerek soğutma yapar. Son olarak Statik olan derin dondurucu ise, içerideki hava soğurken dolap içerisindeki sıcak hava ile karşılaşır. Bu da iki farklı sıcaklık oluşmasına neden olur. Bu çeşit derin dondurucularda donma ve karlaşma meydana gelmektedir.
Yeni alınan derin dondurucunun ilk kullanım temizliğinde buz çözme işleminin yapılmasına gerek yoktur. Bu durumda cihazı organik ürünlerle silmek ve kurmak yeterlidir. Sandık tipi derin dondurucu temizliğine işe dolabın fişini çekip boşaltmakla başlanır. Ardından sandıkta buzlanma varsa çözülmesi beklenir.
No frost buzdolabı buzlanma sorunu su kanallarındaki tıkanmalardan meydana gelebilir. Buzdolaplarında su kanalları bulunmaktadır. Buradaki tıkanma buzlanma sorunlarını beraberinde getirir. Ayrıca buzlanma yapmasının bir diğer nedeni, kapağını tam kapatmamanız olabilir.
Steve Wearne "Derin dondurucu, gıdalar için kumandadaki 'bekle' düğmesi gibidir. Zamanı durdurur" diyor ve ekliyor: "Ama buzu çözülünce, duran zaman yeniden akmaya başlar. Bu nedenle gıdaları ancak yiyeceğiniz zaman çözdürün, buzu tamamen çözüldükten sonra 24 saat içinde yiyin."
Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Normal modda her iki led sönecektir. Ayarlar tuşuna basarak ürününüzün soğutma sıcaklığını (-18 'C ile -25 'C) ayarlayabilirsiniz.
Derin dondurucunuza mutfağınızda güneş görmeyen bir köşe seçmeniz daha doğru olacaktır. Güneş gören derin dondurucunuz daha fazla çalışacak enerji tasarrufundan uzak bir hal alacaktır. Bir diğer önemli özellik ise derin dondurucunuzu mutfağınızda kullandığınız ocaktan uzak bir yere konumlandırın.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Evaporatörde Karlanma ve Buzlanma
Bu duruma karlanma denilmektedir. Karlanma nedeni suyun buharlaşması, tavan, duvar veya döşemeden nem sızması, evaporatörün buharlaşma sıcaklığının soğuk hava oda sıcaklığından çok daha düşük olması, dolaşım hava hızının çok düşük olması karlanma nedenlerindendir.
Soğutma ayarını yüksek seviyeye getirme
Ekrandaki "Kar" simgelerine birer saniye basın. Ürününüzün modeline göre soğutucu kısmı +2 veya +1, dondurucu kısmı -24 veya -27 olduğunu göreceksiniz. Sonrasında 2 saat kapıları açmadan bekleyin.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri