Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Hastane çıkışı takımlar zıbın, çıt çıtlı body, yelek, patikli alt, patikli tulum, şapka ve eldiven gibi bebeğinizin rahatlıkla giyebileceği kıyafetler ile önlük, ağız bezi, göbek bağı kuşağı, mendil, kundak,battaniye ve takı yastığı gibi aksesuarlardan oluşur.
Doğum çantası, erken doğum ihtimaline hazırlıklı olmak için en geç 32. haftada hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlamadan önce ilk olarak yapmanız gereken şey, doğum yapacağınız hastanenin size sağlayacağı hizmetleri öğrenmektir.
İlgili 23 soru bulundu
Kumaş olarak daha çok pamuktan yapılan ve terletmeyen kumaşları tercih etmelisiniz. Doğumdan sonra giyeceğiniz giysiler, kaliteli olmalı. Diğer türlü kalitesiz giysiler terletir, çabuk renk atar ve sağlıksızdır. Bir anne adayı hem doğacak bebeğinin hem de kendisinin sağlığını her şeyden önce düşünmeli.
Hastane çıkışında bebeğinize set olarak satılan bebek hastane çıkışı giysilerini giydirebilirsiniz. Tulum, alt üst takım, çıtçıtlı body ile çorap, bebek şapkası ve eldiven gibi aksesuarlardan oluşan setler bebeğinizi pratik bir biçimde giydirmenizi sağlar.
Çorap, eldiven ve şapka. Şapka ve battaniye dahil eve gidiş giysisi. Prima Yenidoğan gibi özellikle yeni doğan için yapılmış yaklaşık 20-30 bebek bezi.
yenidoğan bebek için bir-iki tane 50 cm ölçüsünde giysi almanız ve. genellikle 0-3 ay arası için 50-56 cm ölçüsündeki giysileri tercih etmeniz. Çünkü bebekler özellikle ilk aylarda çok hızlı büyüyebilir.
Bebek hastane çıkışı genellikle yelek, zıbın, patikli alt, çıt çıtlı body, eldiven ve bereden oluşur. Bunlara ilaveten battaniye, önlük, göbek bağı ve mendil de içerenleri vardır. Bu saydıklarımız hastanedeyken bebeğinize fazlasıyla yetecektir.
6. Hastanede giymek için terlik: Doğumdan sonra ayaklarınız şişebileceği için mümkünse rahat, belki bir numara büyük bir terlik tercih edilebilir. Çorap, sabahlık, ped, emzirme sütyeni, doğumdan sonra giyilecek rahat kıyafetler de çantaya konması gerekenlerden..
Bazı yeni doğan hastane çıkış setleri içinde birkaç parça olabileceği gibi bazılarında zıbın, eldiven, şapka, çorap, body, önlük, mendil, battaniye, tulum gibi çeşitli parçalar da bulunabilir. Bazı hastane çıkış setleri ise hırka ve kışlık tulum gibi ekstra parçalara sahip olabilir.
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
Normal doğum kaçıncı hafta olur? Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır.
Yeni ve etiketli bebek kıyafetleri daha düşük sıcaklıklarda yıkanabilir. Yani lekesi olmayan kıyafetlerin 30 derece su sıcaklığı ile temizlenmesi mümkündür. Fakat bebek kıyafetleri 60 derecede yıkanır mı sorusunun yanıtı da evet olarak yanıtlanabilir.
1. gün: Bebek ilk 12-24 saatinde ilk bezini ıslatır. 2. gün: Günde en az 2 adet ıslak bez beklenir. 3-5 gün: Günde en az 3-5 ıslak bez beklenir. 6. gün ve sonrası: Bebeğin günde en az 6-8 bez ıslatması gerekir.
1-3 ay aralığındaki çocukların vücut ölçüleri, kiloları ve ergonomik yapıları göz önünde bulundurularak uygun boyutlarda üretilen 2 numaralı seçenekler güvenle kullanılır. Farklı markaların tasarımları arasında karar verme güçlüğünü aşmak için pek çok modeli deneyimleyerek seçiminizi yapabilirsiniz.
Bazı bebekler 1 numara bezleri daha uzun süre kullanabilir. Bazıları ise daha erken bir zamanda geçiş yapabilir. 1 numara bez, genellikle 2,5 ile 5 kilogram arası ağırlığındaki bebekler için tasarlanır.
10'lu hastane çıkışı setlerinde kıyafetlerin yanında; battaniye, eldiven, şapka, çorap, önlük, ağız bezi gibi aksesuarlar yer alıyor. Hastane çantanıza içerisinde tüm ihtiyaçların bulunduğu bu tip bir ya da iki seti ve tek parça ya da takım olarak kullanabileceğiniz birkaç kıyafeti eklemeniz yeterli oluyor.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak şekilde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumlar giydirilebilir. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ayaksız tulumlar da olabilir. Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri