DHBT Sınavı KPSS Puanı! Lise (Ortaöğretim) Mezunları: KPSSP-122 puan türünden alınan puanlar kullanılacaktır. Ön Lisans Mezunları: KPSSP-123 puan türünden alınan puanlar değerlendirilecektir. Lisans Mezunları: KPSSP-124 puan türü hesaplanacak ve atamalarda kullanılacaktır.
KPSS P124 puan türü nedir? KPSS DHBT'ye lisans düzeyinde giren adaylar için hesaplanan puan türüdür. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır.
Paylaş: Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen DHBT (Diyanet Hizmetleri Başarılılık Testi) baraj puanı 50 olarak açıklandı.
-Yükseköğretim Kurumlarının Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu veya Spor Bilimleri Fakültesi lisans bölümlerinden mezun olmak. -En az İkinci Kademe Vücut Geliştirme ve Fitness Antrenörlüğü Belgesine sahip olmak. -2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
DHBT sınavındaki her sorunun 5 puan değerinde olduğu açıklandı. Bu doğrultuda, adaylar DHBT netlerini 5 ile çarparak toplam puanlarını hesaplayabilecekler. 10 net elde eden bir adayın puanı 50 olacak, 20 net elde eden bir adayın ise 100 puan alacağı bilgisi paylaşıldı.
İlgili 18 soru bulundu
DHBT1 VE DHBT2 DE 20 ŞER SORU OLACAK HER SORU. 5 PUAN DEĞERİNDEDİR. BUNA GÖRE KPSS DEN DİYELİM 70 ALDIN. DHBT1 DEN 80 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 16 DOĞRU)
Diyanetin açmış olduğu alıma başvuru için yeterlidir. Fakat İl Müftülüklerini yapmış olduğu vekil imam hatip, müezzin kayyımlık yada fahri kuran kursu öğreticiliği için minimum 60 puan almak gerekmektedir.
Personel alım ilanı yayınlandıktan sonra adaylar; belirtilen süreler içerisinde https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile mülakat başvurularını yapacaklar.
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
Kuran kursu hocası olmak için 4 yıl imam hatip lisesinde eğitim alınmalıdır. İmam hatip lisesinden mezun olmayan kişiler ise 2 ya da 4 yıl boyunca İlahiyat alanında eğitim aldıktan sonra Kuran kursu öğreticisi olabilir.
DHBT sınavına girmek için KPSS'den 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir. DHBT İÇİN KPSS ŞART MI? Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar.
KPSS DHBT'de yer alan ilk 20 soru DHBT-1, ikinci 20 soru ise DHBT-2 şeklinde isimlendirilmektedir. DHBT-1, tüm öğrenim düzeyleri için ortak temel din bilgisi sorularından oluşmaktadır. DHBT-2 ise adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir. DHBT sınav puanı, bir sonraki DHBT yapılana kadar geçerlidir.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyen İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticisi adayları ÖSYM tarafından uygulanan DHBT sınavına girip başarılı oldukları takdirde atanmak için hak edebilmektedir.
DHBT adayları KPSS sınavına girmek zorundandır, adaylar DHBT'ye gireceği mezuniyet alanında KPSS'ye girmek zorundadır, Şöyleki lise mezunları lise DHBT sınavına gireceği için lise düzeyinde KPSS sınavına girmek zorundadır.
ÖSYM'nin 2023 takvimi incelendiğinde, DHBT sınavına yer verilmediği görülüyor. Bu durum, sınavın bu yıl gerçekleştirilmeyeceğine işaret ediyor.
DHBT yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, çoktan seçmeli toplam 40 sorudan oluşmaktadır. Bu soruların ilk 20 tanesi yani DHBT-1 soruları temel din bilgisi sorularıdır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortaktır. Fakat ikinci 20 soru yani DHBT-2 soruları adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir.
100 Saat x 8,03= 803,00 TL eder. Gelir Vergisi iadesi tam olarak verildiği takdirde 90,11 TL. Asgari Geçim indirimi olur. Fahri Öğretici tüm haklar verildiği takdirde alacağı toplam ücret azami 893,11 TL`dir.
Adından da Anlaşılacağı üzere Fahri görev aynı zamanda gönüllü görev olarak ifade edilir. Ancak bu gönüllü görev onursal bir yapıya sahiptir. Yani verilecek olan o göreve layık olan kişiler için kullanılan bir ifade olarak öne çıkar.
Fahri Kur'an Kursu öğreticileri için açılmış sınavda başarılı olanlara Vakıf tarafından Fahri Kur'an Kursu Öğretici belgesi verilir. Bu belgeye sahip olanlar uygun görülmesi halinde gönüllü olarak Vakfa bağlı camilerde görev yapabilecektir.
Sınav sözlü olarak Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.
sınavlarda alınan puanlara bakmıyor. Açılan kadrolara atanmanız için mülakatta da başarılı olmanız gerekir. diyanet İşleri genellikle alım yapacağı kişi sayısının üç katı kadar adayı mülakata çağırır. Bu mülakatlarda alınan puanlar da dikkate alınarak atamalar yapılır.
2) TERCİH İŞLEMLERİ
https://abys.diyanet.gov.tr/ internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışındaki araçlarla (posta, fax, elektronik posta vb.) yapılan tercihler kabul edilmeyecektir.
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak 2 bin 300 imam-hatip, 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için olmak üzere 100 Kur'an kursu öğreticisi ve 50 müezzin-kayyım alımı gerçekleştirilecek.
Şart, KPSS ve DHBT'ye girmektir. Bu sınavdan en az 60 puan almak gerekir. Kuran kursu öğreticisi olmak için 3. şart, sözlü sınavdan en az 70 puan almaktır. 4-6 yaş grubuna yönelik Kuran kursu öğreticisi olmak isteyen kişiler tüm bu şartları taşıyarak ayrıca en az 380 saatlik çocuk gelişimi sertifikası almaları gerekir.
b) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak, c) KPSS'den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak, şartları aranır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri