Güney Asya ülkesi olan Singapur, Speedtest tarafından açıklanan listede dünyanın en hızlı internet ortalamasına sahip. Singapur'un sabit internette ortalama indirme hızı 192,17 Mbps olarak zirvede yer alıyor.
İngiltere'de yapılan ve nüfusu 1 milyonun üzerinde olan ülkeleri kapsayan araştırmaya göre, 2023 yılında dünyada en hızlı internet hızına sahip ülke geçen yıl olduğu gibi yine Tayvan oldu. Tayvan'da ortalama indirme hızı 153.51 Mbps olurken, bu ülkeyi 152.45 Mbps ile Fransa izledi.
Rekor olarak Dünya'nın en hızlı İnternet'i 1.02 Petabit/sn'dir (Japonya). Kullanıcıların kullandıkları internet hızı ortalamasına göre 219 Mbps'tır. İlginizi çekebilir: Dünyada ilk İnternet kullanımı.
NASA'nın internet hızı 91GB/s. Yani 50MB/s hızlara göre ortalama 2000 kat daha hızlı. Instagram.
Dünyanın en gelişmiş şehirleriyle birlikte 1.000 Mbps hız Türkiye'de de var! TurkNet 1.000 Mbps'ye kadar hızlı interneti GigaFiber ile sağlıyor. Altyapınızda 1.000 Mbps hız durumunu öğrenmek için hemen, internet hız sorgulama yapabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Güney Asya ülkesi olan Singapur, Speedtest tarafından açıklanan listede dünyanın en hızlı internet ortalamasına sahip. Singapur'un sabit internette ortalama indirme hızı 192,17 Mbps olarak zirvede yer alıyor.
Ülkeyi yöneten hükümet tarafından sık sık keyfi internet kesintisi yaşanan, fiyatların da son derece pahalı olduğu bu ülke dünyanın en yavaş internetini kullanıyor. Türkmenistan 4.19 Mbps puanıyla en yavaş internet kullanan ülke oldu.
Listenin başında 2 dakika 58 saniye ile Liechtenstein var. 221 ülkenin yer aldığı bu listede ortalama internet hızı 24,83 Mbps iken 5 gb filmi ortalama indirme hızı ise 2 saat 12 dakika 21 saniye seviyesinde.
Türkiye ortalama 27.97 Mbps internet hızı ile Avrupa ülkeleri arasında en yavaş internete sahip olan ülkedir.
Avustralyalı araştırmacılar, internet bağlantısı hızında dünya rekoru kırıp saniyede 44,2 terabayta (TB) ulaştı. Bu hızla, 1000 adet yüksek çözünürlüklü bir filmi bir saniyede indirmek mümkün.
12 Nisan 1993'te TÜBİTAK ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) iş birliği ile başlatılan TR-NET projesi kapsamında 64 Kbps kapasiteli bir kiralık hat kullanılarak ODTÜ ile ABD'deki Ulusal Bilim Vakfı Ağı (NSFNet) arasında ilk internet bağlantısı kuruldu. Bugün ülkemizde internet kullanımının 25. yıl dönümü.
İşte detaylar.. Temmuz ayında başlatılan ve 13 Kasım'da resmi olarak hizmete alınan Pekin-Uhan-Guangzhou üzerinden uzanan 3000 kilometreden fazla uzunluğundaki yüksek hızlı optik fiber ağı, 1,2 terabitlik veri iletim hızına sahiptir.
İnterneti 1993'te, cep telefonuyla görüşme, veri aktarımı ve SMS gönderimine olanak sağlayan 2G'yi ise 1994'te kullanmaya başlayan ülke, sesin yanında datanın da önem kazanmasıyla 2009 itibarıyla 3G'ye geçti. Türkiye, 1 Nisan 2016'da ise mobil cihazlarda internet hızını 12 kat artıran 4,5G teknolojisiyle tanıştı.
Birleşmiş Milletler'in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplamda 206 ülke yer almaktadır. Listelenen 208 ülke, Birleşmiş Milletler'e (BM) üyelik durumlarına göre üç kategoriye ayrılabilir: 193 BM üye devleti, 2 BM gözlemci devleti ve diğer 11 devlet. BM üyesi olmayan ülkeler ise listede eğik gösterilmiştir.
Sabit internet sağlayıcıları arasında ise TurkNet, en yüksek indirme hızı ve en düşük gecikme süresiyle lider konumda. TurkNet kullanıcılarının ortalama indirme hızı 66,57 Mbps olarak kaydedildi. TurkNet'i sırasıyla Türksat Kablo, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone takip ediyor.
Çin, Myanmar, Suudi Arabistan ve İran'da da hükümetin izin vermediği sitelere girmek tamamen yasak ve bu ülkelerin bazılarında elektronik postalar filtreleniyor.
En pahalı internetin hangi ülkede olduğunu sıralarken, listenin başında Norveç yer alıyor. Ülkedeki sağlayıcılar, 100 Mbps hız için ortalama aylık 75,1 Euro gibi yüksek bir ücret talep ediyorlar. İkinci sırada ise 58,8 Euro ile İzlanda, hemen ardından da 53,8 Euro ile Avustralya bulunuyor.
Finlandiya devleti tarafından belirlenen yasayla, internetin 'temel insan hakkı' olduğu 1 Temmuz 2010'da yürürlüğe giren yasaya kabul edilmiş ve telekomünikasyon firmalarının her vatandaşa ücretsiz internet hizmeti vermekle yükümlü olduğuna karar verilmişti.
Ookla Speedtest'e göre Türkiye mobil internet hızında 141 ülke arasında 66'ıncı, sabit internet hızında ise 178 ülke arasında 106'ıncı sırada yer alıyor. Mobilde Katar, sabit internet hızında ise Singapur birinci. Oookla, Speedtest internet hızı araştırması Aralık 2022 sonuçlarını açıkladı.
Speedtest, Türkiye'de en hızlı mobil internet ve sabit internet sağlayıcılarının hangileri olduğunu açıkladı. 2022'nin ikinci çeyreği için yayımlanan rapora göre TurkNet sabit internetin, Turkcell ise mobil internetin lideri oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri