E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.
Öğrenciler e-Okul sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabiliyor. Karne notlarını ise e-Okul yıl sonu notları kısmında görüntüleyebiliyorsunuz.
E okulda öğrenci notları kısmına tıkladığınızda hem çocuğunuzun notlarını hem de sınıf ortalamasını öğrenmeniz mümkün oluyor.
Ders notlarının ortalamalarına göre ortaya çıkan karne notları e-Okul'un eokul.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. İşte, not ortalaması sorgulama ekranı... e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden karne notları görüntülenebilecek.
Her dersin kredi sayısı ile alınan notun sayı karşılığının çarpılıp, elde edilen sayının toplam kredi sayısına bölünerek bulunan aritmetik ortalama, yarıyıl not ortalamasını (SPA) belirler. Genel not ortalaması ise (GPA) aynı ortalamanın o güne kadar alınmış tüm dersler için hesaplanması ile bulunur.
İlgili 45 soru bulundu
E okul'da sarı çizgi notunuzun sınıf ortalamasına eşit olduğu anlamına gelir.
→ Karne ortalaması da aynı mantıkla hesaplanır. Yazılı notu olarak alınabilecek maksimum değer 100'dür. Bu yüzden mevcut ortalama kaç olursa olsun herhangi bir dersten 100 almak ortalamayı yükseltir.
Bütün derslerin aritmetik ortalamalarının toplanıp toplamı, toplam ders sayısına bölünüyor. İkinci dönemin sonunda birinci ve ikinci yarıyılda alınan puanlar toplanıp ikiye bölünerek her dersin yılsonu başarı puanı bulunuyor.
E-KARNE NOTLARI NASIL AÇILIR? Öğrencilerin devamsızlık, sınav notu ve yıl sonu ortalaması gibi bilgilerinin yer aldığı E-Okul sistemine girmek için https://e-okul.meb.gov.tr/ internet adresini açmak gerekiyor.
E-Okul şube yazılı ortalaması, sizin aldığınız sınav notlarınızın sınıftaki ortalamayla karşılaştırma olayıdır, örneğin siz 25 kişilik bir sınıfta; Matematik sınavından 97 aldınız sınıfınızdaki diğer herkes 100 aldı diyelim, bu durumda sınıfın ortalaması 99,8 olacaktır ve siz ortalamanın altında bir not almış ...
1- Sınıf ortalamasının hesaplanması Sınıf ortalaması, bir sınıftaki öğrencilerin notlar toplamının öğrenci sayısına bölünmesi ile elde edilen değerdir. Devamsızlıktan kalan öğrencilerin notları ortalamaya katılmaz. Bu işlem sonunda elde edilen değer "Sınıfın Ortalama Notu”dur.
Ortalama Bu aritmetik ortalamadır ve bir grup sayı eklanarak ve sonra bu sayıların sayısına bölünerek hesaplanır. Örneğin, toplamı 30 olan 2, 3, 3, 5, 7 ve 10 sayıları 6'ya bölündüğünde 5 elde edilir. Orta değer Bir sayı grubunun orta sayısıdır.
Yani birinci dönem sonu ortalamanız 50, 2. dönem sonu ortalamanız da 50. 50+50=100 100/2=50 yani ortalamanız 50 olur. 2 döneminde dönem sonu ortalamaları toplanıp 2 ye bölünür.
Dönem (yarıyıl) Not Ortalaması (YNO); o yarıyılda kayıt olunan derslerin her birinin kredi değeri ile o dersten alınan başarı notunun ağırlık katsayısının çarpımı ile elde edilen toplamın, o yarıyılda aldığı tüm derslerin kredi değeri toplamına bölünmesiyle çıkan sayıdır.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz.
e-Okul'a giriş yapıldıktan sonra açılan ekranda sol bölümde bulunan menüden “Öğrenci Bilgileri” seçeneğine tıklanır. Ardından öğrencilerin burada yıl sonu başarı ortalamaları ve aldığı belgeler ile birlikte sınav notu görüntülenir.
Özürlü devamsızlık girişi yapıldığı anlamına geliyor.
E-OKUL NOT GİRİŞİ NE ZAMAN KAPANIYOR? 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı sona eriyor. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) takvimiyle okulların kapanış tarihi duyurulmuştu. 2022-2023 yılı ikinci dönemi 16.06.2023 tarihi itibarıyla sona erecek. Karneler 16 Haziran Cuma günü öğrencilere verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri