Eşinin veya babasının vefatı sebebiyle emekli maaşının yüzde 75'ini alan dul ve yetimlere 2250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ikramiye yatırılacak.
Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak. Yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alana 1.500 lira, yüzde 75 hisse oranında ölüm aylığı alana 2 bin 250 TL ikramiye yatırılacak. Yetim aylığı alan ve yüzde 25 hisse oranında aylık alana ise 750 lira ikramiye ödemesi yapılacak.
Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri 5 Nisan tarihine kadar yatırılacak. 2024 yılında bayram ikramiyesi tutarı 3.000 lira olarak belirlendi.
Emekliye 3 bin TL bayram ikramiyesi verilmesine dair kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ramazan Bayramı öncesi 16 milyon emeklinin beklediği emekli ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaran kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla onanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldığını açıkladı. Böylece emekli ikramiyeleri 3 bin liraya yükseldi. İki dini bayramda emekliye toplamda 6 bin lira ödeme yapılacak.
İlgili 28 soru bulundu
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemesi dosya bazında yapılıyor. Dosya başına 3 bin lira ikramiye ödenecek. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeniyor.
Eşinin veya babasının vefatı sebebiyle emekli maaşının yüzde 75'ini alan dul ve yetimlere 2250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ikramiye yatırılacak. Şurada Paylaş!
8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik madde Resmi Gazete'de yayımlandı. Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen 2 bin liralık ikramiye, yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseldi.
BAYRAM İKRAMİYELERİ BU YIL 3 BİN LİRA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıkladı. Buna göre; Geçtiğimiz yıl 2 bin lira olan bayram ikramiyeleri bu yıl 3 bin lira olarak hesaplara yatırılacak.
2024 yılında emekli ikramiyesi 3 bin lira olurken asgari ücret 17 bin liraya yükseldi. Emekli ikramiyesinin asgari ücrete oranı bu düşüşü çok daha net gösteriyor. 2018 yılında emekli ikramiyesi asgari ücretin yüzde 62'sine karşılık geliyordu.
Emekli Sandığı emeklisi olan ve maaşlarını her ayın 1'inde ve 2'sinde alanlara bayram ikramiyeleri 2 Nisan Salı günü yatırılacak. Maaş ödemelerini 3,4 ve 5'inde alanlara ise ikramiyeler 3-5 Nisan tarihleri arasında yatacak. Bağ-Kur emeklileri ise bayram ikramiyesi ödemelerini 5 Nisan cuma günü alacak.
Emekli Sandığı emeklisi olan ve maaşlarını her ayın 1'inde ve 2'sinde alanlara bayram ikramiyeleri 2 Nisan Salı günü yatırılacak. Maaş ödemelerini 3,4 ve 5'inde alanlara ise ikramiyeler 3-5 Nisan tarihleri arasında yatacak. Bağ-Kur emeklileri ise bayram ikramiyesi ödemelerini 5 Nisan cuma günü alacak.
Emekli ikramiyesi ödemeleri, 10 Nisan'da başlayacak bayram öncesinde hesaplara yatırılacak.
Bakan Işıkhan, paylaşımında, "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacaktır.
Dosya başına 3 bin lira ikramiye ödenecek. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeniyor. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1500 lira; yüzde 25'i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenecek.
Bilindiği gibi yaklaşık 14 milyon emekli, dul ve yetim maaşı alan vatandaş bulunuyor. Bu vatandaşlar her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde iki defa ikramiye alıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın takvimine göre emeklilere Ramazan Bayramı için ödenecek ikramiyelerin 2-5 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacağı açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) dul ve yetim aylığı alanlara hak sahiplerinin hisseleri oranında ikramiye yatırılacak.
Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan tarihinde idrak edilecek. Bayram tatili öncesindeki arefe günü ve 1.5 gün idari izne dahil edilecek. Emekli aylıkları, normal ödeme takvimine göre her ayın 17'sinde yatırılmaya başlanıyor.
Örneğin bir kişinin aynı yerde 25 hizmet yılının olduğunu düşünelim. En son aldığı maaşın da 1000 TL olduğunu düşünürsek emekli ikramiyesi bu bilgilere göre 25 x 1000 olacaktır. Bu işlemin sonucunda emekli ikramiyesi bu vatandaşın 25 bin liradır.
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 3.000 LİRA OLDU
Yeni yıl ile beraber SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin aldığı bayram ikramiyeleri %50 artışla 3.000 liraya yükseltildi. Emekliler Ramazan Bayramı'nın yanı sıra Kurban Bayramı'nda da ikramiye ödemesi alacak. 2024 yılında Kurban Bayramı 16 Haziran tarihine denk geliyor.
2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında bin TL olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi uygulaması 2021 yılında bin 100 TL' ye yükseltildi.
Emekli bayramı ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere veriliyor. Ramazan Bayramının ardından Kurban Bayramı idrak edilecek. 2024 yılında Kurban Bayramı 16 Haziran'da başlayacak. Haziran ayında benzer şekilde emekliler 3.000 lira ikramiye ödemesi alacak.
Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle % 50 hisse oranı ile eşe, % 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; 2.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, eşe 1.000 TL, yetim çocuğa ise 500 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.
Örneğin, 2023'ün Temmuz ayında yüzde 25 hisse oranına göre 1.500 ölüm aylığı alan dul eşin maaşı, 2024'ün Ocak ayında yüzde 49.25 zamla 2.238 TL olacak, ancak yüzde 25 hisseye göre en düşük aylık 2.500 liradan düşük olamayacağı için Ocak ayında hesabına 2.500 TL yatacak.
Birden fazla emekli maaşı alanlar ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecek. Karataş, "Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır. Örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar dul maaşından dolayı bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekliyse kendi hesaplarından da ayrıca promosyon almaları mümkündür" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri