Daha sonra direksiyonunu tam sağ yaparak aracın ortası karşıya düzelinceye kadar geri gelirek dururuz.Durduğumuzda 4'ncü duba, (Kavşağın içindeki kaldırımın köşesi ile aynı hizadaki duba) DİREKSİYON SİMİDİ ile yan yana olması gerekir.Sonra direksiyonu sola, 1,5 Tur çevirerek (2 T) düzeltiriz.1 metre kadar düz geri ...
o yüzden spor kullanım için üretilmiş araçların direksiyon turu daha düşüktür. Alfa 155 Q4 en soldan en sağa ~2.1 tur`dur. direksiyonu 1 tur çevirmemiz yeterlidir. sizde kolayca kendi aracınızın direksiyon turunu ölçebilirsiniz.
Kullandığımız direksiyonlar en fazla 1080 derece destekliyor.
Doğru ayarlayıp ayarlamadığınızı şu şekilde anlayabilirsiniz; koltuğa yaslanın ve kollarınızı direksiyonun 12 yönüne doğru koyun. Eğer bileğiniz direksiyonun 12 noktasının üzerine değiyorsa koltuk ayarınız tamamdır, herhangi bir problem yoktur. Eğer uzak veya yakın kalıyorsanız tekrardan ayarlamayı çalışın.
Direksiyon simidini bir saat olarak düşündüğümüzde sol elimizin 9, sağ elimizin ise 3 rakamının üstünde olduğu pozisyondur. Sürücülere en rahat ve konforlu sürüşü sağlayan pozisyon olmakla birlikte uzun mesafeli sürüşlerde kolları yormadan yola devam etmek için en ideal biçimdir.
İlgili 35 soru bulundu
1.Direksiyon ayarı
Gözleriniz direksiyonun üst kısmına bakacak şekilde oturmalısınız. Uzaklık Ayarı: Direksiyonun size uygun uzaklıkta olması gerekmektedir. Kollarınızı hafifçe bükerek direksiyonu tutabilmelisiniz. Yatay Ayarı: Direksiyonun yatay açısı, size en rahat sürüş pozisyonunu sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır.
Direksiyon sınavlarında uygulanan 5 temel parkur ve trafik ortamında araç kullanımına bakılır. Bunlar; araç tanıma ile başlayıp, panik fren, 25 metre geri gelme, paralel park, rampa kalkış ve L park parkuru şeklindedir.
Direksiyon tam sol yönde çevrilir araç 45° döndükten sonra direksiyon 9-15 konumuna getirilir ve açı korunarak aracın bir öndeki araç ile hizası sağlanır; yani aracın ön kısmının girebilecek yeterli konuma sahip olması sağlanır.
Bir virajı güvenli bir şekilde dönmek için özellikle bilmediğimiz yollarda viraj öncesi direksiyon ve tekerlekler düz durumdayken frene basılır, hız düşürülür gerekirse vites küçültülür. Viraj içerisinde kesinlikle frene basılmaz.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Hidrolik direksiyon sistemlerinde hidrolik modül veya hidrolik pompa ve hidrolik pompa kayışı sorunları direksiyonun dönmesine sıklıkla engel olur. Ayrıca hidrolik yağı da bitmiş veya azalmış olabilir. Amortisör arızası ve kaster açısının fazla olması da benzer bir duruma neden olabilir.
900 dereceye tam denk gelmesi için 2.5 turlu pot gerekiyor, 10 turlu potu direkt takarsanız direksiyonu çok çevirmeniz gerekecek. Tam sağ/sol için 5 tur, normalin 4 katı. :) 10 turlu potu 900 derece olarak kullanabilmek için 4:1 oranında dişli sistem kurmanız gerekiyor.
25 Metre Geri Gitmek
Parkurda 25 metre geri gitme alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmalısınız. Aracı geri vitese alıp, direksiyon düz bir şekilde geri sürmelisiniz. 25 metre tamamlandığı zaman komisyon üyesi sizi uyaracaktır.
L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz.
Direksiyonlar ve tekerleklerin hizalamasının düzgün olmaması, direksiyon kutusunun gevşemiş olması, rot uçlarının ve direksiyon kaliperinin aşınması bahsettiğimiz direksiyon boşluğun neden olur.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Her araçta dörtlü ikaz lambalarını yakabilmek için özel bir buton bulunur. Bu buton genelde kırmızı üçgen renktedir. Butona basıldığında ön ve arkadaki 2'şer lamba aynı anda yanmaya başlar. Dörtlü lambaların çalışması için motorun çalışır durumda olması gerekmez.
Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız. Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
Birinci vites kalkış vitesidir. Zorunlu haller dışında, kalkıştan hemen sonra aracınızı ikinci vitese geçiriniz. ( Yaklaşık 3-4 araç boyu bir mesafede ikinci vitese geçmeniz gerekir. )
Bineceğiniz aracın kapısını sol elle açın ve sağ ayakla araca binin. Bu sayede arkanızdan araç gelip gelmediğini daha rahat kontrol edebilirsiniz. Vites kolunu boşa alın, kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırın. Araca bindikten sonra ilk yapacağınız işlem koltuk ve ayna ayarları olmalı.
2-Sinyal vermemek Kırmızı bir madde direk sınav sonlandırılır.
Sarı ışık hem araç sürücüsü hem de yayalar için bekle demektedir. Yani bir yandan bakıldığında araca kalkışa hazırlanması için zaman tanınmaktadır. Tekrar belirtiyoruz ki sarı ışık araçların geçmesi için yanan bir sistem parçası değildir.
Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz. Dersleriniz biter bitmez ilk sınava alınırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri