Duvar kağıdı, iç mekanda ya da dış mekanda kullanım amacına göre birçok yerde uygulanabilir. Genellikle daha şık ve estetik görünmesi için mimari yapıların odalarında uygulanır. Yatak odası, salon, mutfak, balkon, çocuk odası gibi alanlar için tercih edilir.
Duvar Kâğıdı Hangi Yüzeylere Uygulanabilir? Günümüzde hemen her türlü yüzeyin yapısına uygun duvar kâğıdı çeşidi bulunur. Bu sayede kullanıcılar metal, plastik, ahşap ve alçı zeminler üzerine duvar kâğıdı uygulayabilirler.
Sıvalı duvarlarda, beton sıva yeni nesil ise bu duvara kağıt uygulanmasından herhangi bir sorun yaşanmaz. Ancak yüzey bol pürüzlü ve eski nesil ise kağıt uygulamasından sonra tatmin edici bir görüntü sağlanamayacaktır.
Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Avantajları
Ev, ofis, işyeri gibi tüm alanların duvarında kullanılan duvar kağıdı modelleri farklı desenlerle üretilir. Bu desenleri pürüzsüz bir şekilde duvara uygulamak ve uygun bir şekilde yapıştırmak adına duvar kağıdı yapıştırıcısına ihtiyaç duyulur.
Bunun için zeminin kuru, düz, sert, temiz, taşıyıcı ve emici olması gerekir. Bu temel kurallara uyulduğu takdirde, duvar kağıdı kaplaması oldukça kolaydır. Yeni binalarda mutlaka bir nem kaldığı ve bu nedenle duvar kağıdı yerine başka malzemelerin kullanılması gerektiği kanısı yanlıştır.
İlgili 45 soru bulundu
Bunun dışında duvar kağıtları, genel itibariyle 10-15 yıl gibi bir süre dayanıklılık gösterebilmektedir.
Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanı ortam sıcaklığının 7,8 derece altına düşmemesidir.
Öncelikle duvar kağıdımızın bir rulosunun en ve boy bilgilerini bilmeliyiz. 16,5 m2'lik bir rulonun eni 106 cm ve boyu 15,50 metredir.
Kuruduktan sonra zımparalanmalıdır. Bu duvar yüzeyine toz tutmayı önlemek için tek kat primer astar sürünüz. DUVAR KAĞIDININ UYGULANACAĞI YÜZEY ÇİMENTO VEYA ALÇI SIVA ISE; Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için saten alçı macun çekilip pürüzleri yok etmek için zımparalanmalıdır.
Duvar kağıdıma yazık olur diye endişe etmeyin. En iyi ustalar tarafından ayarlanmış hazır sıvı tutkal kullanın. Ürünün çözülmesini beklemenize gerek yok. Paket elinize ulaşır ulaşmaz kullanmaya başlayabilirsiniz. 1000ml sıvı duvar kağıdı tutkalı ile yaklaşık 5m²-6m² (1 rulo) alanı döşeyebilirsiniz.
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
Duvar Kağıdı alırken hesaplarken bilinmesi gerekenler
-Evet. Bir odaya kaç metre duvar kağıdı gider? – 30-40 metre. Yani 2-3 top; Beğendiğiniz duvar kağıdı modeli 16m²lik ise 2-3 rulo, 10m²lik ise 3-5 rulo gerekir.
Boyalı duvar üzerinde, duvar kağıdı uygulaması yapılabilir. Ancak duvar kağıdını uygulayan kişinin usta olması gerekir. Çünkü uygulama sonrasında pürüz oluşmaması istenir. Bunun için de boyanın aşınmamış olmasına dikkat edilir.
Odanızın dekorasyonunda kullandığınız ana rengi baz alarak bir duvar kağıdı seçebilirsiniz. Eğer hangi rengi seçeceğinize karar verdiyseniz dekorasyonda var olan diğer renklerin, duvar kağıdının desenlerinde de yer aldığından emin olmalısınız. Böylece duvar kağıdı ve oda dekorasyonu birbirini tamamlar.
Soru 15: Duvar kağıdı kış mevsiminde uygulanır mı? Cevap 15: Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanındaki ortam sıcaklığının 7-8 derece altına düşmemesidir.
Temizlik Bezi veya Sünger
Duvar kağıdını temizlemek için yumuşak bir bez veya sünger kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı ıslak bezle silinir mi sorusuna ise nemli bezle silmek daha doğru olur şeklinde cevap vermek mümkündür. Bunun için temizlik bezini veya süngeri suyla nemlendirin ve fazla suyu sıkarak kullanın.
Duvar kağıdı yapıştırırken en başta duvarın pürüzsüz olmasına özen göstermelisiniz. Sonrasında dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şöyle: Kağıtları keserken hata payı bırakmayı unutmayın. Kestiğiniz kağıt parçalarındaki desenlerin aynı hizada olmasına dikkat edin.
Kuru bir bezle temizleyebilirsiniz. Zarar vermemek için duvar kağıdının tozunu yumuşak hareketlerle yukarıdan aşağıya doğru aldığınızdan emin olun. Kuru bezle silmekten daha kolay bir yöntem arıyorsanız elektrik süpürgesi ile duvar kağıdı temizliği yapabilirsiniz. Süpürge fırçasının yumuşak olduğundan emin olun.
Kâğıt duvar kağıdı uzun zamandır geleneksel olarak Doğu Asya'da (Çin, Japonya) kullanılmaktadır. Duvar kağıdı esas olarak dekoratif fonksiyonlar gerçekleştirir, aynı zamanda duvarlarda gözenekleri ve çatlakları kapatır, bu da temizliğe katkıda bulunur.
1 Rulo 5,33 m'2 alan kaplar
Leke ve kir tutmaz. Akustik ve ses emici özelliği vardır. Üretimleri Renk ve desen baskısı yapılan birinci hamur kağıttan yapılmıştır. Uygulaması kolay ve rahattır.%50-%60 oranında, hafif nemli bez veya sünger yardımıyla bastırmadan silinebilir.
Duvarınızın Yüksekliği 2,5 Metreye kadar ise 1 rulo Eni 1,5 Metreye Kadar Alan Kaplar 1 Rulo; Yükseklik 2,5 Metre En 1,5 Metre Alan Kaplar Örneğin; Duvarınızın Eni 3 Metre İse 2 Rulo Almanız Gerekmektedir Bu Şekilde Duvar En Ölçünüze Göre Hesaplayabilir siniz.
Prizlerin üzerini bant çekerek kapatıyoruz. Toz tutkalımızı yarısı su dolu kovamıza döküp karıştırıyoruz. Fırça ile tutkalı önce kağıdın arkasına sonra duvara sürüyoruz. Kağıdı mala yardımıyla hava boşluğu bırakmadan duvara yapıştırıyoruz.
Vinil Duvar Kağıtlarını Sökmek Daha Kolaydır
Duvar kağıdı modelleri arasında en kolay sökülenler, vinil tasarımlardır. Vinil tasarımlı taş desenli duvar kağıdından sıkıldıysanız ya da üründe deformasyonlar oluştuysa su kullanmanız işe yaramaz. Vinil duvar kağıtları için falçata kullanarak kesikler atmanız gerekir.
Duvar kağıdını boyarken hemen hemen her türlü boyayı veya türü kullanabilirsiniz, ancak lateks boya ile uyumlu olduğundan emin olmak için astar kutunuzu kontrol edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri