Macellan'ın keşif gezisi dünya çevresinde yapılan ilk seyahattir ve Güney Amerika'daki boğazdan geçerek Atlas ile Büyük Okyanus'u birleştiren ilk deniz yolculuğudur.
Macellan : Dünyanın Çevresini Dolaşan İlk İnsan.
Ferdinand Magellan dünyanın etrafını gemiyle dolaşmak için tarihi bir yolculuğa başlamıştı. Ancak 500 yıl sonra bile bu olaylar karmaşık ve tartışmalı.
Dünyanın Etrafını Dolaşan İlk İnsan Ferdinand Macellan Değil, Macellan'ın Kölesi ve Tercümanı Olan Zenci Henry'dir. Dünyanın etrafını dolaşan ilk denizci olarak Ferdinand Magellan bilinir.
Macellan - Dünyanın Çevresini Dolaşan İlk İnsan.
İlgili 15 soru bulundu
Bu soruya çoğu kişi, benim gibi Magellan yanıtını verir. Ancak dünyanın çevresini keşif yolculuğuna ilk çıkan Magellan ya da Macellan, Filipinler'de yerliler tarafından öldürülünce bu yolculuğu tamamlayamamış. Onun yerine yolculuk, yardımcısı Juan Sebastian Elcano kumandanlığında tamamlanmış.
Dünyanın çevresi ekvatorda 40.075 KM'dir. Dünyanın merkezinden yüzeyine değil, çevresini dolaşacağız. Saatte 5 KM hızla hiç durmadan yürürsek (ki iyi bir hızdır) dünyanın çevresini dolaşmak 8.015 saat, yani yaklaşık 334 gün sürer.
Dünyanın yuvarlak olduğunu fiilen ilk kanıtlayan kişi ise Macellan'dır. Ferdinand Macellan, 1519'dan 1522'ye kadar Doğu Hint Adaları'na beraber sefer düzenlediği dostu Juan Sebastián Elcano ile birlikte, dünyanın çevresini dolaşan ilk insan olan Portekizli kaptan ve kâşif.
Bu takımadalar, Arjantin ve Şili arasında paylaşılmıştır. Macellan Boğazı'nın uzunluğu 560 km, genişliği 3 ila 32 km'dir. Boğaz, 1520 yılında Macellan tarafından keşfedildiği için bu isimle anılmaktadır.
Aristoteles ortaya koymuş olduğu bu model'de yeryüzünü evrenin merkezine alır ve onun evrenin merkezinde hareketsiz olarak nitelendirir.Ona göre Dünyanın etrafında katmanlar şeklinde yükselen evren küreseldir ve sonludur. “Gökyüzünün dairesel bir şekil taşıması zorunludur.
Haber Merkezi – 17 yaşındaki bir pilot, küçük bir uçakla “dünyanın çevresini tek başına uçan en genç kişi” oldu. 17 yaşındaki Mack Rutherford, 52 ülkeyi kapsayan beş aylık bir yolculuğun ardından Bulgaristan'ın Sofya kentine indi.
Macellan denildiğinde akla gelen ilk buluş, kuşkusuz dünyanın yuvarlak olduğu teorisidir. Macellan, hep batı istikamette yol alındında doğu ülkelerine ulaşılabileceğini savunmuştur. Bu teorisini ispatlamak için de Portekiz Kralı'ndan yardım istemiştir. O döneme kadar Amerika Kıtası Rio De Plata'ya kadar keşfedilmişti.
Dünya'nın Çevresini Ölçmek - (El Biruni) - YouTube.
20 Eylül 1519 günü beş gemi, 270 kişilik mürettebatıyla Sanlucar de Barrameda'dan yola çıktı. Trinidad'ın kaptanı Macellan vardı.
Farklı görüşler ve çalışmalarla tarih boyunca birbirini etkileyen önemli kişiler hep var olmuştur. Pisagor'un "dünya yuvarlaktır" düşüncesiyle ateşlenmeye başlayan bu kıvılcım Portekizli kâşif Ferdinand Macellan sayesinde ispatlanmış oldu.
Vasco da Gama (Portekizce okunuşu Vasico dı Gama) (1469, Sines, Portekiz - ö. 24 Aralık 1524, Kochi(Kerala), Hindistan), Keşifler Çağı'nda yaşamış, Avrupa'nın en başarılı kaşiflerinden olan, Avrupa'dan çıkıp doğrudan Hindistan'a giden ilk kişi olarak bilinen, Portekizli denizcidir.
20 Eylül 1519'da, bağlılığını İspanya'ya kaydıran Portekizli bir denizci olan Ferdinand Macellan komutasındaki beş gemi ve 260 denizciden oluşan bir filo, İspanya'nın Sanlúcar de Barrameda limanından yola çıktı.
Hürmüz Boğazı (Arapça: مضيق هرمز - Madîk Hürmüz, Farsça: تنگه هرمز - Tange-ye Hormoz) Umman Körfezi ile Basra Körfezi'ni birbirine bağlayan boğazdır. Boğaz, Avesta'da adı geçen iyilik tanrısı Hürmüz'ün adını almıştır. Boğazın kuzey kıyısında İran, güney kıyısında ise Umman toprakları bulunur.
İbn-i Heysem optik alanında yaptığı deneysel çalışmalar ve teoriler sebebiyle optik biliminin babası olarak kabul edilmektedir. Bazıları, İbn-i Heysem'i modern bilimsel metodu geliştirdiği için "ilk bilim insanı" olarak nitelendirdiler.
Kısa cevap Kopernik değil, MÖ 310 yılında doğmuş olan Samoslu Aristarkos. Aslında bu gerçeği tüm dünyaya kabul ettiren kişi ünlü Rönesans gökbilimcisi Kopernik olmasına rağmen, ondan 1800 yıl önce doğmuş olan Aristarkos, ilk doğru tahmini yapan insandı.
Bîrûnî (4 Eylül 973 Kat - 13 Aralık 1048 Gazne), İslam'ın Altın Çağı'ndaki çalışmaları ile bilinen hezârfen. Tam adı Ebu Reyhan Muhammed bin Ahmed el-Birûnî'dir (Farsça: بیرونی, Arapça: ابو الريحان محمد بن احمد البيروني).
40 075,01 km dünyanın çevresi, yani ekvatorun uzunluğu. 6 371 km ise, dünyanın ortalama yarıçapı, yani yüzeyden gezegenin çekirdeğinin merkezine kadar olan uzaklık. Bu sayıyı 2 ile çarparsak (12 742 km) ortalama çapını bulmuş oluruz.
Dünyanın etrafı 40.000 km.
100 saat, 3 kıta, 4 şehir, 6 havalimanı, 4 farklı uçak tipiyle 4 ayrı uçuş ve dünyanın çevresinde bir tam tur!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri