Bulut depolama şirketine örnekler: OneDrive. Google Drive. Dropbox.
Dropbox, kullanıcıların cihazlarındaki resim ve video gibi dosyaları buluttaki bir veritabanına taşımasına olanak tanıyan depolama platformudur. Dropbox; dosyalarınızın cihazlarınız ve bulut arasında kolaylıkla senkronize edilmesini ve ne zaman, nerede oturum açarsanız açın, tüm belgelerinize erişmenizi sağlar.
Hali hazırda ülkemizde kullanılan en popüler bulut depolama servislerine baktığımızda karşımıza Google Drive, One Drive, Dropbox gibi seçenekler çıkıyor. Yine dünya çapında yukarıda saydığımızda depolama hizmetleri ile birlikte Sync.com, pCloud, Icedrive, MEGA, IDrive, Koofr, Box, Yandex Disk gibi seçenekler mevcut.
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Dropbox. Ücretsiz hesap 2GB'lık bir depolama alanıyla birlikte gelir. Belgeler için bu alan çok büyük ancak herhangi bir medya – fotoğraf, müzik veya video – depolamak istiyorsanız bu alan çok hızlı bir şekilde dolacakır.
Bulut dosya depolama, buluttaki sunucularda çalıştırdığınız işletim sistemlerine kendi veri merkezinizde çalışabilecek ağ dosya paylaşımlarına benzer şekilde standart bir ağ dosya paylaşımı sunar. Bu işletim sistemleri dosya sistemini o sanal makinede çalışan uygulama yazılımlarına sunar.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Haziran 2007 tarihinde Massachusetts Teknoloji Enstitüsü öğrencileri İran asıllı Arash Ferdowsi ve Drew Houston tarafından kurulmuştur. Bir girişim şirketi olarak, girişim hızlandırıcı Y Combinator'dan ilk fon ile kuruldu. Dropbox Inc. Dropbox Inc.
Bulut bilişim servisleri
Üç ana bulut hizmeti türü vardır: yazılım hizmeti (SaaS), platform hizmeti (PaaS) ve altyapı hizmeti (IaaS). Bulut konusunda her duruma uygun bir yaklaşım yoktur; işletme gereksinimlerinizi destekleyen doğru çözümü bulmanız gerekir.
Google Drive üzerindeki 1 TB ücretsiz depolama kilidini açmak için ise 200 puan biriktirmeniz gerkiyor. İlgileniyorsanız yararlanmak için yapmanız gereken tek şey Yerel Rehberler programına kayıt olmak ve Google Haritalar'ın Android ya da iOS sürümünün yan menüsündeki "Katkılarınız" sekmesiyle ilerlemenizi takip etmek.
Google Hesabınızı oluşturduğunuzda ücretsiz olarak 15 GB bulut depolama alanı sunulur. Depolama alanı şu hizmetler arasında paylaşılır: Google Drive.
Bulut depolama, en genel tanımıyla birçok farklı verinin sanal ortamda saklandığı alandır. Günümüzde çok ihtiyaç duyulan hizmetlerden biri olan bulut depolama, verilerin internet ya da farklı bir ağ üzerinden aktarılması ile depolanmalarını sağlayan hizmettir.
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Bulutta korunan veri daha erişilebilir, kurtarılması kolay ve birçok durumda geleneksel veri merkezlerinde saklanan verilere göre daha güvenilirdir. Ayrıca bulut farklı coğrafi konumlardan erişim ihtiyaçlarına da cevap verebilir. Bu artılar zaten bulutun en büyük artıları.
· Bulut hizmetlerinin kullandığınız kadar ödeme avantajı vardır. Bu durum, sizi donanım maliyetlerinden kurtarır. · İş ihtiyacınıza göre genişletilmiş veri depolama alanları tercih etmenize imkân sunar. · Son kullanıcılar çalıştıkları her yerden, kullandıkları her cihazdan verilere erişim sağlayabilir.
Bulut depolama verilere hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmanın yolunu açar. Dolayısıyla her an her yerden verilere ulaşılabilir. Güvenlik sistemleri sayesinde içerisine attığınız her bilgi güvenli bir şekilde saklanır. Sisteminize yüklediğiniz hemen her veri otomatik olarak bulutta yedeklenir.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Bulut depolama, verilerinizi internet veya bir başka ağ üzerinden herhangi bir şirketin deposuna aktarmanızı sağlayan bir hizmettir. Çok farklı formatta (video, pdf, fotoğraf vb.) verinin sanal bir ortamda muhafaza edildiği alan diyebiliriz.
Buluttan kalıcı olarak kaldırmak istediğiniz dosya veya klasörleri seçin ve ardından Kalıcı olarak sil seçeneğini belirleyin. Not: Birden fazla dosya veya klasörü seçip silmek için Shift + Sağ Ok (→) tuşlarına basın. Görüntü sağ tıklatıldığında gösterilen Kalıcı olarak sil seçeneği.
Üye olmadan önce bulut depolama sistemi sağlayıcıları hakkında araştırma yapmanız oldukça önemli. Bu aşamadan sonra ise üye olmanızın dışında bulut depolamaya dosya aktarabilmek için mutlaka internet gerekmektedir. Bu internet mobil veri ya da wifi olabilir.
Google Drive ve Microsoft 365
Tüm verilerin çevrimiçi depolandığı bulut bilişim hizmetleridir. İki hizmete de internet üzerinden erişilir. Gmail, Google Takvim, Google Haritalar, Google Docs, Sheets ve Slides hepsi birer bulut bilişim uygulamasıdır.
Bulut teknolojisi, en basit tanımıyla dijital bir ağ ile kullanıcıların verilerini tutar. Verileriniz, telefonunuzun ya da bilgisayarın hafızasında yer kaplamadan bulut teknolojisi üzerinde muhafaza edilir. Diğer cihazlarınızdan da e-posta ve şifrenizle bu verilerinize ve dosyalarınıza erişim sağlayabiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri