Disk temizleme: Sabit diskinizdeki gereksiz, fazlalık çöp artıkları temizler. Bu iş için Ccleaner yazılımı tavsiye ederim ayrıca. Hiçbir zararı yoktur, sisteminize veya kişisel verilerinize birşey olmaz.
Disk Temizleme, bilgisayarınızın üzerinde yer alan kullanmadığınız verilerin veya program artıklarının temizlenerek bilgisayarınızın sabit diski içerisinde daha fazla alan oluşturmanızdır.
Disk Temizleme Windows'ta yüklü olan bir özelliktir ve bilgisayarındaki gereksiz dosyaları silmeni sağlar. Silmek istediğin dosyaları belirle. Geçici dosyalar, günlük dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyalar ve diğer önemsiz dosyaları silmek isteyeceksindir.
Disk sürücünüzdeki gereksiz dosyaları silmek, yeni bellek takarak bellek kapasitesini yükseltmek, cihazınızda donanımsal ve yazılımsal temizlik gibi işlemler ile bilgisayarınızı eskisi kadar hızlı hale getirebilirsiniz.
Geçici dosyaları silmek için: Görev çubuğundaki arama kutusuna disk temizleme yazın ve sonuç listesinden Disk Temizleme'yi seçin. Temizlemek istediğiniz istediğiniz sürücüyü ve ardından Tamam'ı seçin. Silinecek dosyalar bölümünde silmek istediğiniz dosya türlerini seçin.
İlgili 15 soru bulundu
eski kullanmadığınız ve silmiş olduğunuz dosyaları ortadan kaldırır.
Eski Dosyaları Sıkıştır - Windows, bir süredir kullanmadığınız dosyaları sıkıştırabilir. Dosyaların sıkıştırılması disk alanından tasarruf etmenizi sağlarken bunları kullanmanızı sağlar. Hiçbir dosya silinmez.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Bilgisayarınız içerisinde size özel yada windows içerisindeki geçici dosyaların silinmesi ile bilgisayarınızın performansını arttırın. Windows + R tuşu ile çalıştır (run) açılır. %temp% ile local dosya içerisindeki geçici dosyalar silinir. temp ile windows içerisindeki geçici dosyalar silinir.
Bilgisayarların harddiskinde sorun var ise dosyaları açıp kapatırken ya da programları başlatırken uzun süre beklemek gerekir. Bunun yanı sıra donma ve sistemin tamamen çökmesi, sürekli olarak yeniden başlatma ya da kapanması gibi pek çok belirti vardır.
SSD'nizi temizlemek için, öncelikle işletim sisteminizin dahili araçlarını kullanabilirsiniz. Windows'ta, Disk Temizleme aracı, gereksiz dosyaları silmek ve SSD'nizi temizlemek için kullanabileceğiniz bir araçtır.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
İşlemcinin kendisini temizlemek için, özel bir temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Ancak, bu spreyi dikkatli bir şekilde kullanmalı ve işlemcinin üzerinde kalıntı bırakmamalısınız. Son olarak, fanı yerine takın ve bilgisayarınızı tekrar çalıştırın.
Bir bilgisayarın performansını donanım özellikleri belirlerken hızını ise bilgisayarda yer alan işlemci belirler. Hem Intel hem de AMD, farklı işlemci modelleri ile kullanıcılara pek çok seçenek sunmaktadır.
Fiziksel temizlik, yavaşlayan bilgisayarı hızlandırma yolları arasında yer alır. Laptop bilgisayarların içinde ve masaüstü modellerinin kasasında biriken toz ve kir, cihazı gerçekten yavaşlatabilir.
Arama seçeneklerinin yer aldığı sekmeye erişmek için Dosya Gezgini'nin sağ üst kısmında bulunan arama kutucuğuna tıklayın. Arama kutucuğuna * yazıp Enter tuşuna basın. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde bilgisayarınızdaki tüm dosyalar listelenecektir.
Görev çubuğundaki arama çubuğunu seçin ve defrag yazın. Birleştir ve Sürücüleri İyileştir 'i seçin. İyileştirmek istediğiniz disk sürücüsünü seçin. En İyileştir düğmesini seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri