İlk 72 saat kesinlikle sigara içilmemelidir. Yara iyileşmesi bozulup, yara yerinde iltihaplanma olabilir. Ağız suyu ile çalkalama yapılmamalı, ilk 24 saat tükürme ve emme hareketi yapılmamalıdır. İlk 24 saat sızıntı şeklinde kanama olması normal kabul edilir.
4- 24 saat süreyle KESİNLİKLE SİGARA İÇMEYİNİZ. Sigara yara bölgesinde iltahaplanmaya sebep olur. Takip eden 72 saat içerisinde de mümkün olduğunca az içmeye gayret edin. 5- Çekimi takiben yara bölgesinde ağrı olabilir.
Diş çekiminden sonra ağız, su ile çalkalanmamalıdır. Çekimden sonraki ilk 24 saatte alkol ve sigara tüketilmemelidir. Tüketilmesi halinde yara, iltihap kapabilir.
9. En az 1 hafta alkol ve sigara tüketmeyin. İyileşme sürecinde en kritik dönemin ilk 3 gün olduğunu unutmayın. Özellikle sigara kullanımı, çekim bölgesinde enfeksiyon gelişmesi ihtimalini ciddi oranda arttırır.
Diş çekimi sonrasında 48 saat sigara, alkol içilmemelidir. Sigara pıhtının bozulmasına ve yara yerinin iltihaplanmasına neden olmaktadır. Ağrı olursa aspirin dışında bir ilaç tercih edilmelidir. Mümkünse bunun için hekime danışılmalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
20 yaş diş çekimi sonrası alkol ve sigara kullanımı özellikle de iyileşme sürecine girmemiş veya bunların kullanımından kaynaklı olarak girememiş olan bölgenin iltihaplanmasına dahi yol açabilir. Bu durumda çok ciddi bir risk ile karşı karşıya kalınmasına neden olabilir.
Diş çekimi sonrası oluşan boşluk birkaç gün içinde kapanmaya başlar. Ancak bu boşluğun yumuşak doku ile kapanması yaklaşık 2-3 hafta sürebilir. Kemiğin tamamen kendini toplaması yaklaşık 6 aylık bir süre alır.
Diş çekiminden sonra özellikle ilk 3 gün sigara içilmesi önerilmez. Diş çekiminden sonra sigara içilmesi iyileşme sürecini geciktirebilir, iltihaplanmaya neden olabilir. Diş çekiminin yapıldığı yerdeki kan pıhtıları iyileşme açısından önemlidir.
Ağız içi hijyeni, bölgede enfeksiyon oluşmaması için önemli olduğundan diş çekiminden sonraki gün, işlem yapılan bölgeye değmeyecek şekilde diş fırçalanır. Ağız temizliği ve yaranın çabuk iyileşmesi için diş çekiminden sonra tuzlu su ile gargara yapmak da iyi bir yöntemdir.
Diş çekim boşluğu hekim tarafından uyuşturulur. Oksijenli su ya da serum fizyolojikle yıkanır. Daha sonra alveol kemiği kanatılır ve iltihabın olduğu bölge temizlenerek bölgeye ağrı kesici özelliği olan bir ilaç enjekte edilir.
Diş Çektirdikten Sonra Sigara
Tedavi süreci çok daha sancılı olan bu durum, diş etine zarar vererek tahrişe sebep olabilir. Tedaviden sonra bir gün boyunca sigara içmekten kaçınmak ve diş etini zararlardan korumak çok daha mantıklı bir hareket olacaktır. Bu konuya dikkat göstermeli ve sigaradan uzak durmalısınız.
Sıcak banyo yapmaktan, en az iki gün boyunca yorucu aktivitelerden kaçınılmalıdır. Yüksek bir kalp hızı, ameliyat sonrası kanamanın artmasına ve rahatsızlığa neden olabilir. Diş çekiminden 24 saat sonra normal ağız bakımı uygulamalarına devam edilebilir.
Diş çekimi sonrası ilk üç gün süt, yoğurt gibi süt ürünleri yememelisiniz. Alkol, kahve, çay, nikotin yok: Diş çekimi sonrası ilk 24 saat kesinlikle bunlardan uzak durmalısınız. Ağrı durumunda: Diş çekimi sonrası ağrı başlangıçta tamamen normaldir. Bir ağrı kesici genellikle yardımcı olur.
İlk 72 saat kesinlikle sigara içilmemelidir. Yara iyileşmesi bozulup, yara yerinde iltihaplanma olabilir. Ağız suyu ile çalkalama yapılmamalı, ilk 24 saat tükürme ve emme hareketi yapılmamalıdır.
Tek seferde tüm ağızdan 16 tane diş röntgeni alınmasında tıbbi açıdan herhangi bir sakınca yoktur.
Genelde diş çekimlerinden sonra herhangi bir sorun olmamakla birlikte bazen iltihaplanma oluşabilmektedir. Bu iltihaplanmayı şiddetli ağrılar sonucunda anlayabilirsiniz. Ateş, şişme, kızarıklık, ağızda hoş olmayan koku ve ağrı iltihaplanma için sinyalleri oluşturmaktadır.
Yaklaşık 2 gün sonra da yumuşak doku (diş eti) çekim boşluğunun üzerini kapatmaya başlar. Sonraki aşama kemik oluşumudur; 2-3 ay içerisinde boşluk kemikle dolacaktır. Çekimden sonra 2 saat hiçbir şey yememeli ve içmemelisiniz.
1. İlk olarak çekilen dişin yerine diş hekimi tarafından pamuk ya da gazlı bez tamponu konur. Bu pamuk hasta tarafından 20 ila 25 dakika arası ısırılması gerekir. Bu pamuk hızlı iyileşmeyi sağlar ve pıhtılaşmayı gerçekleştir.
Mümkünse çekimden hemen sonra araba kullanmayın. Diş çekiminden sonra mümkünse başınızın altına yüksekçe bir yastık koyup, dinlenin. Sıcak banyo yapmaktan kaçının. Ağzınızdaki uyuşukluk geçinceye kadar bir şey yemeyin, farkında olmadan uyuşuk olan bölgeleri ısırıp yaralanmaya neden olabilirsiniz.
Diş çekiminden sonra hemen su içebilirsiniz. Ancak ilk 24 saat boyunca suyu ağız çalkalamak veya aşırı sıcak veya soğuk su içmekten kaçınmanız önerilir.
Diş çekiminden sonra bölgeye tampon uygulanır. Kanama durana kadar, ortalama 20 dakika boyunca tamponun çıkarılmaması önem arz eder. Diş çekiminden sonraki 2 saat boyunca yemek yenmesi önerilmez. 24 saat boyunca ise aşırı sıcak, aşırı soğuk ve çok katı besinler tüketilmemelidir.
Çekimden 24 saat sonra bölge yumuşak bir diş fırçası ile fırçalanmalı ve ılık tuzlu su ile gargara yapılmalıdır. Diş çekiminden sonraki birkaç saat içerisinde kanama durmamışsa, ağrı devam ediyorsa çekim bölgesinde ya da şişlik oluşmuşsa diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.
Diş çekimi sonrası, diş boşluğundaki kan pıhtısının bozulması sonucu çekilen diş yerinin beyazlaması normal bir durumdur. Bu durum, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.
Ağzınız iyileşirken, kan pıhtısını yerinden oynatmamanız veya iyileşen diş etlerinize zarar vermemeniz gerekir. İşleminizi takip eden ilk birkaç gün boyunca katı yiyecekler, alkol, kahve, soda veya sıcak içecekler tüketmemelisiniz.
Daimi bir diş çekildiğinde o dişin yerinden yeniden diş çıkmaz. Çekilen dişin arkasından veya önünden çıkan komşu dişler çekim boşluğuna kayabilir, "tekrar diş çıktı" zannedilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri