Bu, adayların sınava girdikleri tarihten itibaren iki yıl boyunca ilgili puan türünü kullanabilecekleri anlamına gelir. İki yılın sonunda, adayın sınav puanı geçerliliğini yitirir ve Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarına başvuru için yeniden sınava girmesi gerekir.
Bu, hem kişisel kariyer yolları için önemli bir adım hem de ülkemizin dini hizmetler alanındaki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılama açısından kritik bir süreç. DHBT Sınavı Kaç Yılda Bir Yapılır? ÖSYM tarafından düzenlenen Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi(DHBT) her 2 yılda bir yapılmakta.
ÖSYM'nin 2023 takvimi incelendiğinde, DHBT sınavına yer verilmediği görülüyor. Bu durum, sınavın bu yıl gerçekleştirilmeyeceğine işaret ediyor. 2024 DHBT NE ZAMAN? ÖSYM'nin 2024 başvuru ve sınav takviminin önümüzdeki Kasım ayında netleşmesi bekleniyor.
KPSS'nin Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumu başvuruları 9 Ağustos-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak.
Paylaş: Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen DHBT (Diyanet Hizmetleri Başarılılık Testi) baraj puanı 50 olarak açıklandı.
İlgili 15 soru bulundu
BUNA GÖRE KPSS DEN DİYELİM 70 ALDIN. DHBT1 DEN 80 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 16 DOĞRU) DHBT2 DEN 70 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 14 DOĞRU) BU PUANLARA GÖRE YENİ VERİLECEK VE DİYANETTE.
Diyanetin açmış olduğu alıma başvuru için yeterlidir. Fakat İl Müftülüklerini yapmış olduğu vekil imam hatip, müezzin kayyımlık yada fahri kuran kursu öğreticiliği için minimum 60 puan almak gerekmektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2 bin 450 sözleşmeli personel alımı yapacak. 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak 2 bin 300 imam-hatip, 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için olmak üzere 100 Kur'an kursu öğreticisi ve 50 müezzin-kayyım alımı gerçekleştirilecek.
DHBT'ye giriş sayısında hiçbir bir kısıtlama bulunmamaktadır. İlahiyat fakültelerinden mezun olanlar. İslami ilimler fakültelerinden mezun olanlar. İmam hatip liselerinden mezun olan kişiler.
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne (DHBT) şu kişiler girebilir: İmam hatip liselerinden mezun olan kişiler. İmam hatip liselerinde son sınıfta okuyan öğrenciler. Açık öğretim imam hatip lisesi mezunu olan kişiler.
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, Diyanet İşleri Başkanlığının, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa, açıktan veya sözleşmeli atanacaklarda aradığı puanın elde edilmesini sağlayan bir sınavdır.
KPSS DHBT SINAVI NE ZAMAN? 2022 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı, ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimi sonrasında belli oldu. Buna göre; KPSS DHBT sınavı 27 Aralık 2022 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak.
2) TERCİH İŞLEMLERİ
https://abys.diyanet.gov.tr/ internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışındaki araçlarla (posta, fax, elektronik posta vb.) yapılan tercihler kabul edilmeyecektir.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyen İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticisi adayları ÖSYM tarafından uygulanan DHBT sınavına girip başarılı oldukları takdirde atanmak için hak edebilmektedir.
Personel alım ilanı yayınlandıktan sonra adaylar; belirtilen süreler içerisinde https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile mülakat başvurularını yapacaklar.
DHBT sınavına girmek için KPSS'ye girme zorunluluğu var mı? DHBT adayları KPSS sınavına girmek zorundandır, adaylar DHBT'ye gireceği mezuniyet alanında KPSS'ye girmek zorundadır, Şöyleki lise mezunları lise DHBT sınavına gireceği için lise düzeyinde KPSS sınavına girmek zorundadır.
2022 KPSS'den lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan alma şartı aranacak adayların, 26 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.
DHBT'ye girecek olan adayların, yanlarında sınava giriş belgesi ve kimlik kartı bulunmalıdır. Adaylar sınava güvenlik ve kimlik kontrolünden sonra alınmaktadır. Salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınavdan 1 saat önce sınav binasının önünde olması gerekmektedir.
DHBT sınavına girmek için KPSS'den 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir.
Kuran kursu hocası olmak için 4 yıl imam hatip lisesinde eğitim alınmalıdır. İmam hatip lisesinden mezun olmayan kişiler ise 2 ya da 4 yıl boyunca İlahiyat alanında eğitim aldıktan sonra Kuran kursu öğreticisi olabilir.
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak 2 bin 300 imam-hatip, 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için olmak üzere 100 Kur'an kursu öğreticisi ve 50 müezzin-kayyım alımı gerçekleştirilecek.
Kuruma alınacak olan 2 bin 450 personel için en az 50 KPSS puan şartı bulunuyor. Başvurular e Devlet üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Kurum Dışı Sınav Girişi' ekranından gerçekleştirilecek.
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
Şart, KPSS ve DHBT'ye girmektir. Bu sınavdan en az 60 puan almak gerekir. Kuran kursu öğreticisi olmak için 3. şart, sözlü sınavdan en az 70 puan almaktır. 4-6 yaş grubuna yönelik Kuran kursu öğreticisi olmak isteyen kişiler tüm bu şartları taşıyarak ayrıca en az 380 saatlik çocuk gelişimi sertifikası almaları gerekir.
Diyanet Personel Alımı Sınavı 2023
Adayların, sınava girmeden önce "Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği"ni dikkatlice okuması gerekmektedir. Sınav, 22 Ekim 2023 tarihinde, Türkiye'nin tüm illerinde yapılacaktır. Sınavda, adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri