Calathea Roseopicta: Büyük yuvarlak yaprakları vardır. Yaprakların altı kısmı kırmızı renkte olmakla beraber damar rengi pembe-beyaz tonlardadır. Yaprak kenarları ipeksi yapıdadır, iç mekânlarda çok tercih edilen bir türüdür. 50 santimetreye kadar büyüyebilir.
Dua Çiçeği Çeşitleri
Calathea Makoyana: Calathea makoyana türü, kırk beş santimetreye kadar büyüyebilir.
IŞIK: Direkt güneş ışığı almadığı, aydınlık ortamları tercih eder. Direkt gün ışığına uzun saatler maruz kalması yapraklarında yanık lekelerine neden olacaktır. Tam gölge odalarda ise yaprakları gerekli gün ışığı alamadığı için sarıya dönecektir. Az ışıklı ortamlara uyum gösteren bir yapıya sahiptir.
Dua çiçeği bakımı çok zor olan bir bitki olmadığı için evde yetiştiriciliği yapılabilecek çiçek türleri arasında yer almaktadır. Bu bitkinin adının dua çiçeği olarak bilinmesinin nedeni, bitkinin davranışlarından ve gösterdiği hareket metodundan kaynaklı olmaktadır.
Dua çiçeği normalde ilkbaharda çiçek açsa da iç mekanda bakıldığında çiçek açmayabilir. Bitkinin büyüme dönemi ise ilkbaharın başlarından sonbahara kadar olan süreçtir. Dua çiçeğine dair merak ettiğiniz her şeyi ve dua çiçeği bakımında dikkat etmeniz gereken püf noktalarını bu yazıda okuyabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Dua çiçeği için en uygun sıcaklık ortalama 22-23 derecedir. Bu nedenle dua çiçeği genellikle salon bitkisi olarak tercih edilir. Yağmur ormanı bitkisi olan dua çiçeği nemli ortamları sever. Renkleri ve desenlerini koruması için uygun sıcaklığa ve neme gereksinim duyar.
Dua çiçeği sıcak ve havadar toprakları sever. Bol humuslu, vitamin ve mineral bakımından toprak tercih edilmelidir. İri ve gösterişli yaprakları sebebiyle gereğinden büyük saksılar tercih etmek bitkinin kökleri için doğru değildir.
Dua çiçeği için ideal olan ortam sıcaklığı 23 derecedir. Kış aylarında ise 18 dereceye kadar dayanıklılık göstermektedir. Kış aylarında yapraklarda kurumalar meydana gelse de yazın yeniden canlı yapraklar ortaya çıkacaktır.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Doğada 300'den fazla çeşide sahip olan dua çiçekleri gece gündüz geçişlerindeki yaprak hareketleri, farklı desenleri ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle son dönemlerin popüler saksı çiçekleri arasında yer alıyor. 5 farklı çömlek saksı seçeneği ile özel günlerin sıklıkla tercih edilen çiçeği olan dua çiçeklerinin bakımına ...
Yaprak dökmeyen, kendi içinde Reginae, Nicolai gibi türleri olan dayanıklı bir bitkidir. Uygun koşullarda dış mekanda da yetişebilen peyjaz düzenlemelerinin vazgeçilmezidir. Toprak hafif derecede nemli kalacak şekilde bir sulama rutini oluşturabilirsiniz.
Yılbaşı Çiçeği Neden Büyümüyor? Bakımı nispeten kolay bir bitki olan yılbaşı çiçeği serin ortamda olduğu ve gerektiği şekilde sulandığı sürece her sene çiçek açacak ve büyümeye devam edecektir. Çiçek açtığı dönemde ve sıcak yaz aylarında düzenli sulamalısnız.
Dua Çiçeği bulunduğu mekanı güzelleştirirken aynı zamanda havasını da temizleyerek daha sağlıklı bir ortam yaratır. Dua Çiçeği yenilmesi durumunda hayvan dostlarımız üzerinde toksik etki göstermeyen bir bitkidir. Bu sebeple evcil hayvanlarınızın yaşadığı ortamlarda yetiştirilmeye uygundur.
Dua çiçeği olan evlerin bir gün zenginleşeceği inanışı vardır. Bu inanış tamamen batıl bir inanıştır.
Adının dua çiçeği olarak bilinmesinin sebebi bitkinin davranışlarından ve gösterdiği hareketlerden kaynaklanmaktadır. Dua çiçeği, gecenin gelmesiyle beraber çiçek şeklini fiziksel olarak değiştirir. Bu değişiklik dua eden bir kişinin ellerini andıran bir görünüme bürünür.
Barış çiçeğine uzun zaman su vermediğinizde yapraklarının boynu bükülmüş olarak bulabilirsiniz. Ancak bu şekilde bulduğunuz barış çiçeğiniz öldü diye düşünmeyin. Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
*Lale Çiçeği Anlamı
Lale çiçeği zarif, asil ve aşk anlamını ifade eder. Lale çiçeği insanlara rahatlık hissi uyandırır. Gururlu çiçek olarakta adlandırılabilir.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir.
Bitkinin dal ve yapraklarını temizleyerek, bitkinin daha iyi bir şekilde havalandırılmasını ve güneş ışığının daha iyi emilmesini sağlayabilirsiniz. Nem: Uyku çiçeği, nemli bir ortamı tercih eder. Bitkinin yapraklarını düzenli olarak nemlendirerek, bitkinin nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
Dua çiçeği için en uygun sıcaklık ortalama 22- 23 derece arasıdır. Soğuk havalardan kötü etkilenen bir Dua çiçeğinin havaların geri ısınmasıyla veya uygun sıcak bir ortamın sağlanmasıyla kendisine gelmesi mümkün. İklim şartları nedeniyle Dua çiçeği ülkemizde genel olarak ev çiçeği olarak tercih edilmektedir.
Dekoratif yaprakları, bazı türlerde renkli çiçek salkımları ile saksı bitkileri arasında oldukça popülerdir. Gece ve gündüz yapraklarını açıp kapamasıyla oldukça dikkat çekici olan dua çiçekleri hayvanlarınız için de oldukça zararsızdır.
Ezan çiçekleri, güneş battığı anda aniden açmaya başlayarak izleyenlere etkileyici bir gösteri sunar. Ertesi gün, bir önceki gün açmış olan çiçekler kapanır ve aynı çiçek bir daha açmaz. Yani bu çiçeklerin ömrü bir gündür. Çiçek aslında güneşin batışı ve doğuşunu takip eder.
Toprağı nemli tutmak önemlidir ancak köklerin sürekli su altında kalmadığından emin olunuz. Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri