Minibüsler 2. sınıf araç kategorisine girer.
N sınıfı; 4 tekerlekli, motorlu yük taşımak için kullanılan sınıfın genel adı, N1 ise bu sınıfın en küçük segmentindeki araçlardır. Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Peugeot Beeper, Volkswagen Caddy, Fiat Doblo, Renault Kango, Ford Connect gibi araçlar N1 sınıfına örnek gösterilebilir.
Köprü ve otoyollardan geçişte kullanılan HGS ve OGS almak için araç sınıfları önem arzediyor. 1. sınıf araç kategorisinde otomobiller bulunurken, 2. sınıf araç minibüs, 3. sınıf araç, otobüs, 4. sınıf araç kamyon 5. sınıf araç tır, 6. sınıf araç motosiklettir.
Fiat Ticari Doblo Combi, Fiat'ın ticari araç segmentinde yer alan bir MPV (Çok Amaçlı Araç) modelidir.
MALİYE Bakanlığı, Doblo başta olmak üzere Partner, Connect, Cangoo ve Caddy gibi hafif ticari araçları kamyonet sınıfından çıkartıp, minibüs yaptı.
İlgili 20 soru bulundu
- Tüm 1. Sınıf araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanabilecektir. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise 1. Sınıf olup Kamyonet, Panelvan ve van tipinde olan araçların kullanmalarındaki yasak devam etmektedir, bu araçlar haricindeki 1. Sınıf araçlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü kullanabilecektir.
Köprü, otoyol gibi geçişlerde kullanılan HGS ve OGS almak için, araç sınıfları önem taşır. 1. sınıf araç kategorisinde otomobiller, 2. sınıf araç minibüsler, 3. sınıf araç otobüsler, 4. sınıf araç kamyon vb. şeklinde değişkenlik gösterir.
2. Sınıf: M2/M3 Sınıfı; Yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dâhil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami ağırlığı 5 tonu aşan motorlu araçtır. Yolcu taşımacılığında kullanılan, sürücüsü dâhil oturma yeri onyediyi aşmayan taşıta minibüs denir.
SINIF ARAÇLAR: AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR. (OTOMOBİL, KAMYONET, MİNİBÜS, ARAZİ TAŞITI VB.)
Fiat Doblo Combi, hafif ticari araç dünyasına ismini veren Doblo ailesinin, yolcu taşıma konusunda da usta üyesi olmanın yanında; tasarım, performans ve konforda da öne çıkıyor.
Fiat ticari araçlar: İtalyan üretici Fiat'ın hafif ticari araçları Fiat Fiorino ve Fiat Doblo da ülkemizde sıklıkla tercih ediliyor. Fiat Doblo kendi için Cargo ve Combi olarak ikiye ayrılıyor.
Merhaba aracınızın arka koltuğunda yolcular için oturma alanı varsa ve ruhsatta da yolcu sayısı bu şekilde ise Panelvan, Eğer sadece sürücü ve sürücü yanındaki koltuk varsa ve arka kısım tamamen yük taşımak için yapılmışsa Kamyonet olarak seçim yapacaksınız.
Neziroğlu Otomotiv - Birinci Sınıf Araçlar FIAT FIORINO COMBI 1.3 MULTIJET SAFELINE.
Ticari araç yük ve insan taşımak için kullanılmaktadır. Otobüs, minibüs, midibüs, pick up, panel van gibi araçlar buna örnektir.
Panelvan, minivan, minibüs ve kamyonet gibi araçlar hafif ticari araç sınıfına giriyor.
1. sınıf araç: AKS aralığı yani dingil mesafesi 3,20 metrenin altında olan araçlar 1. sınıf araçlar olarak kabul edilirler. Otomobiller 1. sınıf araçlar içerisinde yer alan araçlardır. 2. sınıf araç: AKS aralığı 3,20 metrenin üzerinde olan tüm araçlar 2. sınıf araçlardır. Minibüsler bu araç kategorisine girer.
HGS Geçiş Ücreti
1. Sınıf Araç: Aks aralığı 3.20 mt altında olan araçlar olup otomobiller bu sınıfa girer. 2. Sınıf Araç: Aks aralığı 3.20 mt üstünde olan 2 akslı minibüslerdir. 3. Sınıf Araç: Aks adedi 3 olan araçlardır. Yolcu otobüsleri bu sınıftadır.
Minibüsler ve ticari SUV'ler, bu amaçla sıkça tercih edilen hafif ticari araç tipleri olarak kullanılır.
J Segmenti Araçlar
4x4 SUV (Sport Utility Vehicle: Spor Amaçlı Araç) ve CUV (Crossover Utility Vehicle: Arazi Aracı) sınıfındaki araçlar bu sınıfa dahil edilmektedir. Performans özellikleri bakımından off-road sürüş kapasitesine sahiptir.
1) L Sınıfı – İki ve üç veya dört tekerlekli motorlu araçlardır. 1.1) L1 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s'i, içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³'ü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW'ı geçmeyen iki tekerlekli araçtır.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün talebine üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre artık kamyonet, minibüs, panelvan tipi 2. sınıf araçlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanabilecek.
Doblo araçlar, 15 Temmuz Köprüsü'nden geçebilecek.
Daha önce köprüyü kullandığı için ceza kesilen panelvan ve kamyonetler de artık 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçebilecek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ise 1. ve 2. sınıf araçların yanı sıra tüm servis araçları, toplu taşıma araçları kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı araçları geçebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri