DİDİMİN EN GÜZEL SEMTİ ÇAMLIK MAHALLESİNDE.
Sakin ve huzurlu havası ile kalabalıktan uzak bir tatil arayışındaysanız Didim'e kışın gitmenizi öneririz.
Doğuda Muğla il sınırı, Güllük Körfezi ve Akbük Koyu, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Büyük Menderes ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir. Yüzölçümü 402 km²'dir. 2022 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre 97.000 kişinin yaşadığı ilçede 16 mahalle bulunmaktadır.
1991 yılında ilçe olan Didim, doğuda Muğla il sınırı, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir, yüzölçümü 402 km2 civarındadır.
Eski ismi “Yenihisar” olan ilçe, yöre halkının isteğine uyularak 9 Nisan 1997 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan kararla Didim olarak değiştirilmiştir. Apollon Tapınağı Artemis'in ikiz kardeşi Apollon adına, Brankhid kahinleri için yapılmıştır.
İlgili 16 soru bulundu
Didim'de gezilecek yerler olarak; Didyma Antik kenti, Apollon Tapınağı, Myus Antik Kenti, Herakleia Antik Kenti, Milet Antik kenti, Priene Antik Şehri, Saplı Ada, müzeler, plajlar, koylar, Bafa gölü, Altınkum gibi birçok yeri gezebilirsiniz.
Aydın Didim arası mesafe 100 kilometre olup özel araçla 1 saat 30 dakika sürmektedir.
Hisar Mahallesi genel olarak yeşilliğin bol, oksijen seviyesinin yüksek olduğu bir bölgedir. Denize yakın olan mahallenin etrafında banka, alışveriş merkezi ve lokantalar da vardır. Didim Hisar satılık ev ilanlarına bakıldığında konutların; dubleks, villa ya da site içinde olduğu görülür.
Denizi de son derece temiz ve berraktır. Deniz o kadar temizdir ki yüzdüğünüzde sizinle birlikte salto atan balıkları görebilirsiniz. Deniz suyunun sıcaklığı hava durumuna göre ortalama 23 derece ila 25 derece arasında değişkenlik göstermektedir.
Altınkum plajı ismini altın rengi kumlarından almaktadır. Plajın denizi yavaşça derinleşir, suyu her zaman soğuktur ve sıcak, bunaltıcı günlerde insanların vazgeçilmez bir yerdir. Diğer ılıca sahillerinin aksine plajın suyu en sıcak günlerde bile soğuktur.
Altınkum Plajı
Ilık suyu, geniş kum plajı, bölgede yer alan uygun fiyatlı tesisleri ile Altınkum Didim'in sevilen adreslerindendir. Mavi bayraklı denizi, denizin tertemiz olduğunu kanıtlar niteliktedir. Sığdan yavaş yavaş derinleşen denizi plajın çocuklu aileler tarafından tercih edilmesini sağlamaktadır.
Aydın ili ve Ege Bölgesi'nin en güzel ve doğal güzellik bakımından en zengin noktaları arasında yer alıyor. Didim, aynı zamanda 90 km'lik sahip şeridine sahip bulunuyor. Bu sahil şeridinde ise irili ufaklı 60'a yakın koy bulunuyor.
Didim Hakkında
Aydın iline bağlı olan Didim, Türkiye'nin önemli turizm beldelerinden biridir. Aydın merkezine 123 km uzaklıkta bulunur. 1991 senesinde ilçe olmuştur. Doğuda Muğla il sınırı ve Akbük Körfezi, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımadadır.
İstanbul - Didim arası yaklaşık olarak 718kms'dir. Kamil Koç ile İstanbul - Didim seyahatiniz tahmini olarak en az 8 saat 45 dakika saat sürer.
Didim - Kuşadası arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 1 saat 30 dakika sürmektedir.
İzmir - Didim arası en uygun fiyatlı otobüs biletini bulun
İki şehir arasındaki mesafe 173 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 2 saat 30 dakika saat kadar sürer.
Didim - Milas arası toplam 99 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.
İki ilçe merkezi arasındaki mesafe 114 km'dir. Yol güzergahının kimi yerlerde deniz kenarından ilerlemesi nedeniyle yolculuk süresi biraz uzundur. Hız limitlerine uyularak güvenli bir seyahat ile 1 saat 30 dakika gibi bir süre içerisinde Didim'den Bodrum'a ulaşabilirsiniz.
Ülkemizin yöresel çorbası olan tarhana ve kulak çorbası listenin en başta yer alıyor. Sarmaşık ve kedirgen kavurması, acılı güveç, etli nohut yahnisi, tandır kebap, patlıcan kavurma, ciğer sote ve mantı, et seven kişilerin Didim'de denemesi gereken Türk yemeklerinden.
Didim'de haftada 3 gün pazar kuruluyor. Bunlar; Yenimahalle'deki Çarşamba Pazarı, Çamlık Mahallesi Esentepe Camii yanında kurulan Cuma Pazarı ve yine Yeni Mahalle'deki Cumartesi Pazarı.
Ziyaretçiler ağırlıklı olarak Türk veya İngiliz'dir, ancak son yıllarda Macaristan, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden gelen turistler, çoğunlukla aileler ve eski nesil olmak üzere artan sayıda ziyaret etmektedir.
İzmir - Didim arası toplam 106 kilometre.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri