2023 yılı itibarıyla Kuveyt dinarı, dünyanın en yüksek değeri olan para birimidir.
DÜNYANIN EN DEĞERLİ PARA BİRİMİ HANGİSİDİR? 2023 yılı itibarıyla Kuveyt Dinarı, dünyanın en yüksek değeri olan para birimidir. Kuveyt dinarı, Kuveyt'te kullanılan para birimidir.
Küresel ekonomideki dalgalı süreç birçok ülkenin para birimlerinin değerini hiç olmadığı kadar etkiliyor. Dünyanın en değerli para birimlerini inceleyen B2Press'in araştırmasına göre, ilk sırada Kuveyt dinarı son sırada ise İran riyali yer alırken, Türk Lirası 193 ülke arasında 38'inci sırada bulunuyor.
En Değerli Para Birimleri Sıralamasında Türkiye
Dünyada en değerli para birimleri listesinde, 5 yıl önce 18 ve 20. sıralarda dolaşırken, bugün 44. Sırada Türk Lirası yer alıyor.
1- Kamboçya Rieli. Güneydoğu Asya ülkesi olan Kamboçya'nın resmi para birimi Kamboçya Rieli dolar karşısında değersiz bir para birimi. Yazının yayınlandığı an itibariyle 1 Dolar yaklaşık olarak 4058 Kamboçya Rieline tekabül ediyor.
İlgili 21 soru bulundu
USD/RUB - Amerikan Doları Rus Rublesi
Amerikan Doları Rus Rublesi (USD/RUB), anlık olarak 95,9158 TL'ye karşılık gelmektedir.
Dünyanın en değerli para birimleri listesinde ilk sırada Kuveyt dinarı yer alıyor. 1 Kuveyt dinarı 19,37 TL'ye eş değerken, onu Bahreyn dinarı, Umman riyali, Ürdün dinarı ve İngiliz sterlini takip etti.
Dünyadaki tüm fiziksel parayı (banknotlar ve madeni paralar), tasarruf ve çek hesaplarına yatırılan parayı arıyorsanız bu da yaklaşık 37 trilyon dolarıdır. Bu rakam sadece 'dar parayı' temsil ediyor. Ancak, "geniş para"yı da eklerseniz tutar 90,4 trilyon ABD dolarının üzerine çıkar.
Dünyanın en değersiz para birimi Venezuelan Bolivarı'dır. Dünyada en çok enflasyona uğrayan para birimi Venezuelan Bolivarı, Kovid-19 döneminde (2020) yılında çok büyük değer kaybetmiştir.
Gine Cumhuriyeti Frangı (Guinean Franc)
Bunun tabiki yüksek enflasyon, yoksulluk ve ülkede kol gezen haydutluk gibi bir çok farklı sebebi var. Gine Cumhuriyeti Frangı Oranları: 1 TRY = 445 GNF (Türk Lirası - Gine Cumhuriyeti Frangı) 1 USD = 8.655 GNF (ABD Doları - Gine Cumhuriyeti Frangı)
TÜRK LİRASIYLA TATİL YAPMAK İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Fakat bazı ülkeler var ki hem Türk Lirası değerli hem de vize istemiyor. plumemag'da yer alan bir içerikte TL'nin değerli olduğu ülkeler arasında Sırbistan, Arjantin, Filipinler, Moldova, Tayland, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Laos, Vietnam ve Endonezya yer alıyor.
2023 yılı itibarıyla Kuveyt dinarı, dünyanın en yüksek değeri olan para birimidir. Kuveyt Merkez Bankası tarafından dağıtılır. 1961 yılında Körfez rupisinin yerini almak için piyasaya sürülmüştür.
Kuveyt, dünyanın önemli petrol rezervlerine sahip bir ülkedir. Petrol, Kuveyt'in ana ihracat ürünüdür ve ülkenin ekonomisine büyük bir katkı sağlar. Petrolün yüksek fiyatları ve Kuveyt'in petrol ihracatındaki güçlü pozisyonu, ülkenin döviz rezervlerini artırır ve dolayısıyla Kuveyt Dinarı'nın değerini destekler.
31 Ocak 2019 itibarıyla dünyada dolaşımda yaklaşık 1,7 trilyon Amerikan doları olduğu tahmin ediliyor.
* Siz dolaşımda 1, 5, 10, 20, 50 ve 100 dolarlık banknotlar görürsünüz. 100 dolarlık banknotların üçte ikisi ABD dışında el değiştirir. Oysa 2, 500, 1.000, 5.000, 10.000 dolarlık banknotlar da vardır.
Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 2,8 artarak 111,6 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir.
IMF'nin açıkladığı verilere göre Türk lirası, 2021 senesinde ve 2022'nin Ekim ayına kadar olan sürede dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Her geçen gün bu kaybın artmaya devam etmesi ise insanlarda endişeye yol açmaktadır. Buna rağmen Türk lirasının hala değerli olduğu ülkeler bulunmaktadır.
En değerli para birimleri sıralamasında Türk Lirası 2023 yılı itibariyle 193 ülke arasında 44. sırada bulunuyor. 2016 yılında 20. sırada bulunan Türk Lirası, 2020 yılında 35. sıradaydı. Kısa bir süre önceye kadar ise 38. sırada bulunuyordu.
Dinarın alt birimi filstir ve 1 dinar, 1.000 tane filse bölünür. 2023 yılı itibarıyla Kuveyt dinarı, dünyanın en yüksek değeri olan para birimidir ve 1 Kuveyt Dinarı - 3,27 ABD Dolarına eşittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri