Çünkü domuz yaşamını kulak ve burunu sayesinde sürdürür. Yaban domuzunu tam olarak korkutabilmek için ultrasonik cihazın çıkardığı ses yüksek herz olmalıdır.Evcil domuzlar içinse standart köpek ve fare kovucu cihazların çıkardığı 25 khz-40 khz arasındaki sesler yeterli olmaktadır.
Sıcağı çok sevmezler, gündüz uyur, gece gezerler. En büyük düşmanı insandır.
Bayramiç İlçe Tarım Müdürü Cahit Uydaş, "Domuz, lavanta kokusunun olduğu bölgelerden uzak duruyor.
Domuz kovucu ışık, ses bombası ve benzeri ürün grupları şeklinde çeşitlilik gösteren ürünlerdir. Fener çakarlı ağ lambası ile domuzların dilediğiniz ortamdan uzaklaştırılması mümkündür. Bu ürün, toprağa kolaylıkla monte edilerek kullanılmaktadır. Aynı zamanda, balık avlarken de domuz kovucu ışıklar kullanılır.
İşitsel uyarımları iletişim amacıyla etkili bir şekilde kullanırlar. Sesin geldiği yeri kafalarını hareket ettirerek rahatlıkla belirleyebilirler. Vahşi domuzların genellikle teritoryal bir alanları vardır. Domuzlar normal şartlarda diurnal hayvanlardır.
İlgili 26 soru bulundu
Yaban domuzları ayılar,vahşi iri kedi türleri,kurtlar,büyük yılanlar,büyük sürüngenler,timsahlar tarafından avlanırlar.Dolayısı ile domuzlar bu hayvanlardan ve bu hayvanların çıkardığı seslerden çok korkarlar.Domuz kovucu cihaz vahşi iri kedi türlerinin bir çok sesini de üreterek domuzları korkutmaktadır.
Bu nedenle yaban domuzu nüfusu kontrol altında tutulmaya çalışılır. Yaban domuzları 15-20 bireyden oluşan sürüler halinde yaşarlar. Çiftleşme zamanı dışında sürüde yalnız dişiler, gençler ile yavrular bulunur. Dişilerine (yöresel olarak değişmekle birlikte) beniş, yavrularına ise pijamalı, moza ya da potak adı verilir.
Bu yöntemi bir arkadaşının tavsiyesi üzerine denediğini ve sonuç aldıklarını belirten Bocut, "Yabani hayvanlar genellikle insanlardan kaçar, korkarlar. Hatta görmediği halde kokusunu dahi duysa kaçarlar.
Bu hayvanların vücutlarının büyük kısmı yağdan oluşmaktadır. En çok sevdikleri yiyeceklere çeşitli hayvanların ölüleri ve buğday gibi yiyeceklerin lapası olmaktadır. Ayrıca bu hayvanların metabolizmaları çeşitli gıdaları da sindirebilmektedir. Türkiye toprakları üzerinde pek çok farklı boz domuz türü bulunmaktadır.
Domuzlar vücut yapılarından dolayı hiçbir zaman başlarını yukarı kaldırıp gökyüzüne bakamazlar.
Kuşların ve sincapların da tarlalara dadandığını kaydeden Bocut, şunları söyledi: "Onlar için de önlem olarak tarlaların üzerine parlak kumaştan ipler gerdik, bu iplerin çıkardığı uğultu onları uzak tutuyor, ayrıca yaban hayvanları kovucu olarak adlandırılan havalı ses topu kullanıyoruz.
Bunun sebeplerinden birisi olarak, otçul bir diyete sahip olmaları düşünülüyor. Bitki ve sebzeleri sindirmek zor olabilir, dışkılarını yemek onlara bu besinleri sindirebilmek için ikinci bir şans verir. Köpekler gibi canlılar ise bağırsaklarındaki bakterilerin sağladığı vitaminleri alabilmek için dışkılarını yerler.
RANGER DOMUZ KOVUCUNUN İNSAN SAĞLIĞINA KESİNLIKLE ZARARI YOKTUR.RANGER SIVI DOMUZ KOVUCU DURGUN BİR HAVADA PÜSÜRTÜLDÜĞÜNDE 50 METRE MESAFEDE ETKİLİ OLUYOR. BÖYLECE DOMUZLAR 50 MERTERE ALANA KADAR YAKLAŞAMIYOR. RÜZGARLI HAVALARDA KULLANILDIĞINDA İSE 150 METREYE KADAR ETKİLİ KOKU YAYIYOR.
İşte domuz da beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen trişin vb. zararlı unsurlar taşıması nedeniyle yasaklanmıştır. Aşağıdaki âyette de domuzun çirkin hâline işaret edilmiştir. "...
Domuzlar çok hızlı koşabilir ve çok iyi yüzebilirler. Tehdit edildikleri takdirde saldırgan savaşçılara dönüşür, düşmanlarına uzun dişleri ile saldırırlar.
Gerek Kuran-ı Kerim gerekse Tevrat/Ahd-i Atik, çift tırnaklı ve geviş getiren hayvanların yenileceğini belirtir. Bakara Suresi ve Levililer (117) çift tırnaklı olmasına rağmen geviş getiremediği için domuz etinin yenilmesini haram kılmıştır.
Yani ani bir şekilde insanla karşılaştıklarında diğer hayvanlar gibi çok hızlı yönlerini değiştiremiyorlar. Bu nedenle bir domuz sürüsüyle karşılaşınca kendinizi gizleyeceğiniz bir ağaç ya da kaya gibi cisim bulup arkasında durmanız lazım. O yanınızdan geçip gidecektir.
En Etkili oldurme noktası Koltuk altı Bolgesi olarak kabul edilir.
“Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı.” (Bakara, 2/173; Nahl, 16/115) “Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen… hayvanlar sizin için haram kılınmıştır.” (Mâide, 5/3)
Avcılar, günlük ödedikleri para dışında, vurulan domuzun cinsiyeti, yaşı ve kilosuna göre çeşitli miktarlarda para ödüyorlar.
Nasıl olsa gelip sayacak değiller ya.! Yaptığımız araştırma sonucunda bölgemizde 5275 tane domuz bulunduğu tespit edilmiştir. Genel Müdürlük yeniden yazar; Kayıtlarımızda bulunan önceki yıllar istatistiklerine göre, bölgenizde domuz popülasyonunda 2114 adetlik bir artış tespit edilmiştir.
Bilim adamları, domuzların gözlerinin, dişlerinin ve paçalarının gün ışığında yeşil olduğunu, derilerinin ise yeşile bakan bir renk olduğunu belirtiyorlar. Geceleri ise bu domuzlar parlak yeşil bir renge bürünüyor.
Ülkenin hemen hemen bütün bölgelerinde yaygın yayılışa sahip yaban hayvanı türü olan yaban domuzlarının, doğal ortamda besin bulamadıkları için şehre inerek, daha çok çöplere ve tarım bahçelerine girdiği gözleniyor.
Bir doğumda 10-12 yavru doğurabilirler. Yılda dişi başına 2-2.4 doğum olabilir. Çok hızlı büyürler.Yavruların doğum ağırlığı yaklaşık 1300 g'dır ve doğumdan 3-4 hafta sonra doğum ağırlığının 6-8 katına ulaşırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri