Varışta Vize Kıbrıs, Mısır, Kazakistan, Meksika, Fas, Polonya, Rusya, Seyşeller, Tunus, Türkiye, Birleşik Krallık diplomatik veya resmi pasaport hamilleri ve Vietnam ve Çin ve Ürdün diplomatik pasaport sahiplerinde vize gerekmez.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Dubai'ye seyahat edecek olan kişilerin vize başvurusu birçok nedenden dolayı reddedilebilir. Dubai vizesi başvurusunun reddedilme nedenleri arasında eksik belge beyanı, eksik bilgi beyanı, hatalı bilgi beyanı, adli sicil kaydının temiz olmaması, bulaşıcı bir hastalığının olması gibi durumlarda reddedilebilir.
Türk vatandaşları olan sıradan pasaport sahipleri, Dubai'ye giriş yapabilmek için bir vize almak zorundadır. Ancak, özel, hizmet veya diplomatik pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, 90 günü aşmayan seyahatler için vize almadan Dubai'ye girebilirler. Transit yolcular için vize gerekmemektedir.
İlgili 39 soru bulundu
30 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 3.995 TL / (147 USD)'dir. 30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 10.680 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 12.691 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 19.457 TL / (716 USD)'dir.
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin vize sahibi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan Dubai seyahatleri için vize sahibi olma zorunluluğundan muaf tutulmaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri aracılığı ile Dubai'ye turistik amaç ile seyahat eden kişiler ve iş gezisi, konferans, fuar katılımı, diğer ticari ve sosyal faaliyetler gibi nedenler ile Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Dubai Turistik Vize almak zorundadır.
Almanya vize reddi 10. maddesi sıklıkla sahte otel rezervasyonları ve veya konaklama ve ulaşım ile bulunulan yanlış beyanlar sebebiyle verilir. Vizem.net danışmanlığında yapılan Almanya vize başvurularında bu maddeden red almamak için otel ve ulaşım onayı alınarak vize başvurusu gerçekleştirilir.
Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
Dubai vizesi Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri devleti arasında yapılan vize kolaylığı anlaşması nedeniyle Türk vatandaşlarının en kolay aldığı vizeler arasında Dubai vizesi yer almaktadır. Dubai vizesi bir e-vizedir.
Vize Muafiyetleri
Körfez İş Birliği Konseyi ülkelerinin (Bahreyn, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri) vatandaşları Katar'a girerken vizeye ihtiyaç duymazlar.
Schengen'e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
25 yaş altı bekâr bayanlar, aileleri yanında olmaksızın yalnız başına veya arkadaşlarıyla birlikte seyahat edecekleri zaman ek bir güvenlik incelemesine tabi tutulabilir ve vize başvuruları onaylanma riski taşıyabilir.
Abu Dhabi veya Dubai vizesi gibi bir ifade var ama aslında bu yanlış. Ülkeye giriş hakkınız var sonuçta, sadece şehirlere değil. Vize için bir taahütname imzalayıp kuryeyle ya da elden THY'nin Harbiye Ofisi'ne teslim etmeniz gerekiyor. Vize ücreti TEB şubelerinden yatırmanız gerekiyor.
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Dubai vatandaşlığı alabilmenin tek yolu evliliktir. Ayrıca bu evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak sadece Müslümanlara tanınmaktadır.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Vize Reddi Nedir, Nasıl Anlaşılır? Vatandaşı olunmayan ülkeye seyahat etmek için yapılan vize başvurusunda belgelerin eksik olması veya sunulan evrakın ilgili ülkenin dış temsilciliği tarafından inandırıcı olarak değerlendirilmemesi gibi çeşitli sebeplerle oluşan durumlarda vize reddi yaşanabilmektedir.
Vize işlem süresi yaklaşık 3 ‑ 4 iş günüdür. BAE'ye giriş pasaport kontrol birimleri onayına tabidir. Dubai'ye giriş için veriliş tarihinden itibaren 30 gün boyunca geçerli olan 96 saatlik ve 48 saatlik vizeler dışında, tüm vizeler veriliş tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerlidir.
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin en pahalı şehirlerinden biridir. Dubai, diğer BAE şehirleri ile kıyaslandığında yaşam masrafları bakımından daha pahalı bir şehirdir. Numbeo 2022 yaşam masrafları endeksine göre Abu Dhabi 309. sırada, Ajman 329. sırada, Sharjah 361. sıradadadır.
Birleşik Arap Emirlikleri pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Birleşik Arap Emirlikleri sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 175 vizesiz ülke bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri