Teorik sınavdan başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz. Dersleriniz biter bitmez ilk sınava alınırsınız.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Diyelim ki teorik sınavı başarıyla geçtiniz. Bu durumda 4 kez direksiyon sınavına girme hakkınız olur. Direksiyon sınavından 4 defa başarısız olmanız durumunda, sürücü kursuna direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanabilirsiniz.
Direksiyon sınavından kaldığınızda ders almak zorunlu mu? Direksiyon sınavına giren kursiyer eğer kalırsa yönetmeliktede belirtildiği üzere kayıtlı olduğu sürücü kursunun beyan ettiği fiyatın üstünde olmamak kaydı ile en az iki ders direksiyon dersi almak zorundadır.
Direksiyon sınavından başarılı olup sürücü belgesi alma hakkı elde etmiş adaylarımız direksiyon sınavının olduğu günden itibaren yaklaşık *5-10 gün sonra kursumuzdan sürücü sertifika ve dosyalarını imza karşılığında elden teslim aldıktan sonra trafik şube müdürlüğüne başvuru sürecini başlatacaklardır.
İlgili 22 soru bulundu
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
E-Sınav tarihinizden itibaren sınav ücretinizi yatırarak 15 gün sonra tekrar sınav başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak sınav tarihinizden itibaren 45 gün içinde tekrar sınava girmediğiniz takdirde 1 sınav hakkınızı kullanmış sayılırsınız.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Elektronik ehliyet sınavı ne zaman yapılır? Elektronik ehliyet sınavı için randevu alınmaktadır. Merkezi sınav gibi aylarca beklemeye gerek yoktur. Eğer kursiyer sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor.
Geç kaldığınız takdirde en az 30 dakika araç kullanmanız gerektiğinden sonraki adayın randevusuyla karışmaktadır bu nedenle sınav saatinde sınava gelmeyen kursiyerler sınava alınmamaktadır. Sınava giremediğiniz için bir direksiyon sınav hakkınız ve yatırdığınız direksiyon sınav ücreti yanmaktadır.
Direksiyon eğitimini tamamlayan adaylar il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen tarihlerde direksiyon sınavına girerler. Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir.
Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır ve gaza basmadan kendiliğinden gitmek isteyecektir. O anda gaza biraz basarak aracı hareket ettirebilirsiniz. Bu noktada aracı stop ettirmemek çok önemlidir. Çünkü direksiyon sınavı boyunca yalnızca iki kez aracı stop ettirme hakkınız bulunuyor.
Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz. Dersleriniz biter bitmez ilk sınava alınırsınız.
Direksiyon tam sol yönde çevrilir araç 45° döndükten sonra direksiyon 9-15 konumuna getirilir ve açı korunarak aracın bir öndeki araç ile hizası sağlanır; yani aracın ön kısmının girebilecek yeterli konuma sahip olması sağlanır.
L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz.
Yine direksiyon sınavı tarihi de en yakın tarihe ayarlanacak şekilde MEB tarafından belirlenir fakat süreç biraz daha karışıktır. Bu nedenle direksiyon sınavı daha geç bir tarihte yapılabilir. Direksiyon sınavları sadece hafta sonları yapılıyor, teorik sınavlar ise haftaiçi ve haftasonu yapılıyor.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılmaktadır. Adaylar için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşiyor olmasıdır. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Normalde sınava ilk giriş ücretinizi ehliyet fiyatları sayfasındaki harçlar bölümünden detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor.
Direksiyon sınavını geçtikten sonra kursumuz tarafından ilk iş gününde sürücü sertifikalarınız hazırlanarak inceleme, kontrol, mebbis ve polnet sistem girişleri ve onay için il milli eğitim müdürlüğüne gönderilmektedir. Bu işlemler iş yüküne göre yaklaşık 2-5 iş günü sürmektedir.
Direksiyon sınav ücreti 2023 yılı itibariyle 295 TL'dir. Sınavı başarız olan adaylar bir sonraki sınav için tekrardan 295 TL'yi yatırmaları gerekmektedir.
E- sınavlar genelde hafta içi ve hafta sonu, direksiyon sınavları ise hafta sonu yapılmaya başlandı. MEB tarafından belirlenir. MEB tarafından belirlenir.
E-sınavda başarılı olduktan sonra direksiyon derslerimi istediğim zaman alabilir miyim ? Hayır, başarılı olduğunuz tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde direksiyon eğitimleriniz programlanıp sisteme girişi yapılmalıdır. Aksi halde aday hak kaybına uğrar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri