KPSS P3 PUAN TÜRÜ İLE İLGİLİ ALIM YAPAN KURUMLAR B Grubuna; memur, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, psikolog, sosyolog, mimar, ebe gibi kadrolar örnek verilebilir.
B kadro meslekler lisans, önlisans, ortaöğretim mezunlarının katıldığı düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.
KPSS P1, P2, P3 PUAN TÜRLERİ NEDİR? KPSS P121, MEB tarafından yapılan öğretmen atamalarında yer alıyor. B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir.
Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır. Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilmektedir. Bu taban puanlar genel olarak ataması yapılacak öğretmen sayısına ve branşa bağlı olarak değişmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Şurada Paylaş! MEMURLUK İÇİN KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
En az 85-86 oluyor. Kendi bölümünden alım varsa puanlar düşebiliyor 81'lere kadar. Hatta bazı bölümler 69 puan ile kapatanlar var.
KPSS lisans sınavında her bir testin getirdiği puan farklı olduğundan bu soruya net cevap vermek mümkün olmasa da Lisans sınavından yapacağınız 55-60 üzeri net size kesin olarak 70-75 puan arası getirecektir. Sınavın zorluğuna ve standart sapmaya bağlı olarak 52-54 arası nette 70 puan getirebilmektedir.
B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır.
4001 kodlu memur atamalarında KPSS üzerinden ataması yapılan kişilere ”düz memur” denir. Düz memurlar mesleki olarak atandıkları sırada bir görevi net şekilde bulunmayanlar için kullanılır. Zamanla bu kişiler üstleri ve amirleri tarafından belirli bir göreve yönlendirilir ve böylelikle o alanlarda nitelik kazanırlar.
KPSS'den 60 puan alanlar polislik mesleğini tercih edebiliyor. Bunun haricinde belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları 60 – 65 – 70 puanları arasında alımlar yapıyor.
Polis alımı için başvuru yapmak isteyen adayların KPSS P3 puan türünden en düşük 60 puan ve üzerinde alması gerekmektedir.
KPSS 50 PUANLA NEREYE ATANILIR? KPSS Lisans sınavından 50 veya 55 alan adaylar belediyelerin memur alımı kontenjanlarına katılabilir. Sağlık ve normal memur alımları da KPSS puan sınırı olmayan bölümler arasında yer alıyor. Jandarma sivil memur alımında KPSS 55 puan şartı bulunuyor.
KPSS sınavına başvuru yapabilmek için ortaöğretim kurumlarından, ön lisans programlarından ve lisans programlarından mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak (son sınıf öğrencileri) gereklidir. Sınav sonrasında tercih yapabilmek için başvuru kılavuzunda belirtilen şartları yerine getirmek gerekir.
KPSS P3 Puanı B grubu kadrolara atama için kullanılmaktadır. Lisans mezunlarının kamu kurumlarına ÖSYM tarafından yapılan atamalarında kullanılır. ÖSYM tarafından yapılan atamalarda mülakat yoktur. KPSS P10 ve P121 ise MEB tarafından yapılan öğretmen atamalarında kullanılmaktadır.
Çift yıllarda (2018, 2020 gibi) yapılan KPSS'lerde hesaplanan P3 puanı ise A GRUBU + B GRUBU alımlarda kullanılabilmektedir. P3 puanı 2 yıl geçerlidir. Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür.
i- Genel kültür ve genel yetenekten oluşan KPSS-B kadrolarına yönelik sınav. ii- Genel kültür ve genel yeteneğe ek olarak eğitim bilimlerini de içeren KPSS-Öğretmenlik sınavı. iii- Genel kültür ve genel yeteneğe ek olarak alan bilgisini (İktisat, Muhasebe, Maliye vb) de içeren KPSS-A sınavıdır.
1- A Grubu Kadro Ne Demektir? Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları kadrolarına A grubu kadroları denir.
Bu nedenle yüzde 100 doğru sonuca ulaşabilmek pek de mümkün değildir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan KPSS Ön Lisans sınavı verilerine dayanarak, toplam 35 net yapan aday 67,147 puan, 45 net yapan aday 71,359 puan, 70 net yapan aday 80,783 puan almıştır. 2022 ÖN LİSANS KPSS'DEN 70 - 80 - 90 PUAN ALMAK İÇİN KAÇ NET GEREKİR?
KPSS LİSANS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ? 2023-KPSS sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır.
Bu nedenle yüzde 100 doğru sonuca ulaşabilmek pek de mümkün değildir. KPSS Lisans sınavında toplam 45 net yapan aday 66,957 puan alırken, 55 net yapan aday 72,596 puan, 65 net yapan aday 77,516 puan, 75 net yapan aday ise 81,716 puan almaktadır.
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların çoğu KPSS'den 60-70 puan alan adaylar arasından personel alımı yapmaktadır. Bu bakanlıklara 60-70 KPSS ile işçi ve memur alımları yapılmaktadır. KPSS'den 80, 81, 82, 83, 84 puan alan adaylar uzman erbaş ve astsubay alımına başvuru yapabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri