Kişisel E-nabız hesabınıza giriş yaptıktan sonra Görüntülerim bölümünden tüm hastanelerde çektirdiğiniz radyoloji görüntülerine ulaşabilirsiniz.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
Yapılan tahliller, sonuçlandığı anda E-Nabız'a düşer. Her tahlilin sonuçlanma süresi farklı olduğu için tahlillerin E-Nabız'a yansıma süreleri de farklılık gösterir. Buna göre: 2 iş günü içinde E-Nabız'a düşmeyen kan tahlili sonucunuz için tahlili yaptırdığınız laboratuvar ile iletişime geçmelisiniz.
Röntgen cihazları, bir nesnenin içinden geçen X-ışınları yoluyla görüntüler oluşturur. Bu görüntüler, kemikler, organlar ve diğer dokular hakkında bilgi sağlar ve hastalıkları teşhis etmek veya incelenen bölgeyi değerlendirmek için kullanılır.
Vatandaş olarak görüntülerime nasıl erişebilirim? Kişisel E-nabız hesabınıza giriş yaptıktan sonra Görüntülerim bölümünden tüm hastanelerde çektirdiğiniz radyoloji görüntülerine ulaşabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Röntgen cihazları gerekli olan süre ve kalitede X ışını elde edilmesini sağlar. Ameliyata gerek kalmadan hastanın içinde neler olduğu görmeyi kolaylaştırır. Röntgen cihazları radyoskopi ve radyografi olmak üzere farklı çeşitlere sahiptir. Radyoskopi cihazıyla dinamik görüntüleme sağlanır.
Röntgen, kan tahlili, ölçümler gibi birçok tahlil sonucunun yer aldığı E-Nabız tahlil sonuçları, E-Devlet şifresi ile kolaylıkla ziyaret edilebiliyor. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar ise E-Nabız kaydı ile bu ekrandan faydalanabiliyor.
Radyoloji raportörü; radyoloji alanında hastaların doktor tarafından belirlenen çekimlerini gerçekleştirildikten sonra filmlerini inceleyen ve onu rapor edip, ilgili doktora iletilmesini sağlayan kişiye verilen mesleki unvandır.
Bazı kişilerde 6 ayda bir röntgen alınması gereklidir. Bazıları için ise 2 yıllık periyotlar yeterlidir. Yaşa göre değişmekle birlikte, çocukların bir çoğunda röntgenler 6 ay ile 1 yıl arasında değişen sürelerle çekilmelidir.
Kurumdaki yetkili kişiler (doktor, hemşire vb.) sisteme giriş yapabilir ve hasta bilgilerine erişim sağlayabilirler. Hasta hakları korunması sebebi ile sisteme giriş yapabilen ve her bir kişinin görebileceği bilgi erişimi sınırlandırılabilir.
Röntgen Sonuçları Ne Zaman Çıkar? Kemik röntgeni sonuçları genellikle hemen hazır olur. Doktor, röntgen çekiminden hemen sonra sonuçları hastayla paylaşabilir. Diğer röntgen türlerinde sonuçları almak daha uzun sürebilir.
Tahlil sonuçlarını T.C. Kimlik numaranız ile öğrenmek için e-Devletten, e-Nabız sisteminden veya ilgili hastanelerin laboratuvar sonuçları bölümünden öğrenebilirsiniz. Sonuçlarınıza E-devlet veya E-Nabız üzerinden ulaşmak istiyorsanız öncelikle T.C. Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız.
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Patoloji sonuçları işlemin yapıldığı hastaneye başvurmadan E-Nabız sistemi üzerinden de takip edilebilir ve öğrenilebilir. Patoloji sonucunu öğrenmek için sistem tarafından istenilen bilgiler girilerek T.C Kimlik Numarası üzerinden patoloji sonuçlarına ulaşılabilir.
Bilgisayarlı Tomografi Sonucu Ne Kadar Sürede Çıkar? Tomografi sonuçları genellikle 24 saat içerisinde çıkar. Bilgisayarlı tomografi taraması ve diğer radyolojik görüntüleri okuma ve yorumlama konusunda uzmanlaşmış bir doktor olan radyolog, taramayı inceleyecek ve bunları açıklayan bir rapor hazırlayacaktır.
Akciğer grafisi kaç günde çıkar sorusu da hastalar tarafından oldukça merak edilen bir konudur. Çekilen akciğer grafisi acil durumlarda aynı gün içinde çıkarken acil olmayan durumlarda 1-2 gün içerisinde çıkmaktadır.
Vatandaşların genellikle ilaç yazdırmak için gittiği sağlık ocakları aslında devlet hastanesi gibi hizmet veriyor. Doktorlar sağlık ocaklarında sadece ilaç yazmayıp, kesin tanı için hastadan test ve tahlil istiyor. Merkezlerde test ve tahlilin yanı sıra diş bakımı, röntgen çekimi ve ultrason hizmetleri de veriliyor.
Aynı bölüme 10 günde bir randevu alınabilir. O sebepten kontrol için yada sonuç göstermek için gittiğinde sadece sonuç gösterme iin sıra numarası alıp gidebilirsin.
Şu anda MR, Pataloji ve Tomografiler çekildiğinde, raporlar onaylandığında, hastaların sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına “MR raporunuz çıkmıştır”, “Tomografi raporunuz çıkmıştır” diye uyarı mesajı geliyor. Hastamız da buraya gelerek sonucunu alıyor ve doktoruna gösterebiliyor” dedi.
MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.
Görüntüleme yöntemlerinin en uzun zamandan beri kullanılanı röntgenle tanı yöntemidir. Bu tanı tekniği, yeni geliştirilen birçok görüntüleme yöntemlerine rağmen kanser hastalıklarının tanısındaki önemini korumuştur.
Radyolojik görüntüleme yöntemlerindeki gelişmeler sayesinde, tümör dokularının erken dönemde 'doğru bir şekilde'saptanması ve doğru bir evreleme yapılması mümkün. Girişimsel radyolojideki gelişmeler de kanser radyolojisinde hem tanı hem de tedavi yönünden önemli üstünlükler sağlıyor.
Akciğer kanseri tesadüfen çektirilen akciğer filminde/röntgende belli olabilir veya bilgisayarlı tomografide ortaya çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri