Dolmabahçe Sarayı, İstanbul, Beşiktaş'ta, Kabataş'tan Beşiktaş'a uzanan Dolmabahçe Caddesi'yle İstanbul Boğazı arasında, 250.000 m²'lik bir alan üzerinde bulunan Osmanlı sarayı.
Dolmabahçe Sarayı Müzesi Giriş Ücreti 2023
Dolmabahçe Sarayı Müzesi giriş ücreti 90 Türk Lirası'dır. Bu fiyat yalnızca Selamlık bölümünü kapsar. Eğer Harem bölümünü de gezmek isterseniz (Milli Saraylar Resim Müzesi ile beraber) 140 TL kombine bilet fiyatı ödenmesi gerekir.
Dolmabahçe Sarayı 2022 yılı giriş ücreti tarifesi şöyle:
Sarayın en büyük bölümü Selamlık kısmına giriş ücreti 50 TL'dir. Harem Dairesine giriş ücreti 40 TL'dir. Milli Saraylar Resim Müzesi isimli bölümün ücreti 30 TL'dir. Dolmabahçe Sarayı kombine giriş ücreti 80 TL'dir.
Beşiktaş'a Anadolu Yakası'ndan vapur ile geçerek yürüme mesafesinde Dolmabahçe Sarayı'na ulaşabilirsiniz.
Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
İlgili 31 soru bulundu
Dolmabahçe Sarayı'nda ise Selamlık bölümünün dışındaki mekanlarda Müzekart'ın geçerli olduğu açıklandı. Yeni fiyat düzenlemelerine göre, Dolmabahçe'nin Haremlik bileti 40 TL, Selamlık 50 TL, Haremlik ve Selamlık ise 60 TL.
Mobil MüzeKart 60 TL
18 yaş ve altı ile 65 yaş ve üstü Türk vatandaşı gişelerden ücretsiz bilet alarak giriş yapabilir.
Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk'ün İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Konutu olan Dolmabahçe Sarayı, 10 Kasım 1938 tarihinde Atatürk'ün öldüğü yer olması münasebetiyle Cumhuriyet tarihinde ayrı bir öneme sahiptir. Dolmabahçe Sarayı'nın ana yapıları; Harem, Mabeyn, Saat Kulesi ve Dolmabahçe Camisi'dir.
Dolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülhamid, Sultan 5. Murat, Sultan Reşat, Sultan Vahdettin ve Halife Abdülmecid'i, Cumhuriyet'in ilanıyla Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yü ağırladı.
Dolmabahçe Pazartesi günü hariç diğer günler sabah saat 09:00'dan itibaren ziyarete açılmaktadır. Ziyaretler saat 17.30'a kadar sürmektedir. Son çıkış saati ise 18:30'dur.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'nda vefat ettiği o oda, bugün hala aynı haliyle muhafaza ediliyor. 71 numaralı oda olarak bilinen Atatürk'ün vefat ettiği yatak odası, sarayda yaşayan padişahlar tarafından da yatak odası olarak kullanıldı.
Topkapı Sarayı'na giriş ücreti için 110 TL ödemeniz gerekiyor. Bu biletle sarayın 4 avlusunu gezebiliyorsunuz. Harem bölümü için 60 TL'lik bir ek ödeme daha yapmanız gerekiyor.
Saray yaptırılmadan önce, Beşiktaş'ta gemilerin demirlediği birçok koy varmış. Tarih 17. yy civarlarını gösterirken bataklığa dönüşen bu koylar, doldurulup bahçe olarak yeniden tasarlanmış. Padişahların dinlenmek için geldiği bu bahçeye Dolmabahçe ismi verilmiş. Sarayın ismi de buradan geliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz olduğunu duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz, diğer vatandaşları için de yıllık ziyaret bedelinin 60 TL olduğunu duyurdu.
Öğrenci kimlik belgesini ibraz eden 07-25 yaş arasındaki öğrencilere indirimli bilet hizmeti sunulmaktadır. Topkapı Sarayı, 18 yaşından küçük T.C. ve K.K.T.C. vatandaşları için ücretsizdir. 18-25 yaş (25 yaş dâhil) arası T.C. ve K.K.T.C. vatandaşı öğrenciler için Topkapı Sarayı'nda indirimli bilet geçerlidir.
Farklı tarihsel dönemlerde inşa edilen yapıların ardından Sultan II. Mahmud (1808-1839) döneminde yaptırılan ahşap sarayın yanmasıyla Sultan Abdülaziz, 1863-1865 yılları arasında sarayı ve ek binaları yaptırmıştır. Mâbeyn ve Harem bölümlerinden oluşan saray ana binası ziyarete açıktır.
Dolmabahçe Sarayı'nda Osmanlı padişahları 1. Mahmut ve 2. Mahmut'un eşleri ve 11 aylık bir bebeğin de bulunduğu türbe ilk kez görüntülendi. Daha önce hiçbir ziyaretçinin görmediği belirtilen türbe, Dolmabahçe Sarayı bahçesinde Mabeyn bölümü ile Camlı Köşk'ü birbirine bağlayan uzun koridorun altında yer alıyor.
Topkapı Sarayı (Osmanlı Türkçesi: طوپقپو سرايى), İstanbul Sarayburnu'nda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır.
1856 yılında sarayın tamamlanması ve devlet yönetiminin buraya taşınmasından sonra Dolmabahçe Sarayı, Sultan I. Abdülaziz, Sultan V. Murad, Sultan II. Abdülhamit, Sultan V. Mehmed Reşat ve Sultan Vahideddin'e ev sahipliği yapmıştır.
Dolmabahçe Sarayı: Atatürk, İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda uzun süre ikamet etmiştir. Saray, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde inşa edilmiştir ve Türkiye'nin cumhuriyet döneminde de önemli bir rol oynamıştır. Atatürk'ün ölümünden sonra Dolmabahçe Sarayı, bir müze olarak ziyaret edilebilir durumdadır.
Dönemin önde gelen Osmanlı mimarları Karabet ve Nikogos Balyan tarafından yapılan sarayın ana yapısı; Mabeyn-i Hümâyûn (Selâmlık), Muayede Salonu (Tören Salonu) ve Harem-i Hümâyûn adlarını taşıyan üç bölümden oluşur.
Bu yıl da 13 Temmuz 2023- 13 Ekim 2023 tarihleri arasında tekrar uygulanacak olan projeden faydalanmak isteyen 18-25 yaş arası gençler, ''www.muzekartgns.com'' adresi üzerinden başvuru yaparak kartlarını oluşturabilecek ve ülke genelindeki 300'den fazla müze ve ören yerini tekrar ücretsiz görme imkanı bulacaklar.
Aynı kişi birden fazla Müzekart GNS alabilir mi? Her bir genç Müzekart GNS hakkından bir kez yararlanabilir. Müzekart GNS ile aynı müze ve ören yerlerine kaç defa giriş yapabilirim? Müzekart GNS her müze ve ören yerine iki defa giriş imkanı sağlar.
MüzeKart için Gerekli Belgeler
MüzeKart sahibi olmak için kimlik kartı, pasaport veya sürücü belgesi ile bir adet vesikalık fotoğrafınızı yanınıza alarak kart basım istasyonlarına ve satış noktalarına başvurmanız yeterli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri