40 OECD ülkesinde yaş ortalamasını belirlemek üzere araştırma yapıldı. İsviçre, 82.8 yıl ortalama yaşam süresi ile birinci sırada yer aldı.
Burada ortalama ömür 83 yaştır. "Ölümsüzler diyarı" adıyla anılan Okinawa adası uzun ömre dair bilimsel araştırmaların merkezi haline gelmiştir. Japonya'nın güney adalarında 100 yaşını aşkın 400'den fazla insan vardır.
En kısa ortalama ömür ise AB'nin en fakir ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da kaydedildi. Eurostat'ın 2021 verilerine göre kıtadaki insan ömrü ortalaması 80.1 olarak açıklandı. Ancak raporda belirtilen bu oran, 2020 ile 2019 yılları ortalamasından daha düşük.
Sealand dünyanın en küçük ülkesi unvanıyla birlikte en az nüfusa sahip ülke unvanını da taşıyor. Platformda 27 kişi yaşıyor.
Toplumsal İlerleme Endeksi? ne göre dünyadaki en yaşanılabilir ülkeler sıralandı. Ülkelerin, vatandaşlarının temel ihtiyaçlarını ne kadar karşıladıkları sorgulandı. Endekste Yeni Zelanda bireysel hak ve özgürlükler, internete erişim ve eğitime katılımda en iyi dereceyi alarak birinci oldu.
İlgili 22 soru bulundu
0,004 km²lik yüz ölçümüne sahip olan Deniz Adası Cumhuriyeti, dünyanın en küçük ülkesi olarak kabul ediliyor. Öyle ki bu ülkede sadece 27 kişi yaşıyor. Daha önce savaşlarda savunma platformu olarak inşa edilen deniz üzerindeki bu yapıyı, Roy Bates 1967 yılında ülke ilan ediyor.
Dünyanın en güzel insanlarının yaşadığı ülkeler sıralamasında birinci sırada Venezuela var. Güzellik yarışmalarında en çok birinci çıkaran ülke olan Venezuela'nın güzellerine örnek olarak Gaby Espino gösterildi.
Ulusal Yaşlılık Kongresi''ne katılan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Fizik Antropoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Akın, ilk insan yeryüzünde görüldüğünde ortalama ömrünün 18-20 yıl olduğunu söyledi.
Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun (NHC) Salı günü yayınladığı istatistiklere göre, Çin'de ortalama yaşam süresi 2021'de 78,2 yıla ulaştı. Bir ülkenin vatandaşlarının sağlık düzeyinin önemli bir göstergesi olan ortalama yaşam süresi 2020'de 77,93'tü.
Bu değer, erkeklerde 76,2 yıl iken, kadınlarda 82 yıl oldu. Doğuşta beklenen yaşam süresinde Ankara da 79,3 yıl ile Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı. Bu değer, erkeklerde 76,5 yıl iken kadınlarda 82 yıl oldu. Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 26 Nisan 2023'tür.
Türkiye'de doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu iller 80,5 yıl ile Tunceli ve Muğla olarak hesaplandı. Mardin 80,3, Giresun ise 80,1 yıl ile bu illeri takip etti.
Dünyanın en uzun yaşayan insanı, Fransız olan Jeanne Calment olarak bilinmektedir. Jeanne Calment tamı tamına 122 yıldan 6 ay fazla bir süre yaşamış ve ardından hayatını kaybetmiştir.
Gölköy denince son yıllarda akla Kastamonu, Samsun, Nazilli, Fethiye gibi diğer örneklerle birlikte Türkiye'nin en uzun ömürlü insanlarının yaşadığı yerlerden biri olması geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2020'de açıkladığı verilere göre, Türkiye'de doğuşta beklenen yaşam süresi 78.6 yıl.
Ankara'da doğuşta beklenen yaşam süresi 79,3 yıl oldu
Doğuşta beklenen yaşam süresinde Ankara da 79,3 yıl ile Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı. Bu değer, erkeklerde 76,5 yıl iken kadınlarda 82 yıl oldu.
Ortalama yaşam süresi:
22426,35 Gün. 538 232,4 Saat.
Ülkelere göre yaşam süreleri
İnsanlarda ortalama yaşam süresi ülkelere göre farklılıklar gösterebilmektedir. Esvatini'de 39,5 yıl olan yaşam süresi Japonya'da 81 yıldır. Andorra ise 83,5 yıl ile dünyanın en uzun ortalama yaşam süresine sahip ülkesidir.
Galip Akın, ilk insan yeryüzünde görüldüğünde ortalama ömrünün 18-20 yıl olduğunu söyledi.
Zaro Ağa, (1774/1777 (tartışmalı), Bitlis - 29 Haziran 1934, İstanbul), doktorun ölüm belgesine dayanarak 157 yaşında öldüğü iddia edilen, Türkiye'nin en uzun yaşayan insanı ve bazı yabancı kaynaklara göre ise dünyanın en uzun yaşayan birkaç kişisinden biridir.
10 padişah gördü, 6 savaşa katıldı | Dünyanın en yaşlı insanı: Zaro Ağa. 160 yaşında aramızdan ayrıldı Zaro Ağa, dünyanın en yaşlı insanı olarak kayıtlara geçti. Tarihler 29 Haziran 1934'ü gösterirken hayat gözlerini kapadı.
O Bitlisli Zaro Ağa... 160 yıl yaşayarak tarihe geçti!
969 yaşına gelerek insanlık tarihinin en uzun yaşayan insanı olmuş Metuşelah. Metuşelah, Hanok Peygamber'in oğlu olarak kabul edilmekte. Tevrat'ta da adı geçen Metuşelah, 969 yıl hayatta kalarak en uzun ömürlü insan olarak bilinir hale gelmiş.
Hz. Nuh tam 950 sene yaşayarak en uzun süre yaşayan peygamberdir. Ondan sonra ise Hz. Adem gelmektedir.
Bugüne kadar kırılan en uzun ömür rekorunun, 120'inci doğum gününü 1995 yılında kutlayan Fransız Jeanne Calment'e ait olduğu biliniyor. 122 yaşında yaşamını yitiren Calment şimdiye kadar bilinen en yaşlı insan unvanını elinde tutuyor.
IV. Mehmed veya Avcı Mehmed adıyla da anılır, 19. Osmanlı padişahı ve 98. İslam halifesidir. Padişah İbrahim'in Turhan Sultan'dan olan oğludur. Babasının tahttan indirilmesinin ardından 1648'de 6 yaşında tahta çıkan en genç padişah oldu.
Verem hastası olan II.Mahmut 1 Temmuz 1839 günü, dinlenmek için gittiği kardeşi Esma Sultan'ın Çamlıca'daki köşkünde,vefat etti. Büyük bir cenaze töreni ile halkın gözyaşları arasında Divan Yolu'ndaki türbesine defnedildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri