Devlet hibe kredisi, sigortalı çalıştıran özel sektör işverenlerine; kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının artırılması için teşvik ve destek imkanları sağlama amacıyla verilir. Bu teşvikler hibe, kredi şeklinde verilir ve üreticilerin mevcut durumunun iyileştirilmesi amaçlanır.
Hibe desteği alabilecek olanların, genel olarak esnaflar ve çiftçiler olduğu biliniyor. Devlet destekli hibe için başvuru yapabilecek olan sektörler; hayvancılık ile uğraşanlar, tarım ile uğraşanlar, esnaflar ve yeni girişimcilerdir. Yeni girişimcilerin planlamış olduğu proje ya da projeleri bulunmalıdır.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yaptığı açıklamaya göre, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında, kendi yapısını yerinde inşa edecek depremzedelere, konutlar için 500 bin TL, iş yerleri için de 250 bin TL hibe verilecek.
Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
İlgili 28 soru bulundu
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
Sağlık turizmi, savunma sanayi, makine, otomotiv, turizm, tekstil, kimya, mobilya, demir-çelik, elektrik-elektronik, yazılım, medikal, ilaç ve eczacılık, gıda, ambalaj, kozmetik, inşaat malzemeleri, tarım, mücevherat, madencilik gibi hemen her sektörün destek alabileceği çeşitli programlar mevcut.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
2023 Tarım Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023 tarım hibe desteği başvuruları 9.12.2022- 20.01.2023 tarihleri arasında https://www.tarimorman.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.
Hibe desteğine başvuru nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde... Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, iş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere 150 bin TL'ye kadar hibe veriyor. 2023/2 dönemi proje başvuruları 15 Mayıs itibarıyla e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.
Yeni iş girişimleri olanlar, tarım sektöründe üretim yapanlar, esnaf ve girişimciler hibe desteğinden yararlanabilir.
Hibe kelime anlamı olarak bağışlama, karşılıksız verme anlamına gelir. Hibe kredisi ise devlet destekli olarak kamu kuruluşlarına, özel işletmelere ve vakıflara sağlanan karşılıksız finansmandır. Hibeyi alan kişi ve kurumlar aldıkları krediyi geri ödemezler. Hibe karşılıksız olarak verilir.
Zaman zaman kendi işini kurmak isteyenlere, kırsal kalkınma yatırımlarına veya doğal afetlerden etkilenen esnaflara hibe desteği veriliyor. Peki, hibe ne demek? Hibe başka kimlere verilir? Hibe bir kamu kuruluşu, işletme ya da vakıf tarafından bir eğitim kurumu, şirket ya da kişiye verilen karşılıksız paradır.
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 2022-2023 başvuru döneminde tutarı 1 milyar 241 milyon lirayı bulan 12 bin 676 projeye, 577 milyon 122 bin 308 liralık hibe desteği sağlayacak.
Afetzedelerden kendi yapısını yerinde yapmak isteyenlere; konutlar için 500 bin TL, işyerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek. Yine afetzede vatandaşlarımız konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında ve işyeri büyüklüklerine göre de 250 bin TL ile 500 bin TL arasında da kredi kullanabilecek.
Teşviklerden küçük büyük tüm işletmeler ve ergin olan tüm Türk vatandaşları faydalanabilmektedir. Teşvik için genel bir yaş, cinsiyet ya da refah seviyesi aranmaz fakat kişilerin idari para cezası, vergi borcu gibi finansal durumlarına bakılabilmektedir.
KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alan girişimcilere 2020 yılı itibariyle 60.000 TL kadar hibe desteği sağlıyor. Destek, işgücünü ve istihdamı arttırmak için özellikle kadın, engelli, genç girişimcilere, şehit ve gazi yakınlarına avantajlı olarak veriliyor.
Sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78-TL) az olan vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır. %40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlar faydalanabilmektedir.
Kendi evini yapacak depremzeyede 500 bin TL, dükkan için 250 bin TL hibe verilecek. Depremzedeler evlerini yapabilmek için 500-800 bin TL kredi kullanabilecek. Brüt inşaat alanı 100 metrekareye kadar olan konut için 500 bin TL kredi verilecek. Kredi, 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli olacak.
2023 Ocak - Temmuz arasında 400 TL olarak verilen asgari ücret desteği, asgari ücrete yapılan ara zamdan itibaren 500 TL'ye çıkarıldı. ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
a)Başvurular e-devlet girişi ile https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr/ web sitesi üzerinden istenen bilgi girişi ve belgelerin yüklenmesi ile yapılır. b)Başvurular 1/3/2023 tarihinde başlar, 8/5/2023 tarihi saat 23.59'da sona erer.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesine yönelik "Yerinde Dönüşüm" projesi kapsamında, vatandaşların evlerini dönüştürebilmeleri için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira faizsiz kredi desteği sağladıklarını belirtti.
Girişimcilik, Büyüme ve Uluslararasılaşma, İşletme Geliştirme, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri, KOBİ Finansman, İŞGEM/TEKMER Destekleri, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme, AR-GE gibi programlarla hizmet sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri