DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
DTF Tekstil Mürekkebi
Tekstil baskı için özel olarak tasarlanan DTF pigment mürekkebidir. Yüksek renk yoğunluğu ve geniş renk gamına sahiptir. Pamuk, kumaş, deri, yüksek elastik kumaş vb. bir çok tekstil grubu ile tam uyumludur. Yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 yıkamaya kadar dayanıklıdır.
Presimizi 165 derece 13 saniye sıcaklığa ayarlayarak baskımızı yapıyoruz.
DTF Baskı İşleminin Avantajları
Hemen hemen tüm kumaş türlerinde kullanılır. Ön işlem gerektirmez. DTF baskı işlemi uygulanan ürünler yıkamaya karşı dayanıklıdır. DTG baskıya göre daha hızlı ve pratik bir işlemdir.
DTG'ye Kıyasla DTF Baskının Avantajları
DTG ve DTF tekniklerinin ikisi de renkli ve pamuklu kumaşlara çok çok kaliteli baskı yapabilir. DTF ise çok daha fazla kumaş çeşidi ile uyumludur. İlk yatırım maliyeti olarak kıyaslandığında DTF' Yazıcını çok çok daha avantajlıdır.
İlgili 22 soru bulundu
NOT: Ürün, Baskı işleminden 36 saat sonra baskılı taraf ters çevrilerek maksimum 40 ℃' de yıkanabilir. (DTF içindir.)
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Her türlü kumaşa ve renge (pamuk, ipek, polyester, suni ipek vb.) baskı yapabileceğiniz DTF Baskı sisteminde kesme ve ayıklama faaliyetleri ile vakit kaybetmezsiniz. Baskılarınız esnek ve kaliteli olur. Yıkamaya karşı dayanıklıdır.
Sublimasyon ile yalnızca polyester içeren beyaz renk ürünlere baskı yapılabilirken, DTF baskı sisteminde ise pamuk, ipek, suni ipek, polyester ürünler başta olmak üzere dilediğiniz kumaşa baskı yapabilirsiniz. Yani dilediğiniz tekstile renk ayırt etmeksizin baskınızı kolayca yapabilirsiniz.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
Baskı yapacağınız sublimasyon baskıya uygun ürün
Pekii, akıllarda bir soru daha var muhtemelen 'Her ürüne sublimasyon yapılabilir mi? / Hangi ürünlere sublimasyon baskı yapılabilir?' Maalesef her ürüne sublimasyon baskı yapamazsınız. Baskı yapacağınız ürünün polyester içerikli olmalıdır.
UV teknolojisine yeni bir kullanım alanı getiren UV DTF Soğuk Film Transfer filmi ile bir çok yüzeye UV Baskı makinası ile yapılan baskılar transfer ediliyor. UV DTF Nedir; UV DTF, önce UV baskı makinasında DTF filmi üzerine baskı yapılır.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Ofset baskı çok sayıda olan baskılar için daha az maliyetli iken, dijital baskı az sayıda basımlar için daha az maliyetlidir. Dijital baskı basımı daha hızlı yaparken, ofset baskı daha yavaş gerçekleştirir. Dijital baskı tasarım üzerinde yapılacak değişiklikler için daha esnektir.
Boya sublimasyon adıyla da bilinen sublimasyon, görüntünün %100 polyester bir giysiye veya diğer polimer kaplı zeminlere aktarılmasını sağlayan kimyasal/fiziksel bir işlemdir. Bu işlem, özel bir yazıcı ve özel mürekkep ve kağıt malzemelerinin kullanılmasını gerektirir.
Öncelikle çok basit bir sorudan başlayalım 'DTF Baskı nedir? ' DTF baskı sisteminin esas açılımının 'Direct Transfer Film' olmasıyla birlikte biz onu 'Tekstil Baskı Makine Sistemi' olarak adlandırmaktayız. Bu sistem aklınıza gelebilecek tüm tekstil ürünlerine baskı yapabilmenizi sağlıyor.
Ütünün ısısı transfer baskıyı eritmeli. Bir köşeden başlayıp transfer baskının tamamını ütüle. Ütüyü hızlıca hareket ettirerek transfer baskıyı çıkar. Köşesi çıktıktan sonra ütüyü transfer baskıya doğru hızlıca hareket ettir.
Sublimasyon baskı için kullanılacak olan pres sıcaklığı: 190°C , süresi: 90sn olarak ayarlanır. Hazırladığınız görsel, içerisinde sublimasyon mürekkebi bulunan püskürtmeli yazıcıdan transfer kağıdına çıktı alınır.
Serigrafi baskı ve emprime baskı uzun zamandır tekstil sektöründeki imalatlarda en çok kullanılan, tercih edilen baskı tekniğidir. Tişört baskı yöntemleri içerisinde özellikle yüksek adetli imalatlarda hem kalite hemde tshirt baskı maliyeti açısından en iyi çözümü sunmaktadır.
DTG baskı süreci 4 adımdan oluşmaktadır. Bunlar baskıya uygunluk için tekstil ürünlerinin ön hazırlıkları, kurutma, baskı ve kürlemedir. DTF baskı da ise yalnızca DTF pet filme baskı ve kürleme aşamaları bulunmaktadır. Bu sebeple DTF baskı efor ve zaman tasarrufu sağlamaktadır.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Dijital baskı adıyla bilinen DTG baskı, kumaşa işleyen profesyonel bir tekstil baskı yöntemidir. Tam adıyla Direct To Garment teknolojisi, su bazlı pigment boyaların endüstriyel yazıcılar aracılığıyla direkt olarak kumaşa uygulanmasını ifade eder.
Baskı teknikleri basıldıkları kalıba göre isim alırlar. En yaygın kullanılan baskı teknikleri; Yüksek baskı(Tipografi), Düz baskı(Ofset), Çukur baskı(Tifdruk) ve Elek baskı(Serigrafi) dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri